مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹
۰ نفر

 جمعیت ملخ‌های مهاجم در جنوب استان تهران این روزهای با بارش‌های بهاری و افزایش دما، به بیش از حد نرمال رسیده‌است.

ملخ

به گزارش همشهری آنلاین به نثل از ایرنا، افزایش جمعیت ملخ‌ها در اراضی جنوب استان تهران به‌ویژه شهرستان ری موجب شده‌است تا تمامی امکانات جهاد کشاورزی در مزارع، مراتع و شهرداری‌ها در داخل بافت شهری برای مقابله با این مهمان ناخوانده بسیج به‌کار گرفته شوند.

هزاران ملخ از روزهای گذشته علاوه بر مراتع طبیعی و مزارع به خیابان‌های و محلات حسن‌آباد فشافویه و کهریزک در جنوب شهرستان ری هجوم   و موجبات نگرانی کشاورزان به ویژه گندم‌کاران و جوکاران و مردم را به‌وجود آورده‌اند.

افزایش جمعیت ملخ‌ها در جنوب استان تهران (جنوب شهر ری)  در حالی است که بنا به گفته رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ری، کانون‌های زمستان‌گذران این مهمان‌های ناخوانده بهاری از مدت‌ها قبل پایش شده‌است.

افزایش بیش از حد ملخ‌ها

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری گفت: علت اصلی افزایش جمعیت ملخ‌ها در این شهرستان،  بارندگی‌های اخیر و افزایش دماست و این درخالی است مه از نظر علم کشاورزی افزایش بیش از حد ملخ‌ها در هر متر مربع آفت محسوب می‌شود.

«زهره عبادتی» عنوان کرد: بهترین دما برای افزایش جمعیت ملخ ها حدود ۲۵ درجه سانتیگراد است و ۲ عامل رطوبت مناسب و دما موجب افزایش تعداد ملخ ها می‌شود.

وی افزود: برای جلوگیری از آفت زدن به اراضی کشاورزی و مناطق شهری باید با ملخ‌های مهاجم مقابله کرد و این در حالی است که از نظر زیست محیطی، بهترین راه در کنترل آفت‌ها از جمله ملخ استفاده از روش های بیولوژیک می باشد.

عبادتی ادامه داد:اداره جهاد کشاورزی، متولی اصلی برخورد با ملخ‌های مهاجم در مزارع و شهرداری‌ها هم متولی مبارزه با این آفت در مناطق مسکونی و شهری هستند که برای مقابله شیمیایی با آفت ملخ‌ها باید از سموم دفع آفات بر پایه گیاهی استفاده تا کمترین آسیب و آلودگی بر محیط زیست تحمیل شود.  

مبارزه با ملخ‌ها در ۵۷۰ هکتار  

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ری هم اظهارکرد: جمعیت ملخ‌های مهاجم در بخش حسن آباد فشافویه و کهریزک بیش از حد نرمال و این درحالی‌است که  مبارزه با ملخ‌های مهاجم در سطح ۵۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ری از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد.

«محمد عباسی» گفت: ملخ‌های مهاجم شهرستان ری از نوع مراکشی هستند که باران‌های بهاری و سبزی مراتع، اصلی‌ترین علت افزایش جمعیت این مهمان‌ها ناخوانده، فصل بهار است که اگر به خوبی تعداد این حشرات کنترل نشوند موجب ایجاد خسارت در اراضی کشاورزی به خصوص مزارع غلات (گندم و جو) خواهند شد.

وی افزود:اکنون کارشناسان جهاد کشاورزی در کانون‌های اصلی تجمع ملخ‌ها حضور دارند و تمهیدات در خصوص کنترل جمعیت این حشرات اندیشیده شده‌است، همچنین جهاد کشاورزی برای رفع نگرانی کشاورزان گندم و جوکار شهرستان ری، سم لازم  را برای مقابله با ملخ‌ها در اختیارشان قرار می‌دهد.

عباسی گفت: کانون‌های اصلی ملخ در شهرستان ری عرصه‌های منابع طبیعی و زمین‌های بایر اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) هستند که کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ری از ماه‌ها قبل با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان شهرداری‌ها، مجموعه اقدامات لازم  برای مقابله با ملخ‌ها در محیط های شهری را به آنها آموزش داده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ری ادامه داد: مجموعه اقدامات کارشناسان این اداره موجب شده‌است با وجود افزایش بیش از حد ملخ‌ها، هنوز گزارشی مبنی بر ایجاد خسارت در اراضی کشاورزی مخابره نشود.

اجرای طرح مقابله با هجوم ملخ ها در شهر کهریزک

سرپرست شهرداری کهریزک هم در این‌باره اظهارکرد: بر اساس نظر کارشناسان کشاورزی، یکی از دلایل جذب ملخ‌ها روشنایی است از این رو شب‌ها تمامی چراغ های بوستان‌ها و نقاط غیر ضروری شهر خاموش می‌شود تا با ایجاد این شرایط میزان جذب ملخ ها کاهش یابد.

«سید مجتبی هاشمی» ادامه داد: پس از اجرای تدابیر فیزیکی استفاده از آفت کش‌های کم ضرر و کشنده ملخ ها در بوستان ها و فضاهای سبز شهری استفاده خواهد شد.

کد خبر 515344

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تهران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha