دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۹
۰ نفر

کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر بزرگ‌ترین خطری که بازار بورس را تهدید می‌کند، کانال‌های فعال فروش سیگنال در شبکه‌های مجازی است.

01

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، همایون دارابی (کارشناس بازار سرمایه) در خصوص بحث سیگنال‌فروشی در کانال‌های مختلف تبلیغاتی اظهار کرد: در مبحث سیگنال‌فروشی یا بحث مشاوره قانون بازار سرمایه یک چارچوب مشخصی را در نظر گرفته است، به گونه‌ای که وقتی افراد می‌خواهند مشاوره بدهند باید از سمت سازمان بورس اوراق بهادار در مرحله اول صلاحیتشان تصویب شود و در بخش بعد مجوزی تحت عنوان مشاور سرمایه‌گذاری دریافت کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در این بخش دو مسئله پیش می‌آید؛ نخست تعداد مراکز مشاوره رسمی که تعداد آن‌ها متاسفانه کم است و این مسئله در حال حاضر با توجه به بزرگ شدن حجم سرمایه‌گذاران  سبب زیان به بازار سرمایه می‌شود.

او افزود: امیدواریم سازمان بورس با توجه به آینده نگری و با هدف رعایت مصالح سهام داران به ویژه افرادی که سهام عدالت دارند و افراد تازه وارد روند صدور مجوز و تایید صلاحیت مشاوران رسمی خود را شدت دهد و اجازه ندهد که سرمایه گذاران به دام کانال های غیر قانونی بیافتند. یکی از بزرگ ترین خطر های بازار بورس در حال حاضر همین کانال‌های فروش سیگنال حاضر در شبکه مجازی هستند. به علت آن که موارد زیادی در این جهت رخ داده است به طوری که بعضی از افراد به توصیه یک کانال یا یک شخص سیگنال‌فروش تمامی سرمایه خود را از دست داده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: متاسفانه ضعف ارائه خدمات رسمی سبب شده است که بازار این نوع افراد هم‌اکنون رونق بگیرد و بساط کلاهبرداری آن‌ها به طور کامل پهن باشد ما از سهام‌داران استدعا داریم که به سمت این کلاه‌برداران نروند.

دارابی تصریح کرد: این کلاهبرداران به راحتی می‌توانند با تبلیغاتی که درونشان منطق وجود ندارد به بدنه بازار لطمه وارد کنند به طوری که آن‌ها با تبلیغ یک سهام حجم بزرگی از سرمایه‌گذاران را به سمت آن می‌آورند و ناگهان ارزش سهام آن شرکت را دوچندان می‌کنند یا ممکن است کاملا برعکس این مسئله را انجام دهند.

او  بیان کرد: قطع به یقین اگر سازمان بورس با یک همچین موردی مواجه شود از طریق دایره حقوقی وارد عمل می شود و آن شخص سیگنال فروش را به مراجع قانونی معرفی می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: خواهش ما از بازار سرمایه این است که بخش های مختلف ازجمله سبدگردانی، مشاوره، پردازش اطلاعات کارگزاری‌ها را افزایش دهد و جوانان مستعد را در این زمینه به کار گیرد. قطع به یقین اگر تعداد این شبکه‌های قانونی در سطح بازار سرمایه افزایش یابد سرمایه‌گذاران نیز از آ ن‌ها استقبال می‌کنند.

دارابی  در خصوص  عدم درجه نوبت افراد در صف خرید سهام اظهار کرد: صفحات کارگزاری ها به دلیل حجم بالای متقاضیان چند روزی است که با کندی خدمات ارائه می دهند، به علت آن که وقتی سهام‌داران سفارش خود را از طریق سیستم کارگزاری‌ها ارسال می‌کنند به دلیل اضافه بار سنگینی که بر سرورهای کارگزاری است در واقع پاسخ استعلام‌های سرمایه‌گذاران به آن‌ها بازنمی‌گردد.

او در پایان بیان کرد: در حال حاضر وقتی دوازده هزار ثبت سفارش با هم ارسال می شود سرور ها دیگر توان پاسخ گویی ندارد سازمان بازار هم اکنون یک برنامه جدیدی را در حوزه نرم افزاری دارد که خودشان به زودی آن را اعلام خواهند کرد به طوری که اگر این سیستم وارد بازار شود تا حدی می تواند بار ترافیکی را تا حدودی کاهش دهد. در این بخش نکته ای که حائز اهمیت است سازمان بورس علاوه بر وارد کرد این سیستم به هسته معاملات باید تعداد کارگزاری ها راهم افزایش دهد.

کد خبر 534378

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خلج IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۶
    0 0
    دولت داره سهم خودشوکه فروش نفتش نسبت به پارسال یک درصدشده چندبرابرمیبره بالابعدبیاد20درصدتخفیف بده درغالب دارچندم