«کمبود مرغ» عبارتی بیگانه برای همدانی‌ها نیست، به طوری که هر سال پس از قیمت‌گذاری‌های جدید مرغ به ظهر نرسیده یخچال‌های خالی مغازه‌ها خودنمایی می‌کند و فروشندگان مگس می‌پرانند.

مرغ فروشی

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، سال گذشته بود که نوسان قیمت مرغ و افزایش قیمت آن تا مرز هر کیلو ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان منجر شد که ۳۱ تیرماه قیمت نهایی مرغ بر اساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و در راستای حمایت از تولیدکنندگان طبق نظر ستاد تنظیم بازار کشور ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام و بر همین مبنا قیمت مرغ زنده نیز ۸۵۵۰ تومان تعیین شود.

پس‌ازآن معاون امور اقتصادی استاندار همدان در ستاد تنظیم بازار استان اعلام کرد که باید واسطه‌های ایجاد اخلال در بازار شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شوند و قیمت نهایی مرغ در تابلو روان مرغ فروشی‌ها درج و به مشتری‌ها فاکتور ارائه شود.

تابلوی روان که چه عرض کنم، کاغذهایی که مرغ فروشی‌ها به مغازه‌هایشان نصب‌کرده بودند این بار اوایل تیرماه پیش برچیده شد و هر کیلو مرغ در بازار ۱۸ هزار تومان و حتی ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شد تا اینکه مجدداً ستاد تنظیم بازار ورود پیداکرده و قیمت را روی ۱۵ هزار تومان تثبیت کرد و به استانداران هر استان اجازه تعیین نرخ‌ها بنا به اقتضا و قیمت تمام‌شده محصول داده شد که استاندار همدان صلاح بر آن دید که نرخ مصوب کشوری را در استان اعمال کند.

پس از تصویب قیمت جدید، چند روز بعد بازدیدی میدانی از بازار مرغ فروشان داشتیم که به نکته جدیدی برخوردیم و آن اینکه تا نرسیده به ظهر تمام مرغ‌ها فروخته می‌شود و اگر کسی بعدازظهر یا عصر برای خرید مرغ به بازار می‌رفت باید دست‌خالی برمی‌گشت.

در ابتدا تصور کردیم گرانی باعث استقبال مردم شده یا اینکه افزایش قیمت نهاده‌ها کاهش جوجه ریزی و درنهایت کاهش محصول را رقم‌زده غافل از اینکه استانداران کردستان و کرمانشاه از اختیار داده از سوی ستاد تنظیم بازار بهره برده و نرخ مرغ را بین ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته‌اند و همین توجه مرغداران همدانی را به خود جلب کرده و مرغ‌هایشان را از استان خارج می‌کنند تا سود بیشتری در این استان‌ها عایدشان شود. این در حالی است که مسئولان استان زیر بار کمبود مرغ در بازار نمی‌روند و همین امر اعتراض همگان را برانگیخته است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: کمبودی در بازار مرغ وجود ندارد و جوجه ریزی در این استان کاهش نداشته است، استان همدان نه‌تنها کاهش جوجه ریزی نداشته بلکه در تیرماه امسال افزایش ۲۹ درصدی داشته است.

علیرضا قره‌گوزلو اظهار کرد: سال گذشته مرغداران استان همدان جوجه ریزی خوبی داشتند، سال گذشته مرغداران با توجه به دیدی که به بازار داشتند، جوجه ریزی خوبی داشتند به‌طوری‌که سه میلیون قطعه جوجه ریزی انجام‌شده بود و مازاد بر نیاز استان تولید داشتند اما به علت شیوع کرونا ویروس و کاهش تقاضا و صادرات ضرر و زیان زیادی به مرغداران وارد شد.

وی گفت: استان همدان ۲. ۵ درصد تولید کشور را دارد، در حال حاضر روزانه ۱۰۰ تا ۱۰۵ تن مرغ در استان همدان کشتار می‌شود و بازار تأمین است.

قره‌گوزلو با تأکید بر اینکه کمبودی در بازار مرغ وجود ندارد، یادآور شد: شب گذشته ۱۳۵ تن کشتار در استان همدان انجام شد اما موضوعی که وجود دارد این است که به علت حاشیه سود خوبی که دارد، به خارج از استان می‌رود.

وی تصریح کرد: قیمت مرغ بر اساس مصوبه تنظیم بازار ۱۵ هزار تومان است، در ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ برای رفاه مردم ۱۵ هزار تومان اعلام شد اما در سایر استان‌ها قیمت مرغ بالاتر از این میزان است و همین موضوع باعث شده مرغ از استان همدان خارج شود.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: تولید استان همدان خوب است اما خروجی از استان زیاد است، قیمت مرغ در استان‌های کردستان و کرمانشاه ۱۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و از طرفی قدرت خرید مردم کاهش‌یافته است.

وی با اشاره به تأمین نهاده‌های مرغداری‌ها، مطرح کرد: با توجه به اینکه استان‌های گرمسیری جوجه ریزی ندارند بار تولید به دوش استان همدان گذاشته‌شده و باید راهکارهایی پیدا کنیم که بتوانیم نهاده‌های موردنیاز جوجه ریزی‌های انجام‌شده را تأمین کنیم.

کد خبر 529826

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha