مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
۰ نفر

 رییس منابع طبیعی و آبخیرداری شازند گفت: پروژه جنگل‌کاری ۴۰۰ هکتاری بلوط و بادام کوهی در منطقه سرسختی شازند به بهره‌برداری رسید ضمن آنکه بارش‌های یکی دو سال اخیر حال درختان بلوط این منطقه را بهتر کرده است.

جنگل‌ها و مراتع

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، محسن محمدی با اشاره به بهره‌برداری ۴۰۰ هکتار جنگل‌کاری در شهرستان شازند در استان مرکزی بیان کرد: پروژه جنگل کاری از اواخر سال ۹۸ و فروردین ماه ۹۹ در منطقه سرسختی این شهرستان انجام شد و با ۹۵ درصد پیشرفت در روز گذشته به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در این منطقه بلوط و بادام کوهی کاشته شده است، این ۴۰۰ هکتار جنگل کاری بلوط با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در کنار ۲۱۰ هکتار ذخیره‌گاه جنگلی بلوط برای توسعه این منطقه انجام گرفت و نهال کاشته شده از نظر ژنتیکی با گونه‌های ذخیره‌گاه در یک رده هستند و بر این اساس، در آینده توسعه ذخیره‌گاه جنگلی بلوط شازند را شاهد خواهیم بود.

محمدی گفت: در حال حاضر این نهالکاری سرسبزی مناسبی را به منطقه داده است و در آینده با رشد و الحاق به ذخیره‌گاه فضای مناسبی از درختکاری را ایجاد می‌کند. طی چهار تا پنج سال آینده این سرسبزی در منطقه نمود بهتری خواهد داشت و علاوه بر توسعه پوشش جنگلی در منطقه، کنترل سیلاب و نفوذ آب به سفره‌های آب زیرزمینی به کمک چاله‌های حفر شده به طول و عرض هفت متر و عمق یک متر نیز میسر شده که عملا محل ذخیره آب محسوب می‌شوند.

وی در خصوص آبرسانی به این ۴۰۰ هکتار اظهار کرد: با جاده‌های دسترسی ایجاد شده در منطقه، آبرسانی به صورت دستی و با استفاده از تانکر انجا خواهد شد، البته میزان بارندگی سالانه این منطقه به ۵۰۰ میلیمتر می‌رسد که خود به آبیاری این منطقه کمک شایانی خواهد کرد، اما این آبرسانی طی دو سال آینده با هدف استقرار و ریشه دوانی درختان انجام می‌شود.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شازند افزود: خوشبختانه ذخیره‌گاه جنگلی بلوط شازند دچار آسیب‌ها و آفت‌هایی که در سال‌های اخیر جنگل‌های بلوط کشور را تحت تاثیر قرار داده، نشده است، اما خشکسالی‌های سال‌های اخیر باعث ضعف بلوط‌ها شد که خوشبختانه در یکی دوسال اخیر به دلیل میزان مطلوب بارش‌ها شرایط مناسبی در این منطقه برای درختان بلوط ایجاد شد و امیدواریم با استمرار بارش‌ها در سال‌های آینده زادآوری طبیعی بلوط در ذخیره‌گاه جنگلی شازند را شاهد باشیم.

محمدی افزود: تاکنون موضوع گردشگری در ذخیره‌گاه جنگلی به دلیل اینکه این منطقه تنها گونه ژنتیکی غرب کشور است مدنظر نبوده است، ۴۰۰ هکتار جنگل‌کاری ایجاد شده می‌تواند توسعه گردشگری این منطقه را با توجه به مناظر طبیعی موجود افزایش دهد و قطعا در یکی دوسال آینده با به ثمر نشستن نهال‌ها می‌توان گردشگر را به این منطقه جذب کرد.

کد خبر 512906
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha