کمک‌خلبانی که ۲ سال پیش صحبت‌های جنجالی‌اش درباره وضعیت هواپیماهای یکی از شرکت‌های هواپیمایی جنجال‌آفرین و باعث دستگیری وی شده بود، در دادگاه تبرئه شد.

کمک‌خلبان جنجالی

به گزارش همشهری آنلاین، این کمک‌خلبان که «امین امیرصادقی» نام دارد، تابستان سال ۹۷ موضوعاتی را درباره وضعیت هواپیماهای یک شرکت هواپیمایی در صفحه اینستاگرامش مطرح کرد و پس از آن نیز با حضور در برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» و بیان این موضوعات، جنجال زیادی در رسانه‌ها به‌وجود آورد. جنجالی که با شکایت شرکت هواپیمایی از وی همراه شد و باعث شد که این کمک خلبان دستگیر و در دادگاه به حبس محکوم شود.

حالا اما با گذشت بیش از ۲ سال از ماجرا و با حکم صادرشده از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران، مشخص شده که نه‌تنها این مرد بی‌گناه بوده، بلکه گفته‌های او درباره نقص فنی هواپیما درست بوده است.

این کمک‌خلبان به همشهری می‌گوید: من استاد خلبان هواپیمای سبک و فوق‌سبک و کمک‌خلبان هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ هستم. ماجرا از جایی شروع شد که در یک شرکت هواپیمایی مشغول به‌کار بودم اما اردیبهشت ۹۷ که برای پرواز تهران به کیش به فرودگاه مهرآباد رفتم، پیش از پرواز در هواپیما نقص فنی مشاهده کردم که کارخانه سازنده هواپیما (بوئینگ) برای این نقص فنی اجازه پرواز نداده بود. در این پرواز ۱۱۰ نفر مسافر حضور داشتند و به خلبان یکم پرواز که ایرانی نبود، نقص را گفتم و او تأیید کرد. از او خواستم که به پارکینگ برگردیم و او عنوان کرد که معاونت عملیات شرکت گفته که با همین شرایط پرواز کنیم. با این حال از او خواستم که برگردیم و گفتم که من این پرواز را انجام نمی‌دهم و او هم قبول کرد. پس از آن از هواپیما پیاده شدم و پرواز با کمک‌خلبان دیگری انجام شد اما بعدا به دلیل عدم‌پرواز با این هواپیما، برای من در شرکت کمیته انضباطی تشکیل دادند و به دلایل واهی مرا اخراج کردند.

او ادامه می‌دهد: پس از این ماجرا موضوع نقص فنی هواپیما را در برنامه صبحگاهی «حالا خورشید» تشریح کردم اما مالکان و مدیرعامل اسبق شرکت هواپیمایی مورد نظر از من به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، افترا و توهین شکایت کردند. من حتی بازداشت هم شدم و بعد از آن شعبه ۱۰۴۰ دادگاه کیفری ۲ تهران پس از رسیدگی به پرونده و در کمال تعجب حکم به محکومیت من به ۲ فقره ۳ سال حبس و جزای نقدی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور صادر کرد. درحالی‌که وقتی درخواست کردم به‌دلیل تخصصی بودن موضوع و برای مشخص شدن صحت ادعاهایم از سازمان هواپیمایی کشوری استعلام شود یا کارشناس رسمی دادگستری در امور هوانوردی راجع به موضوع اظهارنظر کند، هیچ اقدامی انجام نشد.

  • درخواست از رئیس قوه قضاییه

پس از صدور این حکم، کمک‌خلبان جنجالی که ‌دید حرف‌هایش درباره ایمنی و حفظ جان مسافران، او را به دردسر بزرگی انداخته است، ناامید نشد و با ارسال نامه‌ای به سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و استعلام صحت تخلفات شرکت هواپیمایی مورد نظر از سازمان هواپیمایی کشور، خواستار رسیدگی دوباره به پرونده‌اش شد. خواسته‌ای که مورد موافقت قرار گرفت و پرونده برای رسیدگی به تخلفات صورت‌گرفته در روند رسیدگی، به دادسرای قضات ارسال شد.

همزمان با این اتفاق قضات شعبه ۶۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز با توجه به نامه سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر تأیید وجود نقص فنی در هواپیمای مورد نظر، رأی صادره از سوی دادگاه را نپذیرفتند.

کمک‌خلبان جنجالی می‌گوید: وقتی سازمان هواپیمایی کشوری، وجود نقص فنی در هواپیما را تأیید کرد، شکات پرونده که متوجه تخلفات مدیران سابق خود شده بودند، شکایت خود مبنی بر توهین و افترا را پس گرفتند و خواهان مختومه شدن پرونده شدند. با این حال، قضات دادگاه تجدیدنظر همچنان اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی را بررسی کردند و درنهایت مرا از این اتهام تبرئه کردند.

در بخشی از حکم دادگاه تجدیدنظر آمده است: در مورد اتهام نشر اکاذیب، صرف‌نظر از گذشت شاکی، رأی بر برائت تجدیدنظرخواه (کمک خلبان) صادر می‌شود و این رأی قطعی است.

کمک‌خلبان جوان می‌گوید: برای من همیشه امنیت و جان مردم در پرواز بیش از هر چیزی اهمیت داشت و همین باعث شد که ۲ سال و نیم از شغل خلبانی کنار گذاشته شوم اما عملکرد و رویه جدید رئیس محترم قوه قضاییه ثابت کرد که دستگاه قضایی از افشاکنندگان و اعلام‌کنندگان فساد و تخلف حمایت می‌کند.

کد خبر 566222

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha