ورود مسافران و گردشگران به مازندران هم‌زمان با تعطیلات چند روزه، بی‌شک نگرانی‌هایی را از بابت اوج‌گیری مجدد شیوع کرونا بین مسئولان و مردم مازندران ایجاد کرده، اما موجب رونق کسب و کار و رضایت بازاریان استان شده‌است.

ساحل مازندران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شیوع ویروس کرونا تاثیرات فراگیری بر اقتصاد جهان داشته و کشورما نیز از این موضوع مستثنی نبوده و در این میان اقتصاد های محلی وابسته به گردشگری نیز بیش از همه تحت تاثیر آن قرار گرفته‌اند.

مازندران یکی از استان‌های گردشگرپذیر در کشور است که بخش مهمی از چرخه اقتصادی آن وابسته به صنعت گردشگری است. ورود مسافر و گردشگر به این استان همواره شرایط اقتصادی خوبی را به همراه داشته، اما با شیوع کرونا آن هم در ماه‌های پایانی سال ۹۸ که رونق کسب و کار به واسطه ورود مسافران و گردشگران به اوج خود می‌رسید، به یک‌باره بازار با رکود شدید و تعطیلی همراه شد و بسیاری از بازاریان متضرر شدند.

سرانجام پس از گذشت چند ماه از شیوع کرونا، به همت کادر درمانی و پرستاری و مسئولان و همراهی مردم شرایط نسبتا بهتر و همین مسله موجب شده‌است تا بسیاری از ممنوعیت‌ها به‌ویژه در حوزه کسب و کارها برداشته شود، اما همچنان رعایت نکات بهداشتی به قوت خود باقی است تا اقتصاد بازار بیش از این متضرر نگردد.

بازار مازندران نیز تحت تاثیر شدید تعطیلی های کرونایی قرار گرفت و متحمل خسارت های سنگینی شد، به طوری که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در اظهار نظر خود میزان خسارت کرونا به بازار استان را ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام  و ابراز امیدواری کرد که با بازگشایی صنوف، در کوتاه مدت بازار مازندران بتواند خود را ترمیم کند.

«حسینقلی قوانلو» میانگین ارزش افزوده بازار مازندران را حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در ماه دانست.

وی افزود : مازندران به دلیل ظرفیت های ترددی و گردشگری از توان بازآفرینی بالایی در جبران آسیب های اقتصادی برخوردار است و پیش‌بینی می‌کنیم با تداوم مدیریت ویروس کرونا پیش از آغاز ۶ ماهه دوم سال، شرایط اقتصادی استان به وضعیت باثبات برسد.

قوانلو همچنین بر رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف تاکید کرد و گفت: بازار در وضعیت شکننده قرار دارد و به هیچ وجه نباید اجازه بدهیم وارد پیک دوم شویم.

ورود مسافر

با برداشته شدن محدودیت‌ها بسیاری از مردم با وجود هشدارهای مسئولان عزم خود را برای سفر به استان‌های شمالی و به‌ویژه مازندران جزم کردند و راهی این دیار خوش آب و هوا شدند.

ورود مسافر و گردشگر به مازندران به حدی زیاد است که برخی از راه های مواصلاتی منتهی به این استان از بار ترافیکی سنگینی برخوردار شد و شهرها مملو از جمعیت شدند و بازار های شلوغی را در این مدت شاهد هستیم.

به طور حتم ورود حجم زیادی از مسافر با افزایش تقاضا در بازار همراه است و میزان تراکنش‌ها به مراتب افزایش خواهد یافت و گردش مالی خوبی را شاهد خواهیم بود تا بخشی از عقب ماندگی ها و خسارت ها در حوزه کسب و کار جبران شود و کمر خمیده بازار بار دیگر راست قامت شود، اما اگر رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی بازار رعایت نشود اوضاع به گونه ای دیگر رقم خواهد خورد که جبران آن بسیار سخت خواهد شد.

خوشحال و امیدوار

یکی از بازاریان تنکابنی با ابراز خرسندی از ورود مسافران و گردشگران به مازندران گفت : پایان سال سختی را به واسطه شیوع کرونا پشت سر گذاشتیم و شرایط بازار اصلا خوب نبو، د اما با ورود مسافران در روزهای اخیر کسب و کارها رونق گرفته‌است.

«میثم کیا» افزود : باید این روند حداقل تا پایان تابستان ادامه داشته باشد تا بازار بتواند بار دیگر به دوران طلایی خود باز گردد و بخشی از عقب ماندگی‌ها جبران شود.

وی اظهار کرد: بازاریان به خوبی می‌دانند که اگر بار دیگر کرونا اوج بگیرد با تعطیلی دوباره کسب و کارها مواجه خواهند شد بنابراین با رعایت بهداشت و فاصله گذاری می‌کوشند که این اتفاق تلخ دوباره تکرار نشود.

به گفته وی، درزمان تعطیلی بازار بسیاری از چک های بازاریان برگشت خورده و تعداد زیادی از اقساط بانک ها به دلیل نبود نقدینگی پرداخت نشده و اکنون که زمان جبران آن فرا رسیده باید مراقب بود و دستور العمل های بهداشتی را رعایت کرد.

