داروی ضد ویروی رمدسیویر بیشترین توجه‌ها را برای درمان کرونا به خود جلب کرده است، اما پژوهشگران می‌گویند گروهی از داروها به نام اینترفرون‌ها که از مدت‌ها پیش مورد استفاده بوده‌اند، نیز نتایج امیدوارکننده‌ای داشته‌اند.

INTERFERON

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث‌دی نیوز آزمایش‌های بالینی اینترفرون‌ها برای درمان بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس کرونا در چندین کشور در حال انجام است.

نتایج یک بررسی کوچک که نتایج آن اخیر در ژورنال لنست منتشر شد، نشان داد که تجویز یک رژیم سه‌دارویی حاوی اینترفرون به مرخص شدن چند روز زودتر بیماران بستری‌شده کووید-۱۹ کمک کرده است.

اما کارشناسان می‌گویند پژوهش‌های بزرگتری برای آزمایش اینترفرون‌ها به عنوان یک داروی منفرد برای درمان عفونت ویروس کرونا لازم است.

گروهی از پژوهشگران بین‌المللی در ووهان چین کانون اولیه شیوع پاندمی کرونا از داروی اینترفرون آلفا- ۲ بی برای درمان بیماران بستری‌شده که هنوز به دستگاه تنفس مصنوعی متصل نشده بودند، استفاده کردند.

تجویز این دارو به به دستگاه ایمنی بیماران کمک کرد که سریع‌تر ویروس کرونا را از بدن پاک کند. همچنین ظاهرا برخی از پروتئین‌های التهابی مربوط به عوارض شدید کووید-۱۹ در این بیماران کاهش یافت.

اینترفرون‌ها پروتئین‌هایی هستند که بدن به عنوان بخشی از دفاع‌های طبیعی‌اش تولید می‌کند. این پروتئین‌ها به عنوان یک آژیر هشدار درباره حضور یک مهاجم خارجی عمل می‌کنند و باعث فعال شدن دستگاه ایمنی می‌شوند.

داروهای اینترفرونی گونه‌های ساخته شده در آزمایشگاه این پروتئین‌ها هستند. این داروها هم باعث فعال شدن دستگاه ایمنی می‌شوند و هم اثرات ضد ویروسی مستقیم دارند.

پزشکان از این گروه داروها سال‌ها برای درمان بیماری‌هایی مانند عفونت کبد با ویروس هپاتیت سی، برخی از سرطان‌ها و نیز بیماری ام‌اس استفاده کرده‌اند.

اینترفرون‌ها تا حدی به این علت در درمان کووید-۱۹ استفاده شده‌آند که داروهای ضد ویروسی به اصطلاح «وسیع‌الطیف» هستند به این معنا که فقط بر ضد یک نوع ویروس عمل نمی‌کنند.

اینترفرون‌ها قبلا برای درمان یک عفونت کروناویروسی دیگر یعنی سارس (نشانگان شدید حاد تنفسی) در سال ۲۰۰۳ به کار رفته‌اند. استفاده از اینترفرون آلفا در جریان همه‌گیری سارس در تورنتوی کانادا باعث بهبود سریع‌تر عوارض ریوی در بیماران شد.

پژوهشگران در این بررسی نشان دادند که بیمارانی که گونه استنشاقی از دارو اینترفرون آلفا را دریافت کرده‌اند به طور میانگین پس از ۲۱ روز از شروع نخستین علائمشان از بیمارستان مرخص شده‌اند. در بیمارانی که یک داروی ضد ویروسی متفاوت را دریافت کرده بودند، مدت بستری شدن بیماران به طور میانگین ۲۸ روز طول کشیده بود.

اینترفرون‌ها عوارض جانبی هم دارند که از جمله شامل علائم شبیه آنفلوانزا، تهوع و کاهش وزن است که بیشتر در موارد تجویز درازمدت این دارو آزارنده هستند.

یک بررسی دیگر با نوع دیگری از اینترفرون به نام اینترفرون لامبدا در دانشگاه استنفورد آمریکا در جریان است تا معلوم شود آیا این دارو می‌تواند به افرادی که تازه آزمایش کرونایشان مثبت شده است و هنوز در خانه هستند، کمک کند یا نه. بیماران یک تزریق واحد دارو را دریافت خواهند کرد که برای یک هفته در بدن می‌ماند.

پژوهشگران در این بررسی می‌خواهند دریابند آیا این درمان میزان «ریزش ویروسی» در این افراد کاهش می‌دهد تا به این ترتیب خطر انتشار عفونت به دیگران کمتر شود یا نه.

کد خبر 512273

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha