مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت مرگ ۲۸ لاک‌پشت در سواحل شهرستان جاسک فعالیت‌های شیلاتی و صید و صیادی بوده است.

لاک پشت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، روابط عمومی حفاظت محیط زیست هرمزگان اعلام کرد لاشه ۲۸ لاک‌پشت در سواحل شهرستان جاسک پیدا شد که از این تعداد ۲۵ مورد مربوط به سواحل شرقی اسکله آبکوهی تا دهانه خور میدانی و سه لاشه باقی مانده مربوطه به ساحل ونک بوده است که شامل لاک پشت های پشت سبز و پوزه عقابی بوده که هر دو جزو گونه های در خطر انقراض هستند.

داود میرشکار در این باره گفت: بررسی ها نشان می دهد که این تعداد لاک پشت در تور صیادان در وسط دریا گرفتار و خفه شدند و بعد از رها شدن در میان دریا لاشه آنها با امواج به ساحل آورده شد.

وی با تاکید بر این که چون نظارت دقیقی بر فعالیت در دریا وجود ندارد، همواره شاهد بروز چنین اتفاقاتی هستیم، اظهار داشت: این لاک پشت ها گونه هایی در خطر انقراض هستند و جریمه صید هر یک لاک پشت ۱۰ میلیون تومان است.

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست افزود: همکاران اداره کل محیط زیست استان هرمزگان در نامه ای به سازمان شیلات خواستند تا راهکاری ارائه دهند تا در روند صیادی کمترین تلفات متوجه آبزیانی مانند لاک پشت ها شود.

وی تصریح کرد: تا زمانی که نظارت دقیقی در دریاها نباشد همچنان شاهد وقوع چنین حوادث تلخی خواهیم بود. در جلسه ای که در وزارت کشور در خصوص صید ترال داشتیم به صورت مکتوب از رئیس جمهوری درخواست کردیم تا یگان ملی حفاظت از ساحل و دریا ایجاد شود که مورد موافقت قرار گرفت و رئیس جمهوری آن را در قالب دستور به سازمان استخدامی و اداری ارجاع داد که قطعا با راه اندازی آن نظارت بر دریاها بیشتر خواهد شد.

میرشکار گفت: نیاز است همه دستگاه های مرتبط با دریا در قالب یک یگان ملی منسجم در کنار هم قرار گیرند تا روند حفاظت از زیستگاه های دریایی،  گونه های در خطر انقراض، صید و صیادی و قاچاق کالا با جدیت پیش رود، در غیر این صورت همواره شاهد بروز چنین اتفاقاتی برای گونه های دریایی خواهیم بود، باید نظارت بر دریاها را قوی کنیم، متاسفانه اکنون نظارت بسیار ضعیف است و شاید بتوان گفت که نظارتی وجود ندارد.

وی اظهار داشت: امکانات و تجهیزات سازمان حفاظت محیط زیست و شیلات به تنهایی کافی نیست، بنابراین باید امکانات و نیروهای سازمان های مرتبط در کنار هم قرار گیرند تا با تجمیع تجهیزات و تهیه قایق های تندرو نسبت به حفاظت و پایش مداوم دریا اقدام شود، در غیر این صورت در غیاب سازمان های تخصصی و یگان ویژه ملی همچنان باید شاهد بروز حوادثی زیست محیطی در دریا باشیم.

کد خبر 531530

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha