به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز، در آن حمله انتحاری طالبان حدود ۴۰ نفر از دانشآموزان مدرسه کشته شدند؛ از جمله دختری به نام راحله که شمسیه میگوید اگر زنده میماند، بیتردید او در آزمون ورودی دانشگاههای افغانستان نفر اول میشد. این دختر ۱۸ ساله اهل کابل پس از آن حادثه وحشتناک درس و مدرسه را رها کرد و خانهنشین شد اما معلمهایش او را متقاعد کردند دوباره درس خواندن را از سر بگیرد و حالا آن تلاشها در شرایط سخت با درخشش در کنکور به نتیجه رسیده است.
بر اساس آمار وزارت آموزش افغانستان، امسال بیش از ۱۷۰ هزار نفر در کنکور سراسری ورود به دانشگاهها شرکت کردند و موفقیت شمسیه چنان به چشم آمد که حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان و برخی چهرهها و سفرای خارجی مقیم کابل اول شدن دختر جوان افغان را به او تبریک گفتند؛ آن هم در زمانه آغاز گفتگوهای صلح دولت افغانستان با طالبان که ورود و حضور دختران را در مدارس بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ ممنوع کرده بود.

پدر شمسیه که در معدنی در شمال افغانستان کار میکند، خانوادهاش را به پایتخت آورد تا مطمئن شود این دختر بااستعداد درس و مدرسه را ادامه میدهد. شمسیه میگوید: «من اجازه نمیدهم سیاست سد راهم شود. با اینکه نگران بازگشتن طالبان هستم اما نمیخواهم امیدم را از دست بدهم. رویاهای من بزرگتر از ترسهای من است. میخواهم پزشک شوم و به مردم کشورم خدمت کنم. خانوادهام مرا به اینجا رسانده و حالا نسبت به آنها مسئولیت دارم.»
با اینکه طالبان اعلام کرد دیگر مشکلی با ورود دختران و زنان به مدرسه و دانشگاه ندارد اما خیلی از بانوان افغان نگران به قدرت رسیدن آنها هستند. بر اساس آمار سازمان ملل، حدود ۲.۲ میلیون دختر در افغانستان به هر دلیل امکان مدرسه رفتن ندارند و فقط ۳۰ درس زنان این کشور درس خوانده و باسوادند.
نظر شما