وزیر بهداشت گفت: برخی از کشورها پروتکل‌های بهداشتی کرونا را بعد از ما نوشته و حتی کپی کردند و آسیب اقتصادی کرونا در کشور ما به مراتب کمتر از کشورهای مقتدر در دنیا بود.

سعید نمکی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونای استان کرمان با بیان اینکه در روزهای آغاز بیماری کرونا در اوج غربت و تنهایی بودیم، گفت: تحریم‌ها مشکلات را چندین برابر کرده بود و ظالمانه تمام راه‌ها را بسته بودند. ما به شدت در این ایام مظلوم واقع شدیم.

وی با اشاره به اینکه بسیج، سپاه، ارتش و نیروی انتظامی کنار ما بودند و سردار سلامی (فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) بارها با تماس تلفنی به ما انرژی دادند گفت: اینکه می‌گفتند ما کنار شما هستیم بسیار ما را دلگرم کرد و عزت جمهوری اسلامی نیز در کنار هم بودن ما است.

نمکی با بیان اینکه کسبه محترم با وجود اینکه متضرر شدند اما پای کار بودند و همکاری کردند، ادامه داد: کشورهای مقتدر دنیا به نسبت ما آسیب‌های بیشتری از کرونا دیدند و ما بلافاصله با نوشتن پروتکل‌های بهداشتی و عملیاتی کردن آنها اجازه ندادیم آسیب اقتصادی بیشتری متحمل مردم شود و برخی از کشورها پروتکل‌های بهداشتی کرونا را بعد از ما نوشته و حتی کپی کردند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برد در کرونا و مدیریت آن، برد جمهوری اسلامی بوده و این برد متعلق به یک وزارتخانه نیست، افزود: کسانی منتظر بودند ما زانو بزنیم و شکست ما را ببینند اما آسیب اقتصادی کرونا در کشور ما به مراتب کمتر از کشورهای مقتدر در دنیا بود.

نمکی با بیان اینکه حتی در واردات ماسک آمریکایی‌ها فرودگاه را قفل کرده و اجازه ندادند گفت: سنگر به‌گونه‌ای مدیریت شد که انگار این سنگر از قبل آماده بود و امروز ایران با وجود تحریم عزتمندانه بیماری را کنترل کرده است و حوادثی که بر اثر تحریم‌ها در این کرونا بر ما پیش آمد بعد از حوادث کربلا بالاترین مصائب بود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه حاج قاسم هزاران کیلومتر خارج از این مرزها مقابل دشمن ایستاد و به روح بلند این فرزند کرمان که افتخار جهان اسلام است درود می‌فرستم ادامه داد: حاج قاسم در دامن این ملت تربیت شد و شاید قرن‌ها بگذرد تا این چنین پدیده‌ای دوباره تربیت شود.

وی با اشاره به اینکه من کم‌ترین و کوچک‌ترین سرباز این کشور هستم و همکاران ما در کادر درمان که به شهادت رسیدند یگانه دردانه‌های این کشور بودند که برای سلامت مردم جانفشانی کردند گفت: فضل الهی باعث شد که این بیماری در کشور مدیریت شود و این پاداش قومی است که پای اعتقادات خود می‌ایستد و در مقابل ظلم و تحریم صبوری می‌کند.

نمکی با بیان اینکه با خزانه و بانک مرکزی نسبتاً تهی به جنگ این بیماری رفتیم و تحریم شرایط را بسیار سخت کرد افزود: رهبری نظام اسلامی بسیار اثرگذار بودند و تا زنده‌ام خواهم گفت که نقشی که مقام معظم رهبری در حمایت از ستاد کرونا داشت، بی‌بدیل بود.

وی با اشاره به اینکه چیزهایی در این ایام دیده‌ام و نوشته‌ام که بعدها خواهم گفت که چقدر مقام معظم رهبری موثر بود گفت: وحدت، وفاق و همدلی نیز از رموز موفقیت ما در مقابله با کرونا بود که این وفاق از دفاع مقدس گرفته شد که اگر کنار هم قرار بگیریم هر سختی آسان خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سی سال پیش نیز در ریشه‌کنی فلج اطفال در کشور با کمک بسیج موفق شدیم و سال گذشته قبل از کرونا نیز در  کنترل فشار خون با کمک بسیج کارهای بسیار خوبی انجام شد، افزود: ۵۰ روزه از واردکننده ماسک به تولید کننده واردات در دنیا تبدیل شدیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ تخت آی‌سی‌یو در کشور اضافه شد اما همچنان نگران هستم و نباید وضعیت ویروس در جامعه عادی‌انگاری شود گفت: کرونا یک ویروس بسیار پیچیده است و باید جدی گرفته شود.

نمکی با بیان اینکه هرکس فکر کند واکسن تنها علاج بیماری است تفکر عالمانه‌ای نیست، افزود: واکسن کویید ۱۹ با واکسن فلج اطفال فرق می‌کند و نمی‌دانیم چقدر ایمنی دارد و دنیا هم نمی‌داند. اگرچه امیدهایی از تولید واکسن در کشور داریم اما باید بدانیم که نمی‌توانیم با واکسن هم بیماری را فلج کنیم.

وی با اشاره به اینکه تست کرونا در کشور باید افزایش پیدا کند و تست‌های انجام‌شده در استان کافی نیست گفت: مثبت‌های نهفته باید خانه به خانه شناسایی شوند که از طریق انجام تست ممکن است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه درمانگاه‌های ۱۶ساعته نباید به‌دلیل کمبود مریض تعطیل شود. چراکه این درمانگاه‌ها بسیار اثرگذار هستند افزود: در کرمان افاغنه زیادی است و نباید محدودیتی در پرداخت هزینه‌های درمانی کرونا برای آنها ایجاد شود که در کنترل بیماری بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه شبکه بهداشتی و درمانی کشور باید تکمیل و تقویت شود گفت: تعداد قابل توجهی تخت بیمارستاتی در کشور داریم که با توجه به تحریم‌ها ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی امسال افتتاح می‌شود که این تخت‌ها با اولویت مناطق محروم در کشور است و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام بهداشت و درمان در دستور کار است که تا اردیبهشت‌ماه سال آینده به اتمام برسد.

کد خبر 577582

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha