مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷
۰ نفر

کارشناس مسئول حوزه توسعه‌ و ترویج صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی فارس اعتقاد دارد که دست‌بافت‌های داری و خاتم، نگین صنایع‌دستی این استان به شمار می‌روند.

صنایع دستی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مجید سلیمی بیستم خرداد و به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی، گفت: با توجه به تاریخچه استان فارس در صنایع‌دستی به‌ویژه در دست‌بافت‌های داری مانند فرش، گلیم، گبه و... می‌توان امید به توسعه‌ بیشتر این هنر دستی در استان داشت. نزدیک به ۲۰۰ هزار بافنده حرفه‌ای در سطح استان وجود ندارد که در حقیقت یکی از سرمایه‌های ارزشمند انسانی استان هستند و باید از وجود آنان استفاده کرد.

او خاطرنشان کرد: علاوه بر هنر دست‌بافت‌های داری، خاتم‌کاری شیراز نیز داری پیشینه تاریخی و اعتبار است؛ خاتم‌کاری شیرازی، بین هفت تا هشت دهه طلایی خود را طی کرده و گذشته آن در فارس به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد؛ هنر خاتم‌کاری شیرازی از دیگر صنایع‌دستی فارس است که ظرفیت‌های توسعه بیشتر در آن وجود دارد.

سلیمی گفت: سال گذشته شورای جهانی صنایع‌دستی، از زیرمجموعه‌های یونسکو، شیراز به‌عنوان سومین شهر جهانی صنایع‌دستی انتخاب شد، انتخاب شیراز به‌عنوان سومین شهر صنایع‌دستی، بعد از حضور ارزیابان و بررسی‌های دقیق محقق شد، البته پیشتر اصفهان نیز این عنوان را دریافت کرده بود.

کارشناس مسئول حوزه توسعه و ترویج صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی فارس در خصوص روز صنایع‌دستی گفت: سیاست‌های کلی نظام پس از برنامه چهارم توسعه کوچک شدن دولت و واگذاری وظایف به بخش خصوصی بوده است؛ اتحادیه تعاونی صنایع‌دستی جایی است که می‌توان از تولیدکنندگان حمایت کرد و در آن تولیدکنندگان از امکانات بهره‌مند شوند؛ البته یک سری محدودیت‌هایی در کمک، تسهیلات و حمایت وجود دارد.

سلیمی اضافه کرد: هرساله چندین نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه و نمایش آثار صنایع‌دستی صنعتگران در سطح کشور برقرار می‌شود، فارس از این موضوع مستثنا نیست و به‌طور سالانه یک نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه آثار صنایع‌دستی صنعتگران در فارس دایر می‌شود؛ یکی از حمایت‌های بخش دولتی برگزاری همین نمایشگاه‌های بین‌المللی است که هرساله در فارس هم برگزار می‌شود.

او ادامه داد: صنایع‌دستی یک ارزش فرهنگی است؛ یک میراث ناملموس فرهنگی که ارزش و اعتباری بالاتر از ارزش اقتصادی دارد؛ یعنی اینکه اگر صنعتگر و تولیدکننده‌ها، فعال باشند همین سبب جذب گردشگران و ایجاد گفتمان فرهنگی بین ملت‌ها می‌شود و هزاران هزار اتفاق خوشایندی که می‌تواند برای استان و کشور ما رخ بدهد؛ وقتی ما از این بعد به صنایع‌دستی نگاه می‌کنیم بیراه نیست که شهرداری‌ها برای ارتقای جذابیت شهرشان، دولت‌ها برای ارتقای قدرت فرهنگی‌شان بودجه‌ای برای توسعه صنایع‌دستی در نظر بگیرند.

سلیمی گفت: یکی از دغدغه‌های مهم صنعتگر مکان برای فعالیت‌های کارگاهی و فروشگاهی است؛ این موضوع تا اندازه‌ای در این سال‌ها حل‌شده؛ برخی از اماکنی که در سازمان میراث فرهنگی استان به ثبت رسیده، طی تفاهمنامه‌ای با اتحادیه‌های مختلف در اختیار صنعتگران قرار گرفته است.

این کارشناس مسئول با تاکید براینکه میراث فرهنگی تلاشی مناسب را در راستای حمایت از صنعتگران صنایع‌دستی انجام داده است، یادآور شد: خانه سعادت، از خانه‌های تاریخی به ثبت رسیده در سازمان میراث فرهنگی، یکی از مکان‌هایی است که در اختیار فعالان حوزه قرار گرفت.

سلیمی خاطرنشان کرد: خاتم‌کاری و کاشی هفت‌رنگ، از هنرهای فعال در خانه سعادت به شمار می‌رود، یکی از دلایل مهم سرپا ماندن خانه تاریخی سعادت به شمار می‌رود.

این کارشناس مسئول صنایع‌دستی همچنین گفت: قسمتی از بازار وکیل هم همانند خانه‌ی سعادت در اختیار صنعتگران قرار دارد؛ در یک ضلع از سرای مشیر بازار وکیل، پنج دهنه تجاری که قسمت با ارزشی از این محوطه تجاری محسوب می‌شود هم طی یک تفاهم‌نامه بین سازمان میراث فرهنگی و اتحادیه‌ها در اختیار اتحادیه‌ها و صنعتگران گذاشته‌شده است.

کد خبر 519749

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha