سبک معماری اسلامی با ظهور اسلام و تاثیر آن بر معماری وقت رواج یافت و اکنون نمودهای آن را می‌توان در مساجد، آرامگاه‌ها، قصرها و دژها مشاهده نمود. همان گونه که از نام برمی‌آید، این گونه از معماری شامل معماری گستره‌ای از جهان می‌شود که ما با عنوان جهان اسلام می‌شناسیم.

CHUNK + مسجد جامع قیروان

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، مسجد قیروان تونس یا مسجد جامع قیروان واقع در شمال آفریقا یکی از زیباترین و مهمترین بناهای معماری در سبک اسلامی است.  مسجد در سال ۶۷۰ میلادی در زمینی به مساحت نه هزار متر مریع و توسط عقبه بن نافع طراحی و ساخته شد. این بنای مذهبی یکی از کهن‌ترین مساجد جهان اسلام و الگویی برای سایر مساجد ساخته شده در شمال و شمال غربی آفریقاست.

نمای دیداری از بنای مسجد از فاصله دور تداعی کننده یک قلعه یا باروی نگهبانی است و هرچه به مسجد نزدیک تر شوید آن را بیشتر شبیه یک دژ با برج‌های مربعی بلند خواهید بافت. این برج‌ها اندکی از ۴.۵ متر کمترند. نکته مهم استفاده به عنوان دیوار حائل برای این برج هاست که  فشار وارده بر دیوارهای دور خود را مهار می کند چرا که کرسی چینی این باروها بر پی و پایه توپر سروشکل گرفته است.

 دیوارهای مسجد به طور ثابت با بلندای ۱٫۹۰ متر از سنگ‌های پرداخت شده و روی آن‌ها ردیفی از سنگ های خرد و ردیفی از آجر ساخته شده‌اند. نکته مهم دیگر در باره برج‌ها و پایه‌های آن این است که علاوه بر نقش دفاعی، پایه‌ها و برج‌ها در پایدارسازی بنا روی خاک نرم تأثیر دارند. عکس‌هایی از این معماری بی نظیر ببینید.

۱۹۰۲ میلادی مسجد جامع قیروان تونس

پانورامای مسجد قیروان در غروب تابستان

کد خبر 579093

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha