مدیر کل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی کشور از پیوستن ایران به برنامه جهانی پیش‌خرید و توزیع عادلانه واکسن کووید۱۹ موسوم به «کوواکس» خبر داد.

واكسن كرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حیدر محمدی مدیر کل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی کشور اظهار کرد: وزارت بهداشت، نامه پیوستن به برنامه توزیع عادلانه واکسن کرونا (کوواکس) را امضا کرده و به طور رسمی عضو این برنامه جهانی شده و در نوبت خرید این واکسن قرار گرفته است.

محمدی گفت: با توجه به پیوستن ایران به برنامه جهانی کوواکس، هر زمان که واکسن کرونا در دنیا تولید شد، ایران نیز سهمیه خود را دریافت می کند اما در مورد اینکه ایران برای پیوستن به این برنامه پولی واریز کرده یا نه، با توجه به اینکه این موضوع در حوزه کاری سازمان غذا و دارو نیست، اطلاعی ندارم.

پیش از این، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت گفته بود: با توافق انجام‌شده بین ایران و سازمان بهداشت جهانی، این سازمان به ایران برای پرداخت هزینه پیش‌پرداخت خرید واکسن و عضویت در برنامه پیش‌خرید واکسن کرونا مهلت کافی داده و از این نظر جای نگرانی نیست.

برنامه جهانی دسترسی عادلانه به واکسن کرونا موسوم به کوواکس با مدیریت سازمان جهانی دنبال می‌شود و تاکنون حدود ۱۶۰ کشور دنیا به این برنامه پیوسته اند. این برنامه به دنبال این است که بعد از تولید واکسن تاییدشده کرونا حدود ۲ میلیارد دوز از این واکسن را تا پایان سال ۲۰۲۱ در بین کشورها توزیع کند و کارکنان سیستم های سلامت در اولویت دریافت این واکسن هستند.

بیش از ۱۴۰ شرکت دارویی و تولید واکسن در دنیا برای تولید واکسن کرونا فعالیت می کنند که تعدادی از این شرکت‌ها در آمریکا، اروپا و چین در این زمینه به دستاوردهایی رسیده و وارد فاز انسانی تولید این واکسن شده اند.

به گفته سعید نمکی، وزیر بهداشت، ایران نیز همپای دنیا تحقیقات برای تولید واکسن کرونا را در چند مرکز تحقیقاتی دنبال می کند. یکی از این مراکز، یکی از شرکت‌های دارویی زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است.

وزیر بهداشت اوایل مهر ۹۹ گفت: مراحل مختلف کار را برای تولید واکسن کرونا را دنبال کرده‌ایم. آزمایش بر نمونه حیوانی میمون هم انجام شده و نتایج بسیار خوبی گرفتیم و در دو تا سه هفته آینده کار آزمایش واکسن بر نمونه انسانی را آغاز خواهیم کرد.

نمکی گفت: تمام اقدامات تولید واکسن در ایران منطبق بر استانداردهای بین‌المللی و پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است و گزارش این اقدامات به سازمان جهانی بهداشت نیز ارائه می‌شود.

محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۲۲ مهر امسال از نهایی شدن مراحل ساخت واکسن کرونا توسط محققان جوان این ستاد خبر داد و گفت: تست حیوانی واکسن کرونا که بر روی میمون انجام شد، موفقیت‌آمیز بود.

کد خبر 558462

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha