باز هم نام ماهشهر با بسته‌شدن جاده منتهی به آن بر سر زبان‌ها افتاد. آبان ماه سال گذشته مردم ماهشهر به گران‌شدن بنزین اعتراض داشتند. این‌بار اما مردمی که جاده قدیم اهواز- ماهشهر را بسته بودند،از بی‌آبی گله‌مند بودند و قصد داشتند با مسدودکردن جاده صدای اعتراضان را به مسئولان برسانند.

غیزانیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق،  وزارت نیرویی که از سرشاخه‌های کارون آب را به قلب ایران منتقل می‌کند، سال‌هاست به مردم غیزانیه در نزدیکی بزرگ‌ترین رودخانه ایران وعده داده که به آنها آب می‌رساند اما هنوز این وعده محقق نشده است. سرانجام چهارم خرداد ماه مردمی که در ابتدای فصل گرم تابستان حتی با تانکر هم نامنظم آب دریافت می‌کردند، جاده قدیم اهواز- ماهشهر را مسدود کردند که صدایشان را به مسئولان برسانند.

آن‌طورکه مردم منطقه می‌گویند، همه نامه‌نگاری‌ها برای تأمین آب انجام شده اما بی‌نتیجه مانده است. صادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آبفای خوزستان هم که در آستانه ادغام آب‌وفاضلاب شهری و روستایی خوزستان با چالشی جدی در غیزانیه مواجه شده است، به «شرق» وعده می‌دهد که تا سه هفته دیگر پروژه آب‌رسانی به این منطقه تکمیل شده و مشکل تأمین آب شرب مردم برطرف شود. آیا غیزانیه تا سه هفته دیگر با آب‌رسانی تانکری خداحافظی خواهد کرد؟

باز هم نام ماهشهر با بسته‌شدن جاده منتهی به آن بر سر زبان‌ها افتاد. آبان ماه سال گذشته مردم ماهشهر به گران‌شدن بنزین اعتراض داشتند. این‌بار اما مردمی که جاده قدیم اهواز- ماهشهر را بسته بودند،از بی‌آبی گله‌مند بودند و قصد داشتند با مسدودکردن جاده صدای اعتراضان را به مسئولان برسانند. مردمی که در همسایگی اهواز روی چاه‌های نفت نشسته‌اند و لوله‌های حامل نفت از زیر پایشان می‌گذرد، سالهاست وعده می‌شنوند که روزی لوله‌های حاوی آب کارون به روستاهایشان خواهد رسید؛ کارونی که در همین همسایگی است! اهالی غیزانیه با دبه‌های آب به دنبال کامیون‌های حامل تانکر می‌دوند. بیشتر بچه‌ها، وظیفه تحمل صف‌های طولانی را به عهده دارند تا نیاز شرب خانواده را از تانکرها تحویل گرفته و به منزل ببرند. 

شبکه آب‌رسانی منطقه فرسوده است و مردم برای تأمین نیازهای آبی مشکلات عدیده دارند. بالاخره کاسه صبر بومیان منطقه لبریز شد و چهارم خرداد ماه معترضان جاده ماهشهر به اهواز را بستند تا شاید کسی صدایشان را بشنود. پلیس با گاز اشک‌آور معترضان را متفرق کرد و آن‌طورکه منابع رسمی اعلام کردند، پای دو معترض زخمی شد.

بیشتر بخوانید:

ورود روحانی به مساله غیزانیه | دستور رئیس‌جمهوری به وزیر نیرو و استاندار خوزستان

استاندار خوزستان: آب غیزانیه تا دو هفته دیگر وصل می‌شود

تصاویر | زندگی در غیزانیه از نمای نزدیک | اینجا نفت استخراج می‌شود اما آب ندارد

غیزانیه؛ محرومیت از سود ۳۰۰ حلقه چاه نفت | در «غیزانیه» چه خبر است؟ | وعده ۳ماهه‌ای که ۴۰ ماهه شد

ماجرای تجمع مردم غیزانیه از کجا آب می‌خورد؟

جزئیات تجمع اهالی «غیزانیه» ؛ جاده را بستند | دو مامور پلیس مجروح شدند | توضیحات فرمانده انتظامی

بستن جاده توسط جوانان در اعتراض به مشکل آبرسانی به غیزانیه | رفع مشکل تا هفته دوم خرداد

  • بی‌آبی همسایگان کارون

مردم غیزانیه اعتراض دارند. آنها می‌گویند آب سرشاخه‌های کارون به کیلومترها دورتر، یعنی قلب ایران، منتقل می‌شود اما ما در نزدیکی کارون بی‌آب هستیم.

  • ‌تانکرهایی که جوابگوی نیازها نیست

ناصر سجیرات، عضو شورای اسلامی روستای حیاویه بخش غیزانیه، در گفت‌وگو با «شرق» درباره دلایل اعتراضات مردم عنوان می‌کند: وسعت بخش غیزانیه زیاد است و روستاهای منطقه حداقل سه تا چهار کیلومتر از هم فاصله دارند. به همین دلیل تانکرها هر چقدر هم افزایش پیدا کنند، پاسخ‌گوی نیازهای مردم نیستند.

او اضافه می‌کند: در بخش غیزانیه حتی در زمستان هم مشکل تأمین آب داریم. بماند که در تابستان برای تأمین نیازهای شرب و دام‌هایمان با مشکلات متعددی روبه‌رو هستیم

سجیرات می‌گوید: نمی‌دانیم چرا مشکل تأمین آب شرب غیزانیه حل نمی‌شود. خیلی وقت است که این مشکل وجود دارد. یک پروژه شروع می‌‎شود و چند روز بعد متوقف می‌شود. چند روز پیش هم ما اطلاع نداشتیم که یک عده جمع شده‌اند. خودم در محل حضور نداشتم اما شنیدم که معترضان جاده ماهشهر را بستند تا اگر مسئولی از آنجا رد شود، صدایشان را بشنود. این حرکت باعث شد که این صدا به گوش شما که در تهران هستید، برسد.

به گفته این عضو شورای اسلامی روستای حیاویه مشکل منطقه نبود شبکه اصلی آب‌رسانی است. شبکه اصلی فرسوده است و در برخی جاها ترک خورده است. شاید باید ایرادهای شبکه رفع شود و پمپاژها را اضافه کنند.

او با اشاره به اینکه برخی از روستاهای منطقه فاقد شبکه آب شرب هستند، از نامه‌نگاری با مسئولان مربوطه در یک تا دو ماه گذشته برای حل مشکل آب خبر می‌دهد.

سجیرات بیان می‌کند: به بخشدار نامه دادند بعد بخشدار برای فرماندار نامه نوشت. استاندار به شرکت آب‌وفاضلاب روستایی اعلام کرد. مسئولان آبفای روستایی از چندین منطقه بازدید کردند، اما شبکه غیزانیه فرسوده و قدیمی است. خط لوله اصلی را از یک جایی که ترمیم می‌کنند، یک جای دیگرش می‌شکند. مقاومت فشار آب را ندارند. خط جدید هم خیلی طول کشیده بود.

او ادامه می‌دهد: در حال حاضر به روستاها با تانکر آب‌رسانی می‌شود. اگر روستا نزدیک باشد یک‌سری یا دو سری با تانکر آب‌رسانی می‌کنند، اما این میزان هم کفاف نمی‌دهد. هر روستا ۴۰ خانوار دارد و چقدر تانکر می‌خواهند که با این شیوه نیازهای روستاها را تأمین کنند؟

  • ‌حل مشکل تا ۳هفته دیگر

اعتراض مردم غیزانیه به گوش صادق حقیقی‌پور، مدیرعامل آبفای خوزستان، هم رسیده است.

 او در گفت‌وگو با «شرق» عنوان می‌کند که تازه چهارشنبه هفته پیش آب‌وفاضلاب شهری و روستایی خوزستان با هم ادغام شده‌اند و فردای روزی که ادغام انجام شده، به خاطر گزارش صداوسیما از مشکل آب منطقه حصیرآباد اهواز که به‌تازگی با آب‌وفاضلاب خوزستان ادغام شده، به این منطقه مراجعه کرده است.

حقیقی‌پور اضافه می‌کند: چهارشنبه و پنجشنبه بعد از معارفه او در سمت جدید، استان تعطیل بوده ولی با وجود تعطیلی پیمانکار به منطقه حصیرآباد برای اجرای طرح آب‌رسانی اعزام کرده است تا اینکه شنبه صبح به او اطلاع می‌دهند که غیزانیه هم مشکل تأمین آب شرب دارد.

او یادآور می‌شود: به محض دریافت خبر، مدیرعامل آبفای روستایی را که با وجود ابلاغ ساختار جدید هنوز در سمت خود باقی است و حکمش دارای اعتبار است، احضار کردم تا درباره مشکل منطقه اطلاعات کسب کنم. حدادی، مدیرعامل آبفای روستایی خوزستان، وقتی گزارشی درباره کمبود تانکرها و نبود پول بنزین ارائه کرد، بلافاصله ۱۱ تانکر تهیه کردم و در اختیار آنها قرار دادم. حتی مبلغی هم پول برای تأمین بنزین در اختیارشان قرار دادم که به دلیل تعطیلی، نتوانستند این پول را دریافت کنند.

مدیرعامل آبفای استان خوزستان براساس شنیده‌ها عنوان می‌کند که اعتراضات مردم غیزانیه یک یا دو ساعت بیشتر به طول نینجامیده است و پلیس کسانی که جاده را بسته‌اند، متفرق کرده است. او ادامه می‌دهد: برای اجرای طرح آب‌رسانی غیزانیه با کارخانه لوله‌سازی هماهنگ کردم و آنها هم لوله و اتصالات فرستادند.

حقیقی‌پور می‌گوید: وضعیت آب روستایی استان را همه می‌دانند. مشکلات زیاد است، با وجود این، تلاش می‌کنیم این مشکلات حل شود.

او به این پرسش که پروژه آب‌رسانی به غیزانیه چه زمانی کامل می‌شود، این‌گونه پاسخ می‌دهد: طبق گفته مجری طرح و مسئولان (که گفته‌اند اگر مواد اولیه را به ما تحویل دهید به‌سرعت کار کامل می‌شود) در سه هفته پروژه تحویل داده خواهد شد.

به گفته مدیرعامل آبفای خوزستان خط انتقال منطقه که آب از کارون می‌گیرد، قدیمی و فرسوده است و اگر این خط اصلاح شود و آب را به ایستگاه تقویت فشار ببرد، ۸۰ درصد مشکل مردم منطقه حل می‌شود. خوبی طرح آب‌رسانی به غیزانیه هم این است که از طرح غدیر یعنی آب انتقالی از دز و کرخه هم می‌توان آب به این منطقه منتقل کرد.

آن‌طور که او به نقل از مدیرعامل آبفای روستایی می‌گوید: برای طرح آب‌رسانی غیزانیه حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده بود.

حقیقی‌پور یادآور می‌شود: برای آب‌رسانی به این منطقه به یک الکتروپمپ ۴۰۰ کیلووات نیاز داشتیم که شخصا به کارخانه‌دار زنگ زدم و با وجود تعطیلات عید فطر از آنها خواهش کردم که مدار تولید خود را حفظ کنند. شرکت جمکو با ما همکاری کرد و در روز تعطیل این الکتروموتور را برای ما ارسال کرد و در حال حاضر محموله در اراک است.

او تأکید می‌کند: مشکلات آب روستایی باید گام‌به‌گام حل شود و همه مشکلات را یکباره نمی‌توانیم حل کنیم. حتما وزارت نیرو و استانداری باید برای آب‌رسانی به غیزانیه کمک کنند. این منطقه پر از تأسیسات نفتی است. شرکت نفت هم مقداری به آب‌رسانی کمک کرده ولی کافی نبوده است. 

کد خبر 514854

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
    7 1
    متاسفانه چهار محال هم با وجود پر ابی همین مشکل رو داره،اب رسانی با تانک!چندین ماهه مردم اعتراض ارام دارن اما کسی توجه نمیکنه،متاسفانه مسئولای ما فقط با شلوغ کاری جواب میدن
  • وطن پرست DE ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
    3 1
    آقای احمدی نژاد در همین جا تشریف داشت چرا آنموقع خودش کار ی نکرد و با وعده سرخرمن ،بخانه برگشت و امروز ادعا دارد که او به آنجا سفر کرده و کار تبلیغاتی فقط انجام داده است آفرین به اینطور افراد دلسوز خامعه.
  • حسن IR ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
    0 2
    ۴۰ سال شاید هم بیشتر آنوقت که اینقدر هم دید مردمان به افق علم و فناوری آگاه نبود یک مدیر یک مهندس واقعی تشخیص داد که باید اب شیرین این دیار را از دهنه ورودی به دریا جهت استفاده بهینه بر گرداند ما با خودخواهی بیفکری بر خلاف دین خود چشم بسته خود را برتر دیده و به همه انگ کافر بودن وتاراج زدیم ..تاکی
    • IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
      2 0
      اب از دهنه ورودی دریا برنمیگرده برادر حسین،اب از تمامی دشتهایی برمیگرده که کشاورزها دارن کشاورزی میکنن،چشمه هاشون خشک میشه همین الان خیلی از رودخونه ها خشک شدن،شما کاملا معلومه به موضوع احاطه نداری،از راه دور پیغام میگذاری مردم این دیار دارن لمس میکنن چه خبره،راه کفر به انسان از راه پیدا کردن مورچه رو ی سنگ سخت تره،این اب نباشه خیلی از کشاوزا بی کار میشن خیلی ها از نون خوردن میفتن،ما هنوز تابستون نیومده هر روز قطعی اب داریم با اینکه تو یه منطقه کوهستانی هستیم،کجای دین ما گفته که مردمی محروم رو محرومتر کنی تا اون طرف تر فولاد صادر کنن،برنج بکارن،خوشبخت باشن،بقیه محروم ،کجای دین ما گفته این مردم جز کشاورزی و دام داری مگه شغل دیگه ای دارن،تمامی صنعت و شغل ها تو استان شما جمع شده،ما فقط همین رو داریم،اینو هم میخواهید،این کفر نیست،پس چیه؟