مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۹
۰ نفر

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از راه‌اندازی تست تشخیص مشمشه در آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص اداره کل دامپزشکی استان خبر داد.

اسب

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، حسین رشیدی با بیان اینکه مشمشه از قدیمی‌ترین بیماری‌های خطرناک و مشترک بین انسان و تک سمیان (اسب، الاغ و قاطر) است که در انسان به دنبال تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا تماس با بافت‌های آن‌ها منتقل می‌شود، گفت: در راستای مبارزه با بیماری ‌های مشترک بین انسان و دام، از ابتدای سال جاری ۶۴۰  راس اسب توسط کارشناسان این مجموعه تست مشمشه شده اند که این تست از طریق خونگیری و ارسال نمونه سرم دام به آزمایشگاه انجام شده است.

وی با اشاره به انجام تست هر ساله مشمشه در استان اظهار کرد: نمونه‌های اخذ شده برای انجام تست‌های لازم به آزمایشگاه سازمان دامپزشکی کشور ارسال می‌شد اما از حدود یک ماه پیش، آزمایشگاه مرجع و مرکز تشخیص این اداره کل به شیوه تشخیص بیماری مشمشه مجهز و مراقبت فعال این بیماری با انجام آزمایش CFT  (فیکساسیون کمپلمان) عملیاتی شد.

از حدود یک ماه پیش، حدود ۱۹۰ نمونه آزمایشگاهی با این متد آزمایش شده‌اند، در موارد CFT  مثبت تست تکمیلی مالئین در اسب برای حذف دام انجام می‌شود و در صورت مثبت بودن، دام بیمار باید از گله جدا و به شیوه انسانی معدوم شود که در چند سال اخیر هیچ موردی از این بیماری در جمعیت تک‌سمی‌های این استان مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان این روش نوین را حائز حساسیت، ویژگی و دقت بالا در تشخیص مشمشه معرفی کرد و افزود: راه‌اندازی آزمایش CFT در این اداره کل در قالب همکاری با سازمان دامپزشکی کشور صورت پذیرفت که دو نفر از نیروهای آزمایشگاه‌های این اداره کل به تهران اعزام و پس از طی دوره‌های تخصصی و خرید و نصب تجهیزات آزمایشگاهی و دریافت مواد تشخیصی از سازمان دامپزشکی کشور، تشخیص بیماری مشمشه به روش CFT  در این اداره کل عملیاتی شد.

باید با پاکسازی حیوانات آلوده، به سمت کنترل و ریشه کنی این بیماری حرکت کنیم. پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار راس دام (اسب و قاطر) در سال‌جاری در استان مورد پایش بیماری مشمشه قرار گیرند.

عامل بیماری مشمشه باکتری Burkholderia mallei است، تک سمیان (اسب، الاغ و قاطر) به عنوان میزبان اصلی باکتری ذکر شده در طبیعت هستند و این بیماری در انسان خطرناک بوده و با درگیر ساختن دستگاه تنفس می‌تواند موجب مرگ شخص مبتلا شود.

کد خبر 543234

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha