معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره رمزهای یکبارمصرف و مسابقات تلویزیونی هشدار داد.

کلاهبرداری اینترنتی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، سرهنگ رامین پاشایی در پاسخ به این سوال که استفاده کاربران از رمزهای یک بار مصرف (پویا) در کاهش جرائم کلاهبرداری اینترنتی تاثیر داشت، گفت: از زمانی که رمزهای یکبارمصرف فعال شده، میزان جرائم فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی) کاهش یافته است.

وی افزود:، اما استفاده از رمزهای پویا هم ضوابط خاص خود را دارد. نکته اول در این باره این است که شهروندان باید دقت کنند که وارد سایت‌های جعلی نشوند و فقط از دامنه «ir» استفاده کنند.

سرهنگ پاشایی اظهار کرد: دومین نکته‌ای که باید رعایت شود این است که رمزهای یک بار مصرف را در ۱۵ تا ۲۰ ثانیه آخر وارد درگاه اینترنتی کنند تا کلاهبرداران فرصت کافی برای سوءاستفاده نداشته باشند.

این مقام انتظامی بیان کرد: سومین مرحله، نصب افزونه‌های ضدفیشینگ در تلفن همراه است که این نرم افزارها با بررسی درگاه‌های اینرنتی هنگام تراکنش بانکی، تشخیص می‌دهند که درگاه جعلی است و از اقدام بانکی جلوگیری می‌کند.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: کلاهبرداری هیچوقت تمام نمی‌شود و در بیشتر موارد فقط شگردهای آن تغییر می‌کند. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت دیگر کسی قربانی کلاهبرداری نشود، اما با آموزش می‌توان از تعداد مالباختگان کاست.

وی افزود: در گذشته کلاهبرداران از تماس تلفنی یا ارسال پیامک استفاده می‌کردند، اما در حال حاضر کلاهبرداری از طریق ادعای برنده شدن در مسابقات تلویزیونی مطرح است.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره نوع شگرد این کلاهبرداری اظهار کرد: در بررسی‌های همکاران ما مشخص شد سودجویان، با افراد از طریق تماس صوتی در اپلیکیشن واتساپ ارتباط برقرار می‌کنند.

وی افزود: آن‌ها در این تماس ها صدای مجریان معروف را با نرم‌افزارهای خاص تقلید و ادعا می‌کنند که شما در یک مسابقه تلوزیونی برنده شده‌اید. همچنین در مواردی صدای تشویق حضار و استدیو هم شبیه‌سازی می‌شود. بیشتر افراد وقتی صدای آشناس چهره‌های معروف را می‌شوند، اقناع شده و گول می‌خورند.

سرهنگ پاشایی گفت: پس از اینکه شما را در یک فضای دروغین مسابقه‌ای قرار می‌دهند، شما را برنده اعلام می‌کنند و از زبان وزیر ارتباطات یا سایر چهره‌های نام‌آشنا از شما خواسته می‌شود که برای دریافت جایزه نقدی، شماره کارت، شماره حساب و سایر اطلاعات شخصی کارت اعتباری خود مانند رمزدوم و کد اعتبارسنجی (CCV۲) را در اختیار این برنامه قرار دهید و به این ترتیب کارت بانکی شما را خالی می‌کنند.

این مقام انتظامی درباره اهمیت آموزش اظهار کرد: اگر مردم از قبل هوشیار باشند، گول این افراد را نمی‌خوردند. به عنوان مثال اگر فردی از این طریق با شما تماس گرفت، ابتدا باید متوجه باشید که اصلا در این برنامه ثبت‌نام کرده اید یا خیر. چون شرکت در این برنامه‌های دارای ضوابط خاصی است.

وی افزود: همچنین مهم‌ترین نکته این است که اگر قرار باشد فردی برای شمال پول واریز کند، تنها نیازمند شماره کارت یا شماره حساب است. نه دیگر اطلاعات شخصی حساب بانکی شما. بنابراین هیچ‌وقت اطلاعات دیگر کارت خود را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید.

سرهنگ پاشایی بیان کرد: شهروندان به این نکته توجه داشته باشند که اگر کسی تقاضای رفتن به عابربانک برای انتقال وجه از شما را داشت، قطعا کلاهبرداری است.

کد خبر 528499

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • DE ۲۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
    3 0
    باز هم ممنون که زحمت کشیده و با اطلاع رسانی هوای مردم را دارید
  • IR ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    0 0
    تاوقتیکه وضعیت اقتصادی به این صورت هست کلاهبرداران هم احتمالاروش های خودشون رومطابق این تغییرات بروزرسانی میکنند!
  • رضا علی محمدی CA ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    0 0
    چرا اینقدر تقلب زياد شده؟
  • سس IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    2 0
    خب چرا اعتبار دو دقیقه‌ای قرار میدید که الان بگید 15 ثانیه آخر رمز دوم رو وارد کنیم؟ 1 دقیقه و 45 ثانیه صبر کنیم؟ :)) چه کاریه خب زمان اعتبار رمز دوم پویا رو کمتر کنید. ضمن این که تلفظ صحیح Whatsapp، "واتس اَپ هست.