کیا یادآور شد: اگر رعایت نکات بهداشتی از سوی مسافران نیز رعایت شود، می توانم به جرات بگویم که با کمترین مشکل می‌توانیم از این دوران سخت عبور کنیم.

بسیاری از صاحبنظران حوزه بازار معتقدند که بازگشت رونق به کسب و کارهای کوچک و بزرگ، با رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم و اتخاذ تدابیری از سوی مسئولان امکان پذیر است و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

آنان بر این باورند که دوران گذار از کرونا اگر با برنامه ریزی صحیح و هوشمندانه از سوی مسئولان همراه نباشد و بازار به حال خود رها شود، تعطیلی دوباره کسب و کارها دور از انتظار نخواهد بود.

خوشحال و نگران

یک شهروند ساکن همدان که همراه با خانواده به مازندران سفر کرده درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی بازاریان گفت : در این مدت کوتاهی که به مازندران آمده  به همراه خانواده به شهرهای مختلف این استان سفر کرده  و از مراکز تجاری و بازارهای محلی آن خرید داشته‌ایم.

«یوسف سماوی» افزود: در مراکز تجاری و فروشگاه های بزرگ رعایت اصول بهداشتی کاملا مشهود است و آنها در جلوی در ورودی دست‌های مشتریان را ضد عفونی می‌کنند و از ایجاد تجمع در مقابل صندوق فروشگاه ها نیز جلوگیری می‌شود.

وی با ابراز نگرانی از عدم رعایت بهداشت در بازارهای محلی اظهار کرد: در این بازارها که بیشتر محصولات محلی به فروش می‌رسد، کمتر فروشنده‌ای را دیدم که ماسک زده و یا دستکش به دست داشته باشد. آنها با خیال آسوده به فروش محصولات خود مشغول بودند و انگار کرونا را شکست داده‌اند.

به گفته این شهروند همدانی، برخی از مسافران نیز بهداشت فردی را رعایت نمی‌کنند و بدون ماسک و دستکش در بازار حضور می‌یابند که بسیار خطرناک است و می‌تواند مشکل ساز شود.

وی یادآور شد : حضور مستمر بازرسان اصناف و بهداشت در بازار می‌تواند در این زمینه بسیار مهم باشد و باید نظارت ها همچون دوران اوج کرونا ادامه داشته باشد تا بار دیگر مجبور نشویم که به قرنطینه خانگی برویم و بازار بار دیگر تعطیل شود.

 امیدوار اما نگران

رئیس اتاق اصناف شهرستان تنکابن نیز در این باره گفت: با شروع محدودیت‌ها برایمقابله با کرونا بازار همکاری بسیار خوبی داشت و اکثر فعالان حوزه کسب و کار داوطلبانه فروشگاه های خود را تعطیل کردند.

«محمد رضا اکبرپورثانی» افزود: با برداشته شدن محدودیت‌ها و شروع مسافرت‌ها، خون تازه‌ای در رگ‌های بازار مازندران و به‌ویژه غرب استان جاری شد و بازاریان نسبت به آینده امیدوارتر شدند.

وی اظهار کرد: اتاق اصناف اشراف  کاملی بر بازار دارد و روزانه بسیاری از اقلام مصرفی مردم به لحاظ کمی، کیفی و قیمت‌ها رصد می‌شود تا مشکلی برای شهروندان و مسافران ایجاد نشود.

اکبرپورثانی بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی در بازار تاکید کرد و افزود: چنانچه پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود و روند بیماری مجدداً افزایش یابد، ناچارباید محدودیت‌ها دوباره برگردد و بازگشت دوباره محدودیت‌ها خسارت‌های زیادی به همراه خواهد داشت.

وی بیان کرد: برخی کسب و کارهای خرد هنوز نتوانسته‌اند کمر خود را از زیر فشار کرونا راست کند و امیدواریم دولت حمایت‌های خود را بیشتر کند تا شرایط برای این رسته از کسب و کارها به حالت عادی بازگردد.

لبخند بیشتر بازار با حمایت دولت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان تنکابن هم در خصوص حمایت از کسب و کارهای کرونا زده در مازندران از اختصاص یکصد میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به خسارت دیدگان مشاغل خرد در سطح استان خبر داد.

«ام‌البنین کاسگری» گفت: این تسهیلات از محل تفاهم نامه منعقد شده بین بنیاد مستضعفان و استانداری مازندران از طریق بانک سینا پرداخت خواهد شد.

کاسگری افزود : مشمولان این تسهیلات از طریق بخشداری و دستگاهای اجرایی شناسایی و به اداره کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری معرفی خواهند شد.

وی افزود: وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی امکان ثبت نام کارفرمایان مشمول این حمایت را در سامانه کارا فراهم کرده‌است.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان تنکابن اظهار کرد: نرخ تسهیلات سامانه کارا ۱۲ درصد است و در صورتی که واحد های مشمول از مقرری بیمه بیکاری در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد ۹۹ استفاده کند مشمول بهره‌مندی از این تسهیلات نخواهد شد.

کاسگری خاطرنشان کرد: مبلغ تسهیلات برای هر نیروی کار بیمه شده در واحدهای کسب و کار بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون ریال تعیین شده‌است.

کد خبر 518166

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مازندران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha