سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اصفهان گفت: شرط استفاده اعضا و مراجعان از کتابخانه‌ها برای مطالعه یا امانت گرفتن کتاب رعایت توصیه‌های بهداشتی در رابطه با پیشگیری از بیماری کرونا و فاصله‌گذاری اجتماعی است.

کتابخانه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، در سومین مرحله بازگشایی کتابخانه‌های عمومی، با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هماهنگی با ستاد مبارزه با کرونا و همچنین شرایط جدید حضور و استفاده مراجعان، کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور از ابتدای تیرماه ۹۹ بازگشایی شد.

امیر هلاکویی روز شنبه ۷ تیر افزود: در این راستا کتابخانه‌های عمومی ابتدا با حضور کتابداران و اجرای پروتکل‌های بهداشتی از جمله نظافت و ضدعفونی کردن، تهیه اقلام بهداشتی، انجام امور عقب افتاده در زمینه شاداب‌سازی کتابخانه‌ها و انجام امور فنی کتابداری آماده حضور اعضا در کتابخانه شدند.

وی ادامه داد: با توجه به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی فضاها و سالن‌های مطالعه کتابخانه‌های عمومی به دلیل چیدمان میز و صندلی‌ها تغییر یافته و بخش مخزن کتاب نیز به صورت بسته اداره می‌شود.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اصفهان افزود: با توجه به جلوگیری از ازدحام افراد برای استفاده از فضای کتابخانه، اعضاء باید با گرفتن نوبت قبلی به کتابخانه‌ها مراجعه کنند.

 به گفته وی اجرای برنامه‌های فرهنگی شامل نقد کتاب و مسابقات کتابخوانی به‌صورت حضوری ممنوع و صرف امکان اجرا در فضای مجازی ممکن است.

هلاکویی افزود: با توجه به تغییر شیوه برنامه‌های ارائه خدمت در کتابخانه‌ها، به‌صورت خودکار زمان عضویت اعضا به مدت چهار ماه تمدید می‌شود.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اصفهان به لغو جریمه دیرکرد بازگرداندن کتاب‌های امانتی و همچنین افزایش زمان امانت کتاب به یک ماه نیز اشاره کرد.

وی از تعطیلی سالن‌های مطالعه کودکان و نابینایان و ناشنوایان خبر داد و گفت: والدین می‌توانند کتاب‌های مورد نیاز فرزندان خود را برای مطالعه در منزل از کتابخانه‌ها به امانت دریافت کنند.

پیش از این کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ مرحله بدون حضور اعضا بازگشایی شد که در مرحله اول بازگشایی و بر اساس بخشنامه‌ای کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور بعد از حدود سه ماه تعطیلی اضطراری با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی، از ۲۹ اردیبهشت ماه آغاز به کار کردند.

در مرحله دوم نیز کتابداران در بخشنامه دیگری به آماده‌سازی بخش‌های مختلف و ایجاد تغییرات مورد نظر برای بازگشایی برای حضور اعضا پرداختند.

اکنون در استان اصفهان ٣٠٠ باب کتابخانه عمومی موجود است که از این تعداد ۱۸۰ کتابخانه نهادی و ۱۲۰ کتابخانه مشارکتی و توسط بخش خصوصی و دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها ایجاد شده است.

مجموع فضای مفید کتابخانه‌ای در استان اصفهان ۱۳۰ هزار مترمربع است و به نوعی به ازای هر یکصد نفر در استان پنج میلیون نفری اصفهان، ۲، ۵ مترمربع فضای کتابخانه‌ای وجود دارد.

تعداد اعضای فعال در کتابخانه‌های عمومی استان نیز حدود ۲۲۰ هزار نفر هستند که بیشترین اعضای کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان با توجه به تمرکز برنامه‌ای و محتوایی در رده کودک و نوجوان هستند.

کد خبر 525894

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha