اعضای شورای عالی و روسای هیئت‌مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور طی نامه‌ای به رئیس‌جمهوری، برخی نارضایتی‌های مدافعین سلامت را در ایام کرونا مطرح کردند.

پرستار

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری در متن نامه اعضای شورای عالی و روسای ۱۴۰ هیات مدیره نظام پرستاری سراسر کشور به رئیس‌جمهوری آمده است: «در آغاز از زحمات حضرت عالی، ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه، اعضای محترم ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت محترم بهداشت در این ایام سخت و نفسگیر تشکر می‌کنیم و در همین ابتدا از جناب عالی و سایر اعضای ستاد ملی کرونا تقاضای رسیدگی و نظارت سریع بر نتایج عملی شدن دستورات، مصوبات، مجوزها و اعتبارات اعلام شده برای مدافعین سلامت به بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و... را داریم. 

جناب دکتر روحانی

حتما مستحضر هستید که فقط در همین آبان‌ماه تعداد ۳۰ شهید پرستار و مجموعا تا امروز تعداد شهدای پرستار به ۸۴ نفر رسید و تعداد مبتلایان پرستار ۵۰ هزار نفر و تعداد پرستاران قرنطینه، بستری یا... که از خدمت منفک شده‌اند از مرز ۸ هزار نفر گذشته است. 

این آمار جدای از ابتلا و... خانواده‌های این عزیزان است اما متأسفانه در بیمارستان‌های درگیر کرونا علیرغم نیاز و کمبود شدید پرستار نه هنوز نیروی پرستار کافی و متناسب جذب و به‌کارگیری شده نه توسط مدیران و مسئولان عملیاتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها به انگیزه مدافعین سلامت توجه کافی می‌شود. نه حقوق و دستمزد آنها متناسب این روزهای سخت و پرخطر پرداخت می‌شود و نه علت این همه ابتلا شهید و انفکاک نیروی متخصص از خدمت بررسی و رسیدگی می‌شود.

علیرغم زحمات و تلاش‌های اعلامی سازمان برنامه و وزارت بهداشت و... در رابطه با تخصیص‌های اعتبارات و مجوزهای استخدامی و... که بسیار رسانه‌ای هم شده اما برعکس در بیمارستان‌ها به دلیل عملی نشدن یا اجرای بسیار ناقص مصوبات؛ نه تنها در بین سرمایه‌های انسانی رضایت ایجاد نشده بلکه به دلایل پیش‌گفته و به دلیل آن‌که هر ماه به بهانه کاهش درآمدها از مبالغ دستمزدها و کارانه‌ها به شدت کاسته می‌شود و در نحوه محاسبه قانون بهره‌وری، رفتارهای سلیقه‌ای می‌کنند و در مقابل نص صریح قانون تفسیرها و اعمال سلیقه‌های شخصی می‌کنند و حقوق حقه پرستاران را آن هم در این شرایط رعایت نمی‌کنند؛ در بسیاری از بیمارستان‌ها اعتراض بحق پرستاران را برانگیخته است.

کاهش‌های مکرر از حقوق مسلم پرستاران و سایر مدافعین جان برکف سلامت و عدم توجه کافی به نیازهای اساسی آنها و موانع خدمتی این عزیزان، نگرانی‌های جدی ما را به عنوان وکلای قانونی و منتخب پرستاران عزیز در جهت شکل‌گیری احتمالی اعتراضات گسترده پرستاران و سایر مدافعان سلامت ایجاد کرده است (مستندات پیوست است). 

بر این اساس سازمان نظام پرستاری کشور ضمن بحق دانستن تمام گلایه‌ها ‌و نارضایتی پرستاران عزیز، زنگ هشدار را برای مسئولان محترم عملا به صدا درمی‌آورد. سازمان نظام پرستاری براساس بررسی‌های روزانه و وجود مستندات بسیار زیاد اعلام می‌دارد که بسیاری از تصمیمات، مصوبات و تخصیص اعتبارات و... علیرغم گذشت ۱۰ ماه از کرونا هنوز درپیچ و خم‌های بروکراتیک برخی دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها گیر کرده و شامل جامعه هدف یعنی مدافعان جان برکف و ازجان‌گذشته نظام سلامت نشده است. 

این در حالی است که همگان شاهدند پرستاران و سایر مدافعان سلامت در این روز و شب‌ها با بی‌سابقه‌ترین درصد اشغال تخت‌ها، پرکارترین و پرریسک‌ترین بیماران، خطرناک‌ترین بیماری، پر فرسایش‌ترین اوقات و شیفت‌های خدمتی را در بیمارستان‌ها سپری می‌کنند.

در این شرایط به علت عدم افزایش نیرو و شرایط خاص بیماری و بیماران کرونایی، فشار کاری و روحی ـ روانی زیادی به کادر درمان و پرستاران وارد شده به گونه‌ای که در برخی از بیمارستان‌ها و بخش‌های کرونا هر ۱۰ بیمار و بلکه بیشتر به یک پرستار سپرده می‌شود. آن هم پرستارانی که ۱۰ ماه مداوم بر اثر مراقبت بی‌وقفه ‌و طولانی از بیماران کرونایی هم فرسودگی روحی ـ روانی و انگیزشی و هم فرسودگی شدید جسمی پیدا کرده‌اند و تعداد زیادی از این فرشتگان رحمت حتی مدت‌ها از فرصت دیدار اعضای درجه یک خانواده خود برخوردار نمی‌شوند. 

جناب آقای رئیس‌جمهوری در صورت عدم مداخله قاطع و علاج‌جویانه و سریع، بی‌شک مجموع این عوامل ضمن تاثیر انکارناپذیر بر کاهش کیفیت مراقبت‌ها و افزایش ابتلائات و شهادت و پرپر شدن نیروهای متخصص نظام سلامت به احتمال زیاد، اعتراضات و نارضایتی‌های مدافعین سلامت را به اشکال مختلف در پی خواهد داشت و حتی در بعضی از استان‌ها به وقوع پیوسته است.

جناب آقای رئیس‌جمهوری در مکاتبات قبلی این سازمان با حضرت عالی و سایر مسئولان محترم به شدت تاکید شد که تامین «تعداد نیروی کافی، تامین تجهیزات لازم و انجام اقدامات انگیزشی متناسب با این ایام سخت و نفسگیر» سه ضرورت مهم است. اما اکنون و به دنبال افزایش تعداد شهدای پرستار در آبان و آذر جاری؛ بررسی علل این همه شهید؛ مبتلا و... در بیمارستان‌ها نیاز و ضرورت بسیار بسیار فوری و اضطراری دیگری است که باریشه یابی کافی، از ادامه این رخدادهای ناگوار در نظام سلامت کشور جلوگیری شود.»

بنابراعلام روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، در بخش دیگری از این نامه آمده است: «جناب دکتر روحانی ما به نمایندگی از جامعه بزرگ پرستاری کشور و سایر مدافعان مظلوم سلامت از حضرت عالی و اعضای محترم ستاد ملی کرونا درخواست داریم با تصویب مصوبات ویژه درآستانه روز پرستار و به فاصله مطلوب از آن روز مقرر فرمایید:

۱. سریعا کارگروه علمی ویژه علل این میزان ابتلا و شهادت در بین مدافعین سلامت را بررسی و راه‌حل مناسب ارائه کنند. 

۲. تسریع و اتخاذ مسیر میانبر و ترک تشریفات بروکراتیک برای استخدام سریع و فوری حداقل ۳۰ هزار نفر نیروی جدید و تازه‌نفس کادر پرستاری و تسریع در تغییر وضعیت نیروهای مدافع سلامت شرکتی.

۳. بررسی و بازنگری کمی و کیفی امکانات محافظتی و ایمنی موثر در بیمارستان‌ها، بخش‌ها و نیز تجدیدنظر جدی در شرایط و محیط‌های کاری مدافعین سلامت مانند رختکن‌ها، اتاق‌ها و محل‌های استراحت موقت به ‌ویژه در بیمارستان‌ها و شهرهایی که آمار مرگ‌ومیر بالایی دارند. 

۴. اجرای کامل قانون بهره‌وری در رابطه با مشاغل سخت و اعمال امتیازات سختی کار متناسب با بخش‌های مذکور. 

۵. محاسبه ساعت کار تمام پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها با ضریب ۱/۵ برای ساعت کاری تمام بخش‌های بیمارستانی در ایامی که سایر کارکنان دولت تعطیل یا دورکار هستند و ضریب ۲ با یک هفته استراحت در هر ماه بدون کاهش حقوق مزایا و بدون امکان خرید و ذخیره این یک هفته (به منظور تجدید قوا) ویژه نیروهای بخش‌های کرونایی.

۶. عدم کسر کارانه و اضافه‌کار مدافعین سلامت که به کرونا مبتلا می‌شوند و اجبارا از کار در بخش و بیمارستان منفک می‌شوند که متاسفانه در بعضی بیمارستان‌ها کسر می‌کنند. 

۷. تسریع در پرداخت معوقات و عدم کاهش میزان کارانه مدافعین سلامت در این روزهای سخت به بهانه کاهش درآمد بیمارستان‌ها و تسریع در اصلاح نظام پرداخت ناکارآمد نظام سلامت که دقیقا در تضاد با نیاز واقعی بیماران و خدمات ارزشمند تمام گروه‌های ارائه‌دهنده خدمت است. یعنی اجرای قانون تعرفه‌گذاری برای پرستاران که این روزها اهمیت و ارزش خدمات آنها بر همگان روشن و مبرهن است. 

۸. تسریع در صدور احکام فوق‌العاده ویژه برای تمام نیروهای مدافع سلامت اعم از رسمی، شرکتی، قراردادی و... در یکی دو هفته جاری و قبل از روز پرستار امسال (۳۰ آذرماه جاری). 

۹. تعیین مکان ویژه و مناسب با امکانات لازم جهت تشخیص؛ قرنطینه و درمان رایگان مدافعین سلامت و خانواده‌های این عزیزان که مبتلا می‌شوند اعم از تمام نیروهای رسمی، قراردادی و شرکتی و... به دلیل لزوم جلوگیری از انتقال ویروس به خارج از بیمارستان‌ها و به خانواده‌های این عزیزان انجام شود.

لذا ضمن تاکید مجدد به شرایط بحرانی این روزها درخواست می‌شود:

ـ کارگروهی برای تامین حقوق مادی، معنوی و شرایط کاری مناسب‌تر مدافعین سلامت، تشکیل و موارد مطروحه را عملیاتی کنند و نتایج ماهانه با همکاری سازمان نظام پرستاری به ستاد ملی کرونا گزارش شود. 

پیشاپیش از حسن عنایت و مساعدت حضرت عالی و تمام خدمتگزاران و دلسوزان کشور سپاسگزاریم». 

رئیس کل، اعضای شورای عالی و روسای هیات‌مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور

جدیدترین خبرها و رویدادها را در اینستاگرام همشهری آنلاین بخوانید (کلیک کنید)

کد خبر 568495

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha