یک ری‌شناس و کارشناس مسائل تاریخی گفت: با توجه به نگاه مورخان، زندگینامه زکریای رازی و کتیبه‌های موجود در محوطه امامزاده شعیب(ع) که نزدیک بیمارستان رازی بوده و ۱۱۰۰ سال پیش دفن صورت گرفته است، به این نتیجه رسیدیم که این منطقه محل دفن دانشمند ایرانی است.

گورستان امامزاده شعیب ری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهروند، مهدی دانشیار مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) از کشف و شناسایی آرامگاه محمد بن زکریای رازی، کاشف الکل، در محوطه گورستان قدیمی ری و امامزاده شعیب فعلی خبر داد.

دانشیار با اشاره به کاوش‌های شانزده ساله برای کشف مقبره کاشف الکل در ری اظهار داشت: در کنگره‌ای که سال ۱۳۸۳ به دستور تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در مرکز نجوم این آستان برگزار شد قطعنامه‌ای مبنی بر نامگذاری مکانی به نام رازی و پیداکردن آرامگاه او صادر و کاوش و جست‌وجو در این زمینه آغاز شد.

وی افزود: براساس پژوهش‌ها و مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی صورت‌گرفته به این نکته دست پیدا کردیم که بیمارستان قدیم ری در حوالی منطقه قلعه‌نو و فیروزآباد بوده و رازی به عنوان مدیر این بیمارستان در این منطقه به درمان و تدریس اشتغال داشته که در همین منطقه نیز از دنیا رفته و در قبرستان قدیمی یعنی جایی که امروز به نام امامزاده شعیب می‌شناسیم به خاک سپرده شده است.

مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در ادامه گفت: به‌ دنبال بررسی‌های میدانی این منطقه مشخص است که گورستانی قدیمی در این منطقه وجود دارد و حتی سنگ قبرهایی با خط کوفی در گذشته‌ای نه چندان دور در منطقه وجود داشته است.

دانشیار تصریح کرد: آرامگاه محمد بن زکریای رازی در گورستان قدیمی ری و امامزاده شعیب فعلی قرار دارد که لازم است مسئولان و متولیان برای ساخت مقبره و رونق این منطقه اقدام کنند.

وی یادآور شد: محمد بن زکریای رازی دانشمند بزرگ قرن سوم هجری قمری کاشف الکل و بنیانگذار شیمی آزمایشگاهی و طب بالینی بود که سه سال بعد از وفات حضرت عبدالعظیم(ع) در شهر ری متولد شد و ازجمله دانشمندان شیعه امامیه اثنی عشری است.

در همین حال دکتر احمد ابوحمزه، ری‌شناس و کارشناس مسائل تاریخی، نیز در این باره گفت: از سال ۱۳۴۳ مرحوم دکتر کریمان پیگیر این موضوع بودند و دو سال بعد کتاب ری باستان را منتشر کردند، با توجه به نگاه مورخان، زندگینامه زکریای رازی و کتیبه های موجود در محوطه امام‌زاده شعیب (ع) که نزدیک بیمارستان رازی بوده و هزار و ۱۰۰ سال پیش دفن صورت گرفته است، به این نتیجه رسیدیم که این منطقه محل دفن دانشمند ایرانی است.

وی تأکید کرد: از نگاه مورخان، کتاب‌های تاریخی و پیگیری‌های مرحوم کریمان به این نتیجه رسیدیم که غیر از اینجا قبرستان دیگری نزدیک بیمارستان رازی محل زندگی این دانشمند وجود نداشته است.

ابوحمزه یادآور شد: بعد از یک‌هزار و ۱۰۰ سال پیداکردن قبری ممکن نیست. بنابراین بر اساس این شواهد، قراین و یافته‌های تحقیقی محمدبن زکریای رازی در این منطقه دفن شده است.

کد خبر 584112

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گردشگری و ميراث فرهنگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha