۴ سارق جوان مسلح که از دلارفروش‌های میدن فردوسی تهران زورگیری می‌کردند، در دام پلیس افتادند و دستگیر شدند.

زورگیری از دلارفروش های میدان فردوسی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه شهروند، سهند و ‏همدستانش با تهیه کارت‌های جعلی پلیس، پوشیدن لباس نظامی و گرفتن اسلحه و دستبند، به ‏سراغ دلارفروشان میدان فردوسی می رفتند. به بهانه تهیه دلار برای رئیس‌شان آنها را به محل‌‏های خلوت می کشاندند و دلارها را به سرقت  می بردند.

با شکایت قربانیان این ماجرا، موضوع در دستور کار ‏مأموران کلانتری ١٤٦ حکیمیه قرار گرفت و درنهایت مأموران توانستند ۴ نفر از ‏اعضای این باند حرفه‌ای را شناسایی و دستگیر کنند.

بیکاری و بی‌پولی باعث شد ۵ بچه محل قدیمی، نقشه حرفه‌ای زورگیری از دلار‏فروشان میدان فردوسی را طراحی کنند. ۵ رفیق صمیمی که با تهیه اسلحه و لباس نظامی ‏توانستند ٢‌ میلیارد ریال و دلار به جیب بزنند. نقشه‌شان کاملا حرفه‌ای بود. با تهیه ‏کارت جعلی پلیس، دلارفروشان را فریب می‌دادند و آنان را به محل‌های خلوت می‌کشاندند. بعد از آن نیز سناریوی تهدید و زورگیری آغاز می‌شد و درنهایت نیز با سرقت ‏دلارها و دیگر ارزها، سکانس‌های این سناریو به پایان می‌رسید.

درحال حاضر ۴ نفر از اعضای ‏این باند دستگیر شده اند و یک نفر از آنان نیز همچنان تحت تعقیب پلیس است. ‏

سهند و وحید دو برادرند که با پدر و مادر سالخورده‌شان در محله خاک سفید زندگی می‌‏کردند. این دو برادر به دلیل مشکلات مالی تصمیم گرفتند دزدی و اخاذی ‏کنند. آنها یک بار به جرم اخاذی دستگیر شده و به زندان رفته بودند اما باز هم تصمیم ‏گرفتند از همین راه هزینه‌های زندگی خودشان و پدر و مادر پیرشان را تأمین کنند. با این ‏تفاوت که این بار نقشه‌ای حساب شده‌تر طراحی کردند. با سه نفر از دوستان و بچه محل‌‏های قدیمی‌شان همدست شدند و درنهایت باند زورگیری با لباس پلیس تشکیل دادند.

حالا سهند و سه همدستش در کلانتری ‏مورد بازجویی قرار گرفته‌اند و به‌زودی راهی زندان می‌شوند. این درحالی است که ‏برادر سهند هنوز دستگیر نشده است. سهند درباره شگرد سرقت‌هایشان می‌گوید: معمولا به میدان فردوسی می‌رفتیم. آنجا پر بود از دلارفروش. برای همین آنجا را انتخاب کرده بودیم. به سراغ یکی از آنها می‌رفتیم. در ابتدا از آنها ‏مقدار کمی دلار می‌خریدیم تا اعتمادشان را جلب کنیم. بعد خودمان را مأمور پلیس جا می‌‏زدیم. با صحبت و نشان دادن کارت و اسلحه، آنها را فریب می‌دادیم. وقتی مطمئن می‌شدند ‏که ما پلیس هستیم، ادعا می‌کردیم که مثلا برای فلان سرهنگ یا سردار مقدار خیلی زیادی ‏دلار می‌خواهیم. بعد با آنها قرار می‌گذاشتیم. آدرس می‌دادیم و می‌گفتیم خودت برو و ‏دلارها را به فلان سرهنگ یا سردار بده. آنها هم به محلی که گفته بودیم، می‌رفتند. در آنجا ‏بود که من و دوستانم وارد عمل می‌شدیم و با تهدید اسلحه هرچه دلار و طلا و پول بود، از ‏آنها می‌گرفتیم و متواری می‌شدیم.

سهند اسلحه را از بروجرد تهیه کرده بود. او در اینترنت جست‌وجو و اطلاعات بسیار ‏زیادی درباره نوع لباس و درجه‌بندی پلیس و حتی شکل ظاهری کارت پلیس کسب کرده بود. ‏بعد از آن با خرید لباس برای خودش و همدستانش و گرفتن عکس، کارت های جعلی تهیه کرد: ‏‏می‌خواستیم همه چیز کاملا طبیعی جلوه کند. سعی می‌کردم اطلاعات زیادی داشته باشم تا ‏بتوانم در برخورد و صحبت با طعمه‌ها عادی باشم. برای همین وقتی آنها را می‌دیدیم، سعی ‏می‌کردیم مثل یک پلیس رفتار و صحبت کنیم.

اعضای این باند توانستند از همین طریق از سه نفر سرقت کنند. ٣٠ سکه پارسیان یک گرمی، ‏‏٧٥٠٠ دلار و ٣٠‌ میلیون تومان پول نقد حاصل این اخاذی و زورگیری‌ها بود. این درحالی است ‏که سردسته این باند پیش از این نیز از یک نفر دیگر اخاذی کرده و به همین جرم روانه ‏زندان شده بود.

سردار کیوان ظهیری، رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره این پرونده گفت: پس ‏از اعلام گزارش فعالیت‌های این باند، درنهایت آنها بازداشت شدند. پس از دستگیری، از ‏متهمان مقادیری کارت جعلی، لباس نظامی و بیسیم کشف شد. این افراد بیشتر به سراغ ‏افرادی می‌رفتند که برای فروش ارز خود و سود بیشتر، طمع می‌کردند‎.»‏
به گفته ظهیری، متهمان این پرونده سابقه‌دار بوده و به تازگی از زندان آزاد شده و دنبال کسب ‏رضایت از شکات قبلی پرونده خود بودند اما بار دیگر مرتکب جرم شدند.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ از شناسایی چهار شاکی در این پرونده خبر داد و گفت: ‏‏«چنانچه افرادی به این شیوه مورد زورگیری قرار گرفته‌اند می‌توانند با حضور در کلانتری ‏‏١٤٦ اقدام به طرح شکایت کنند‎.‎‏

سردار ظهیری با تأکید بر اینکه امنیت مردم خط قرمز پلیس است، گفت: پلیس و دستگاه قضائی با ‏برهم‌زنندگان امنیت مردم به شدت برخورد می‌کند. در چند روز اخیر پلیس پیشگیری تهران ‏بزرگ موفق به بازداشت اعضای چند باند ازجمله باند سرقت خودروهای پراید، باند قاچاق ‏طلا و سارقان مسلح شده است‎.‎‏

وی با بیان اینکه شهروندان نباید برای فروش اجناس خود با قیمت بیشتر طمع کنند، ادامه ‏داد: مردم باید ‏وقتی با چنین مواردی مواجه می‌شوند، حتما موضوع را به پلیس گزارش دهند. اگر آنها در ‏چنین شرایطی قرار گرفتند و متوجه شدند که در دام مأمور قلابی گرفتار شده‌اند، حتما با ‏سامانه فوریت‌های بازرسی ١٩٧ تماس بگیرند و موضوع را اطلاع دهند.

کد خبر 526473

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha