دکتر رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات وزیر بهداشت یک روز پس از انتقادات تند نمکی در نامه شدیدالحنی از سمت خود استعفا داد.

ملک زاده

به گزارش همشهری‌آنلاین، دکتر ملک زاده در بخش‌هایی از نامه‌ استعفای خود که تصویر آن نیز در زیر آمده نوشته است:

-  مدیریت بسیار غلط، پرنقص در پاندمی کرونا که به دلیل عدم مشورت و توجه شما به توصیه‌ها و هشدارهای متخصصان و محققان نظام سلامت، موجب تلفات انسانی بسیار در ایران شده و در عین حال مدعی درس «مدیریت بحران کرونا» دادن به سایر کشورها هستید.

- اظهارات غیرعلمی و ناشی از شتابزدگی جناب عالی در مورد تولید واکسن ایرانی کرونا که هنوز در حال طی مراحل اولیه بوده و شما مدعی معرکه گرفتن برای تولید آن شده‌اید. 

- ادعاهای بی‌اساس جناب عالی و سازمان غذا و دارو در خصوص موثر بودن داروهای گیاهی که به اعتقاد این جانب بدون هیچ مبنای علمی و پژوهشی و مطالعات بالینی کافی صورت گرفته و همچنین دفاع و اقدام جناب عالی از ادغام طب سنتی در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور که می‌تواند شبکه بهداشت و درمان ایران را ناپایدار و در دراز مدت تضعیف کرده و مردم را از حقوق خود در بهره‌مندی از درمانهای پیشرفته پزشکی مدرن محروم سازد.

- عدم درک درست شما از تحقیق و پژوهش و اهمیت آن و نیز نادیده گرفتن تمام فعالیت‌های علمی و پژوهشی محققان علوم پزشکی طی ۷ سال گذشته که در سخت‌ترین شرایط تحریم و امکانات بودجه‌ای، به بالاترین سطح تولیدات کمی و رشد کیفی و استناد به مقالات نسبت به گذشته رسیده و رتبه نخست منطقه و کشورهای اسلامی را دارد.

- عدم تشکیل شورای معاونین طی ۶ ماه گذشته و عدم اختصاص وقت از سوی شما برای بحث در امور آموزشی، پژوهشی و دانشجویی

متن استعفای ملک زاده به وزیر بهداشت

به گزارش همشهری آنلاین، سعید نمکی وزیر بهداشت روز گذشته در جلسه ستاد دانشگاهی کووید۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در تمام دنیا منابع را در بخش تحقیقاتی صرف می کنند که نتیجه آن، راهکاری برای گشودن گره ای از نظام ارائه خدمت باشد. نظام تحقیقاتی دانشگاهی کشور در این راستا چه کرده است؟ کدام مقاله را به وزیر وقت داده که اگر این کار را انجام دهی، نظام ارائه خدمت به سمت و سوی بهتری می رود؟ در مورد کووید۱۹، یک مدل به بنده بدهید که پیش بینی ها درست بوده باشد. حتی یکی از پیش بینی ها هم درست نبوده است. کدام ریاضی دان می تواند برای نظام سلامتی مدل سازی کند که مولفه های موثر بر آن با ۵ درصد تغییر، جابجا می شوند؟

نمکی گفت: ۹۸ درصد از تحقیقات در نظام سلامت، صرف انتشار مقالات در فلان مجلات می شود که به کار نمی آید. به شدت به روند تحقیقات نظام سلامت، انتقاد دارم. نامه بنده به دکتر ملک زاده در روزهای اول شیوع کرونا در کشور را مشاهده کنید که ۱۰ آیتم تعیین شده، اما یکی از آنها تاکنون جواب نداده است. کدام وزیر کم خرد با چنین یافته های شکسته ای می تواند بخش سلامت کشور را اداره کند؟ اصلا نباید بر یافته هایی که بر حسب یک تخمین به وزیر داده می شود، کار و اعتماد کرد. این تخمین ها تاکنون درست نبوده و ۱۰ مدل اپیدمیولوژیک به من دادند که هیچ کدام صحیح نبوده و برای هیچ اقدامی مناسب نبود.

متن کامل اظهارات نمکی را در این لینک بخوانید: کدام وزیر کم‌خرد با چنین یافته‌های شکسته‌ای می‌تواند سلامت را اداره کند؟ | حتی یک پیش‌بینی ما درباره کرونا درست نبود

مشروح یادداشت دکتر ملک‌زاده در پاسخ به انتقادات وزیر بهداشت

«اظهارات اخیر جناب عالی درباره تحقیقات علوم پزشکی ایران با ادعاهایی همچون: «۹۸ درصد تحقیقات علوم پزشکی صرف انتشار مقالات در فلان مجله می شود» و طرح سوالاتی «مانند تحقیقات علوم پزشکی چه قدر پا به عرصه پرمشکل نظام سلامت گذاشته است؟»، چنان بی پایه و اساس است که حتی بیگانگان ایران ستیز در فراسوی مرزهای کشور که در قالب پروژه‌های کلان و صرف میلیاردها بودجه، درصدد اثبات ناکارآمدی تحقیقات علوم پزشکی در ایران بوده‌اند، چنین نتیجه عجیب و کاملاً مردودی نگرفته‌اند؛ چرا که همان گروه‌های متخاصم هم پس از تحقیقات پرشمار و تعطیل ناپذیر خود، علی رغم اشاره به برخی اشکالات موجود در سیاستهای تحقیقاتی ایران که به اعتقاد ما ریشه در سیاستگذاری‌های خارج از حیطه وزارت بهداشت و در مرجعی فراتر دارد، نهایتاً به پیشرفتهای کیفی تحقیقات علوم پزشکی ایران و افزایش چشمگیر استناد به مقالات محققان ایرانی در کنار رشد کمی اذعان کرده‌اند و اسناد آنها موجود و منتشر شده است.

کسانی می‌توانند تحقیقات پزشکی را به نقد و چالش بکشند که یک تحقیق موثر در عمر خود کرده باشند!

اصولاً کسانی می‌توانند حیطه تحقیقات پزشکی ایران را به نقد و چالش بکشند که خود محقق ملی یا بین المللی بوده، ارکان و نظام تحقیقات را به خوبی بشناسند و با وجود دشواری‌ها و چالشهای سخت این عرصه مهم و تاثیرگذار، همپای تحقیقات پیشرفته دنیا حرکت کرده، عمر خویش را صرف تحقیقات کرده یا دست کم یک تحقیق مهم و اثرگذار بین المللی انجام داده باشند.

در خوشبینانه ترین تصور ممکن، می‌توان گفت اظهارات و هجمه شما به تحقیقات علوم پزشکی و تلاش‌های شبانه روزی شمار زیادی از محققان بی ادعا و سختکوش این عرصه که در سخت‌ترین شرایط تحریم و فشارهای بین المللی و با وجود سهم ناچیز بودجه تحقیقات پزشکی - کمتر از نیم درصد بودجه ناخالص ملی! – دستاوردهای بسیار موثر و کاربردی را ارائه کرده‌اند می‌تواند ناشی از عدم شناخت شما از عرصه تحقیقات به طور کلی و پیشرفتهای علوم پزشکی در ایران به طور خاص باشد.

از درس دادن «مدیریت بحران کرونا» به جهان تا «معرکه گیری برای ساخت واکسن کووید -۱۹»!

در شرایطی که جهان با بحران یک اپیدمی وحشتناک و بی سابقه بیماری عفونی مواجه است و تحقیقات گسترده برای یافتن دارویی موثر و تولید واکسن ایمن پاسخگو به تمام جمعیت‌ها پس از یک سال از آغاز شیوع ویروس تا کنون ادامه دارد و هیچ کشوری حتی پیشرفته‌ترین‌های علمی جهان مدعی یافتن داروی موثر و قطعی کرونا نشده‌اند و در حالی که سازمان بهداشت جهانی با توان و تجربه مدیریت اپیدمی‌های گذشته و فراخوان همبستگی تحقیقاتی برای درمان کرونا همه جهان را به هشیاری، رعایت موارد بهداشتی وصبر تا زمان تولید دارو و واکسن فراخوانده شما، هر زمان آمار مبتلایان و مرگ و میرها افزایش یافته، از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده و هر گاه، آمارها اندکی فروکش کرده، مدعی درس دادن «مدیریت بحران کرونا» به جهان شده و همین اواخر از برپاکردن معرکه «تولید واکسن در ایران» سخن گفته‌اید - واکسنی که اگر هم تولید شود به مدد تلاش همین محققان علوم پزشکی ایران خواهد بود که آنها را فاقد دستاوردهای موثر و کاربردی خوانده‌اید- اما باید بدانید دنیای علم با چنین ادبیات و معرکه گیری هایی بیگانه است و پیشرفته‌ترین کشورهای علمی و دانشگاه‌های مهم و مراکز تحقیقاتی معتبر جهان که دارای زیرساختهای تحقیقاتی کافی تولید واکسن هستند، هنوز در اعلام ارائه نهایی واکسن کاملاً موثر با احتیاط سخن می‌گویند!

هرچند که به عنوان معاون تحقیقات از نزدیک در جریان تلاش فراوان محققان ایرانی برای تولید واکسن کووید -۱۹ و سایر واکسن‌های مورد نیاز برای بیماری‌ها هستم که در آینده و در زمان مناسب، اخبار آن نیز به اطلاع مردم خواهد رسید اما در عین اعتقاد به لزوم ایجاد زیرساختهای کافی برای تولید واکسن و امیدواری به نتایج واکسن کووید -۱۹ در ایران، اعتقادی به راه انداختن معرکه در عرصه تحقیقات واکسن ندارم و چنین هیجاناتی را مغایر با اسلوب تحقیق و شیوه‌های کار علمی می دانم.

آنچه امروز به عنوان واقعیات کرونا مشاهده می‌کنید همان پیش بینی‌های مطالعات اپیدمیولوژی کووید -۱۹ در ایران است! آنها را جدی گرفتید؟

اما در خصوص مطالعات اپیدمیولوژی کووید -۱۹ نیز درحالی توان پژوهشگران ایران در این حیطه را زیر سوال برده‌اید که ایران سابقه مطالعات کوهورت آینده نگر وسیع را داشته و به مطالعات ملی اپیدمیولوژی آینده نگر در جهان شناخته شده است و تلاش‌های علمی ایران در این نوع مطالعات به همکاری‌های علمی بی شمار و دستاوردها و افتخارات ملی و بین المللی ماندگار انجامیده است. مطالعات اپیدمیولوژیک کووید -۱۹ به پشتوانه تجارب در چنین مطالعاتی در حال انجام است.

گفت وگوی شما در یک جلسه با یک محقق و یک متخصص و اعلام نظر وی در مورد کرونا مبنی بر «پایان کووید -۱۹ با پایان فصل گرما» هر چند که در قالب گزارش بوده باشد را نمی‌توانید به پای تحقیقات رسمی و دارای پشتوانه کار علمی در حال انجام برای اپیدمی کووید -۱۹ که تحت نظارت معاونت تحقیقات و دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال انجام است، بگذارید.

کسانی که با مطالعات اپیدمیولوژی کمترین آشنایی داشته باشند واقفند که این مطالعات - حتی در پیشرفته‌ترین کشورهای علمی که این گونه تحقیقات را در سطح جهانی و با همکاری‌های بین المللی در کشورهای سراسر جهان و با حضور میلیون‌ها مشارکت کننده انجام می‌دهند - پس از بررسی جمعیت‌های مشخص درگیر بیماری، نهایتاً با تخمین‌هایی همراه است و سپس مدل‌ها و سیاستهای پیشنهادی بر اساس این تخمین‌ها ارائه می‌شوند.

اپیدمی کووید -۱۹ در تاریخ تمدن معاصر بشر به عنوان یک مشکل عظیم بهداشتی جهانی، بی سابقه بوده است. در چنین شرایطی، مطالعات اپیدمیولوژی انجام گرفته در ایران درباره کووید -۱۹ ضمن ارائه پیش بینی‌هایی که امروز واقعیت‌هایی از آنها را شاهد هستیم و هشدارهای لازم مبنی بر افزایش آمار مبتلایان و شمار مرگ و میرها در صورت ضعف در کنترل بحران، مدیریت اجتماعات و فقدان نظارت کافی و بدون تعارفات در اجرای مقررات بهداشتی مقابله با کرونا، ابتلای ۳۰ میلیون ایرانی به ویروس کرونا تا کنون که عمده این جمعیت بدون علامت و نیاز به بستری بوده‌اند را تخمین زده و همچنین هشدار داده بودند که حداقل ۳۰ میلیون ایرانی دیگر در صورت تداوم این روند، در معرض ابتلا هستند مطالعات اپیدمیولوژی کووید -۱۹ در ایران، تمام مدل‌های کنترل بحران را بررسی، ارائه و در نهاییت قاطعانه اعلام کرده‌اند که این اپیدمی در جهان، با واکسن خاموش خواهد شد و تا آن زمان تنها راه تمام کشورها، نظارت دقیق و بدون تعارفات بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی است.

به عنوان وزیر بهداشت گزارش دهید که کدام اجتماعات بزرگ ذیل نظر کدام دستگاه‌ها از اجرای کامل مقررات بهداشتی سرپیچی کرده‌اند؟

با وجود آنکه امروز بر همگان آشکار است تا زمانی که یک مبتلا به کرونا در هر نقطه از جهان باشد، کل جهان در معرض تهدید است اما یک واقعیت تلخ آن است که هنوز مدیران ارشد اجرایی در برخی کشورها و از جمله در کشور ما این واقعیت تلخ را قبول نکرده‌اند که خطر کرونا جدی تر و وسیع‌تر از چیزی است که تصور می‌کنند و به دنبال یک راه حل میانبر و کوتاه مدت هستند.

علاوه بر نادیده گرفتن مقررات پروتکل‌های بهداشتی، امروز به پشتوانه همان مطالعات اپیدمیولوژی آینده نگر ملی ایران که پیش از پیدایش کرونا سابقه انجام داشته‌اند و آنها را نادیده انگاشته‌اید، مشخص شده است که در ایران به دلیل شیوع بالای فشار خون، چربی خون، چاقی و اضافه وزن و دیابت، شانس مرگ و میر بر اثر ابتلا به کووید -۱۹ مانند بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد و این مراقبت جدی و خستگی ناپذیر از افراد در معرض خطر را می‌طلبد.

مطالعات اپیدمیولوژی درباره کووید -۱۹ عوامل خطر افزایش روزافزون شیوع کرونا، نقاط پرخطر ایران، افراد پرخطر و آستانه خطر هر یک از مناطق را به طور دائم رصد و منتشر کرده و به روشنی برای شما و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا معرفی کرده است. باید دید دستگاه‌ها چه اندازه در برخورد با افراد خاطی در مسافرتها، اجتماعات و نادیده گرفتن مقررات که بر شمار مبتلایان و مرگ و میرها افزوده است، موفق بوده‌اند.

پیش از معرکه ساخت واکسن و درس مدیریت بحران کرونا به جهان، به عنوان وزیر بهداشت گزارش دهید که کدام اجتماعات بزرگ ذیل نظر کدام دستگاه‌ها از اجرای کامل مقررات بهداشتی سرپیچی کرده‌اند؟

مردم و دولتها در کشورهای انگشت شماری که موفقیتی در کنترل اپیدمی حاصل کرده‌اند، کووید -۱۹ را نه به مثابه یک بیماری مانند آنفلوآنزای فصلی بلکه به عنوان یک بیماری جدی و بی سابقه پذیرفته‌اند. در کشور ما هنوز هر تعطیلاتی، دلهره سفرها و افزایش آمار شمار مبتلایان و مرگ و میرها را به دنبال می‌آورد و تصمیمات در مواقع عمل، به درستی و به طور کافی اجرا نمی‌شوند.

عوامفریبی است اگر درمان کرونا را به شبه علم مورد علاقه برخی متصل کنیم که هیچ گاه زحمت تحقیق به خود نداده‌اند

در زمینه تحقیقات دارویی درمان دارویی کووید ۱۹ هم باید گفت ایران یکی از پرتلاش‌ترین و موفقترین کشورهای تحقیقاتی در سطح جهانی و همکار مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی بوده است که علاوه بر آن، بیش از ۱۷۰ مطالعه کارآزمایی کوچک و متوسط در داخل را نیز در حال انجام دارد.

عوامفریبی است اگر در زمینه این ویروس پیچیده، موذی و بسیار ناشناخته که دنیا علم پزشکی مدرن را چالشی عظیم فراخواند، ما مردم را به درمان‌هایی امیدوار کنیم که هیچ پیشتوانه تحقیقاتی در سطح مطالعات وسیع و بسیار بزرگ کارآزمایی بالینی ندارند. در همین جا بار دیگر اعلام می‌کنم که مطالعات کارآزمایی کوچک و متوسط نمی‌توانند به درمان دارویی قعطی کووید -۱۹ بینجامند و این بیماری نیازمند مطالعات وسیع جهانی است. نتایج اولین بازوهای درمانی مطالعه سازمان بهداشت جهانی، مشخص و به طور شفاف و صادقانه اعلام شده است و سایر بازوهای درمانی وارد مطالعه خواهند شد.

ویروس کرونا آن قدر ناشناخته است که آمریکا با توانمندترین زیرساختهای تحقیقاتی پزشکی از کشورهایی با بیشترین شمار مبتلایان و مرگ و میر مبتلایان به کروناست و برخی دیگر از کشورهای پیشرفته اروپایی در حیطه علوم پزشکی هم، شرایط مناسبی در شمار مبتلایان و مرگ و میرها ندارند؛ اما مسلم آن است که تمام کشورهای پیشرفته دستیابی به داروی این بیماری را به مطالعات کارآزمایی بالینی بزرگ متصل کرده‌اند و ایران نمی‌تواند در این زمینه به درمان‌های پیشنهادی حامیان شبه علم دل خوش کند که هیچ آگاهی از تحولات علم پزشکی مدرن و جوانب پیچیده ویروس کرونا ندارند و به خود زحمت تحقیقات در هیچ موضوع علمی را نمی‌دهند.

تمام دولتها در ایران پژوهش را یک تجمل دیده‌اند نه یک ضرورت

عجیب است که در کسوت وزیر بهداشت هنوز مطلع نیستید که اگر تمام دنیا منابع عظیم مالی به تحقیقات پزشکی اختصاص داده‌اند و انتظار گره گشایی از مشکلات نظام سلامت خود داشته‌اند، تمام دولتها در ایران با دید تجملی بودن پژوهش، هرگز بیش از نیم درصد بودجه ناخالص ملی را به بخش تحقیقات اختصاص نداده‌اند. در این بین، تحقیقات علوم پزشکی با وجود سهم ۳۰ درصدی در تولید علم و سهم ۲۸ درصدی در تولید مقالات پراستناد ایران، تنها سه صدم درصد بودجه تحقیقات کشور را از آن خود کرده است.
علی رغم این بی مهری‌ها و ناآگاهی‌ها از اهمیت پژوهش و تمام تنگناهای سخت بودجه‌ای و تحریم‌های ظالمانه بین المللی طی بیش از چهل سال علیه ملت ایران، تحقیقات علوم پزشکی بویژه طی نزدیک به ۸ سال گذشته، شاهد پیشرفتهای بسیار بزرگ و توسعه بی سابقه زیرساختهای تحقیقاتی بوده است که گزارش کامل آنها بارها منتشر شده است و خوب بود که در آنها مداقه‌ای می‌کردید.

تحقیقات علوم پزشکی به بسیاری از عرصه‌های پرمشکل نظام سلامت ورود کرده است؛ مساله‌ای مهمتر از مرگ‌های زودرس داریم؟

در پاسخ به ادعا و انتقاد «تحقیقات علوم پزشکی به کدام عرصه پرمشکل نظام سلامت پاگذاشته است؟» باید گفت: «مرگ‌های زودرس» به علل بیماری‌های قلبی – عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی، سرطان‌ها، دیابت، بیماری‌های تنفسی و …، یکی از مهمترین مساله‌های نظام سلامت ایران است. مرگ‌های زودرس و خیلی زودرس سبب شده نیمی از جمعیت ایران ۷۰ سالگی را نبینند.

ورود به این عرصه پرمشکل نظام سلامت، نیازمند وجود زیرساختهای تحقیقاتی قدرتمند و تولید داروی موثر پیشگیری بوده است. ایران هر چند با وجود سهم ناچیز تحقیقات، راه طولانی تا هدف و مقصد اصلی پیش رو دارد اما خوشبختانه و با افتخار می‌توان اعلام کرد که هم اکنون به نخستین بیوبانکهای مدرن و پیشرفته پزشکی با هزاران نمونه بیولوژیکی که از اهم ضروریات برای تحقیقات آینده نگر و شناسایی علل بیماری‌های مزمن غیرواگیر و مرگ‌های زودرس به شمار می‌رود، دست یافته است. برای ایجاد چنین بیوبانکهایی که در فرایند مطالعات وسیع اپیدمیولوژیک، همگروهی، آینده نگر و کاربردی تشکیل شده‌اند، محققان پرشماری، بیست سال خون دل خورده و زحمات شبانه روزی کشیده‌اند تا بتوانند ضمن ارائه عالی‌ترین دستاوردهای موثر و کاربردی برای پیشگیری از مرگ‌های زودرس که بر خلاف شما، محققان و عموم مردم از آن مطلع هستند، زمینه را برای توسعه تحقیقات علوم پزشکی نسل آینده و همکاری‌های بین المللی علمی بیش از گذشته فراهم کنند. این بیوبانکها گنجینه‌های عظیم تحقیقات علوم پزشکی در حال و آینده و یکی از بهترین نمادهای تحقیقات کاربردی در علوم پزشکی ایران هستند.

اجرای مطالعه ملی کوهورت پرشین از مطالعات کاربردی است که آینده بسیار روشن و امیدوارکننده ای را پیش روی تحقیقات علوم پزشکی ایران برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مزمن قرار داده است. مطالعه کوهورت گلستان، امروز مفتخر به ثبت سرطانزایی تریاک به عنوان مونوگراف سازمان بهداشت جهانی پس از بیست سال تلاش است. مطالعات کوهورت دیگر همچون قلب و عروق علوم پزشکی اصفهان، قند خون و دیابت علوم پزشکی تهران و بسیاری از مطالعات دیگر به کوشش محققان عزیز ایران، ایجاد نظام پیشرفته و مدرن ثبت سرطان و ورود به جمع کشورهای پیشرفته در این حیطه، اجرای برنامه مهم ثبت بیماری‌ها، ایجاد تحقیقات ملی بار بیماری‌ها که تولید دایره المعارف ارزشمندی از بار بیماری‌های غیرواگیر در ایران را رقم زده است، ایجاد پایگاه بسیار مهم داده‌های ژنوم ایرانیان که یکی از چشم اندازهای روشن و افتخارآمیز ایران برای کنترل بیماری‌های ژنتیکی و شروع تحولی بزرگ در علم پزشکی شخص محور است، پیشرفت فوق العاده ایران در دانش پیوند اعضا، قرارگیری شیراز - قطب پیوند کبد ایران - بر بام جهانی پیوند کبد، نایب قهرمانی ایران در پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان جهان، دستاوردهای عظیم «رویان» به عنوان گنجینه عظیم علمی ایران در درمان ناباروری و پژوهش در حوزه سلول‌های بنیادی، جنبش بزرگ ایران در تحقیقات دارویی و توان تولید در ۵۵ درصد مواد اولیه دارویی و ورود به تولید داروهای زیست فناوری، و قرار گیری در جمع ۱۰ کشور برتر زیست فناوری دنیا، تولید داروهای موثر ملی برای درمان قطعی ویروس پرخطر هپاتیت سی و صدها دستاورد بزرگ دیگر محققان پرتلاش علوم پزشکی ایران، همگی گواهی روشن و خط بطلان بر ادعای جناب عالی در کاربردی نبودن و مساله محور نبودن تحقیقات علوم پزشکی ایران است.

عجیب است که از نتایج مطالعه ملی سلامت روان که در اختیار جناب عالی قرار گرفته بی اطلاعید

شگفت آور است که به عنوان وزیر بهداشت، مدعی بی توجهی تحقیقات علوم پزشکی به سلامت روان ایرانیان شده‌اید درحالی که مهمترین و جامع‌ترین مطالعه ملی سلامت روان در ایران سالهاست که انجام و نتایج آن منتشر و حتی به شخص جنابعالی ارائه شده است.

شایسته است به جای زیر سوال بردن دستاوردهای کاربردی تحقیقات علوم پزشکی ایران، در حالی که نظام سلامت جهان در مواجهه با یک اپیدمی وحشتناک و بی سابقه، تمام توان خویش را برای غلبه بر ویروس کرونا به کار گرفته، حامی محققان علوم پزشکی ایران باشید که در شرایط تحریم‌های سخت و طاقت فرسا، با تلاش بی وقفه، در کنار کادر درمان به شکست کرونا می‌اندیشند!

کد خبر 566502

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 203
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • غلامحسین محمد نژاد IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    65 92
    من یه جورایی از قیافه آقای دکتر نمکی حس مثبتی می گیرم و دوست دارم باورش کنم .
  • حقیقت IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    درود بر نمکی که دکان این زالو صفت ها را کساد می کند. چین با 90درصد داروی گیاهی کرونا را از بین برد
  • محمد IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    همه افراد دانا و باسواد را داریم از دست میدهیم به همین راحتی
  • سید ابو رسول IR ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    86 63
    سلام خدا قوت ..هاله وقت بکو مکو وقتش نیست ..ایران در محصاره اقتصاد شدید ..باید متحد شوید ..انشاء الله از این بحران عبور کنیم .. توکلت الله
  • IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    روز‌اول‌اگه‌مثل‌چین‌فقط‌قم‌قرنطینه‌میشد‌این‌همه‌مردم‌بی‌چاره‌به‌گام‌مرگ‌نمی‌رفتن‌خدا‌ازسر‌شما‌نگزره‌که‌همیشه‌کار‌که‌خراب‌شد‌درست‌میخواهن‌بگنن‌خدا‌لعتتان‌بگنه‌که‌مردم‌بازیچه‌شما‌بی‌سوادها‌هستن
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    بیا .هیچ کس دیگه قبولنون نداره.خجالت بکشین.ملک زاد ه هم رفت.اف بر شما.
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    66 36
    ببخشید به شتر گفتن چرا ادرارت پسه گفت من چیچیم مثل هرکسه از وزیر نفت چه خبر؟
  • محمد IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    86 15
    غم این خفته چند،،،خواب درچشم ترم میشکند، خدا رحمت کند آیت الله طالقانی را،که این روزهای ایران را پیش بینی میکرد،روحت شاد،مملکت رابه گندکشاندید،
  • بهلول دیوانه FR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    89 64
    جناب دکتر ملک زاده احتملا دکتر نمکی خودش هم صاحب عطاری و دکتر علفی هست. اخه یک نفر پیدا نمیشه بگه یه کونی سنبل تیپ یا نمی دونم گل بنفشه هم بدی بی یک بیمار قلبی اثر نمیکنه زمانی که بشر چیزی از دارو و طبابت نمی دونست طبیعی بود با گل گاوزبان و سنجد و نبات یه خاکی تو سرش بریزه الان خودش پاش بشکنه می ره شکسته بند بی سواد یا رادیولژی و متخصص . علما و مسیولین ما حتی برا مداوا راهی اروپا میشوند بخونید خاطرات بهضی از اقایون رو که واسه ساده ترین بیماری .لندن.
  • مصطفی IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    45 46
    خدایا بین با کیا شدیم ۸۰ملیون
  • دکتر عباس قاسمپور معلم جراحی قفسه سینه بازنشسته BE ۰۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    39 29
    تمام نظریات علمی معاون محترم تایید ‌از ایشان متشکرم.بلژیک لیژ
  • IR ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    91 45
    کلا وزیر بهداشت پر حاشیه ای داریم که با فرافکنی خودشو خوب تبرئه میکنه تا الان هیچ وزیر بهداشتی شبیه این تو وزارت بهداشت نبوده ناکارآمد و دنبال بگم بگم
  • IR ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    66 77
    در این شرایط حرفهای ملک زاده بی اساس و بی خردی بوده است
  • حبیب IR ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    تو این همه سال هنوز واکسن انفولانزا رو نتونستید تولید کنید . هر سال با کلی دلار وارد میکنید . واکسن وارد میکنید جلوی روتونه بعد چطور خودتون تولید نمیکنید . واکسن کرونا هم پبشکش بابا . یکساله کرونا اومده هنوز رو انسان امتحان نکردید . تا ۳۰ سال دیگه هم درست نمیکنید . نمیخواهید درست کنید . منفعت شما و مابقی دوستانتون تو وارد کردنه و با دلار بازی کردنه . شما یه انسولین و به زور درست کردید اونم معلوم نیست چیه . خدا خودش حق این مردم و از شما بگیره به حق مولا
  • ناشناس IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    84 28
    رفتارهای دشمن شادکن، بازی بر علیه خودی،غضنفرها دروازه خودی را به توپ بسته اند، وزیر نادان تر و معاون نادان، پت و مت، اینهایی که نوشتم با چشم تر است، از رنجی که می‌بریم، از درد وطنم، وطن درد به جانم.
  • IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    65 12
    الان ویروس کرونا همانقدر موذی است که زمان ابوعلی سینا میکروب وبا و طاعون موذی بود. بالای سر عده ای از مردم باید زور باشد تا پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند
  • IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    63 10
    وای به حال ما ملت ستمکش ایران
  • IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    53 16
    اقای دکتر نمکی شما هم با دولت روحانی همکاری میکنید وهمش دروغ به خورد نا مردم میدهید امار دروغ و وعده های دروغ تا کیییی بسه بسه کمی به وحدانتون رجوع کنید از خدا بترسید شرم کنید
  • ایرانی IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    61 35
    اقای دکتر ملک زاده فکر نمی کنید تند رفته اید ؟ فعلا وقت این حرفها نیست تلاش کنید و زود جو گیر نشوید همراه شدن طب کلاسیک و طب سنتی می تواند کار ساز باشد ضمنا شما از اینکه مردم بیشتر بسوی طب سنتی بروند نترسید مطب اقایان دکتر ها کماکان کار خواهد کرد و روزی دست خداست !
  • علی حسین IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    عملکرد استعفای ملک زاده در وضعیت کنونی به مثال یک سربازی رو می ماند که وسط شدت جنگ بگوید که نمی خواهد جنگ کند و انصراف می خواهد بدهد واقعا این عمل بدتر از عملکرد ضعیف دکتر نمکی است ،نمکی با وجود ضعف هایی در حال پیگیری کار است ولی ملک زاده راه استعفا رو در این وضعیت کارساز می داند شما قضاوت کنید کدام بهتر است.پا به کار یا فرار از وظیفه
  • IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    68 15
    متاسفانه نمیدانیم چرا همه افتادند بجان همدیگر حتی جامعه ی پزشکی کشور پروردگار خودت گره گشایی بفرما .که اوضاع اجتماعی سیاسی اقتصادی فرهنگی کشور بس تیره وتاراست.
  • اسد IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    42 39
    اها تو از طب اسلامی میترسی و از جایگاهت!!!
  • عباس قربانی IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    68 22
    با سلام.بنده به عنوان پژوهشگر در حوزه سلامت از جناب دکتر نمکی به خاطر عزل دکتر ملک زاده بسیار ممنونم.آقای ملک زاده در طول ۶ ماه اول سال ۲۰۲۰ پنجاه مقاله منتشر نموده!!!! بعد ادعا دارند که مقالات ما آبکی نیست.
  • ادی IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    68 26
    بهتر که این نیروی خودباخته و جاهل استعفا داد
  • IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    55 10
    دخترم دکترای تخصصی میخونه بامواد چینی فاسد کارمیکنه.اصلا"جواب نمیده.
  • ملیحه IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    28 13
    هرکی براش سخته تشریف ببره.حرف نزنه.هراتفاقی که میاد ازندونم کاری خود مردمه وگرنه بیماریش که جهانیه
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    29 14
    چرت
  • رضا PL ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    39 72
    ملک زاده یک غرب زده است که کل کشور را تبدیل به موش ازمابشگاهی سازمان بهداشت جهانی این سازمان مخوف کرده است با طب سنتی مخالف است ! این اقا وزیر بهداشت خاتمی بود چه بلاهای که سر مردم اینها نیاوردند
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    ترسید باطب سنتی واسلامی نونش آجربشه
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    همون بهتر که استعفا داد رفت بنده خدا اگه کشوری مثل چین تونسته کرونا را مهار کنه فقط به خاطر پشتوانه قوی طب سنتی ش بوده و لاغیر حالا شما بشین پشت میز چهارتا مقاله بی ارزش از طبی که اساسش بی ارزشه بنویس
  • IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    115 5
    کنترل جمعیت جزو افتخارات مسخره کی بوده؟
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    ای کاش این بزرگوار از امار تلفات که به صورت غیر واقعی بیان میشود وهمچنین امار غیر واقعی مبتلایانیکه حداقل دهها برابر امار اعلامی هست سخنی گفته بود به هرحال از گفتن واقعیتها از شما وایشان متشکریم
  • IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    45 9
    وسط این دعواها مردمند که پرپر میشند خدایا آه مظلوم از ظالمان بگیر
  • م م IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    51 7
    شمامعاون وزیرخودتواذیت نکن کل ملت ازلاف ودروغ هاخبردارند
  • ح IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
    آقای معاون مثل اینکه حرف درست واقعیت که تمام بودجه رو صرف چند تا مقاله چرت کردید بهت خیلی فشار آورده به جهنم استعفات