دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
۰ نفر

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: سازمان ملل با مشارکت اتحادیه اروپا کمک مالی در برنامه احیای تالاب در اختیار ایران قرار می‌دهد.

هامون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پورمردان افزود: در برنامه احیای تالاب هامون که در سطوح بین‌المللی، منطقه‌ای، کشوری و استانی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در حال پیگیری است، موضوع احیای تالاب هامون و کمک به معیشت جوامع محلی و بومی منطقه، در برنامه معیشت جایگزین با همکاری و کمک مالی سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا کلید خورد.

پورمردان با ابراز خرسندی از اختصاص ۱۰ میلیون یورو توسط اتحادیه اروپا برای اجرای پروژه «ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب و حمایت از معیشت‌های جایگزین جوامع محلی» در حوضه آبریز تالاب‌های بین‌المللی هامون واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان، از امضای سند همکاری پنج ساله بین سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) خبر داد.

وی بیان کرد: این کمک پس از جلسات طولانی بحث و بررسی موضوعات متنوع و مختلف در خصوص تالاب هامون در سطوح کارشناسی و بین‌المللی و چندین دوره بازدید تیم‌های تخصصی از سازمان‌های بین المللی در راستای برنامه احیای تالاب هامون و کم کردن فشارِ برداشت از ذخایر و پوشش گیاهی و ... برای سرعت بخشیدن به احیای تالاب هامون است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اشاره کرد: تیمی متشکل از مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران و نماینده برنامه عمران سازمان ملل متحد به منظور بازدید شرایط تالاب هامون و امکان‌سنجی تدوین طرح پیشنهادی برای جذب منابع مالی از اتحادیه اروپا و سازمان ملل به منظور توانمندسازی اقتصادی جامعه محلی و حفاظت محیط زیست و احیاء تالاب هامون در سال گذشته از منطقه بازدید کرد.

این مسئول افزود: هیات مذکور از وضعیت معیشت، مشکلات و کمبودهای مربوط به ذینفعان تالاب هامون از جمله ماهیگیران، دامداران، کشاورزان و همچنین آسیب‌های ناشی از کانون های گرد و غبار در منطقه سیستان بازدید و در جلسه‌ای در محل استانداری سیستان و بلوچستان شرکت کردند.

وی از برنامه های کارگروه مدیریت بحران تالاب هامون گفت: تالاب هامون با وسعتی بالغ بر ۵۷۰۰ کیلومتر مربع بوده که وسعت ۳۸۰۰ کیلومتر مربع آن در خاک ایران است و حوزه آبریز آن در خاک افغانستان قرار دارد و هرگونه تغییر در آن اعم از پرآبی یا خشکسالی کاملا متأثر از حوزه آبریز بوده، در دو دهه گذشته، ورود کم آب به تالاب هامون و خشکسالی های پیاپی و طولانی پدیده گرد و غبار را در منطقه تشدید کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه امسال بخشی از تالاب هامون در پی ورود روان آب‌ها و دشتمال به‌صورت سیلاب‌های فصلی، آبگیری شده است، اشاره کرد: تالاب هامون فقط یک دریاچه یا تالاب نیست بلکه جایگاه معیشتی و اجتماعی در منطقه داشته و بسیاری از مشاغل در شمال استان از قبیل: کشاورزی، صیادی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری و ... و حتی حیات، بقا و یا مهاجرت تمامی مردم منطقه شمال استان وابسته به آن است. از اینرو احیای تالاب هامون و معیشت جایگزین یکی از اصلی ترین دغدغه های محیط زیست کشور و استان است.

پورمردان ادامه داد: پویش #تالاب‌هارادستکاری_نکنیم رویکرد جدیدی در اداره کل حفاظت محیط زیست استان بود که طی ۲۰ ماه گذشته پایه‌ریزی و شکل گرفت و به همین منظور اقدامات حفاظتی، پیشگیرانه بر مبنای مطالعات بسیار خوبی در استان انجام شده است که تلفیق آن با لطف و کرم خداوند متعال و نزول رحمت الهی، وضعیت خوب فعلی تالاب هامون را رقم زده که امیدواریم در ادامه نیز مدیریت منابع آبی در تالاب را بگونه‌ای پیش ببریم که حیات و سلامت مردم خدشه دار نشود. لذا کماکان اولویت ما در مدیریت منابع آبی موجود در منطقه کاهش اثرات سوء پدیده گرد و غبار خواهد بود، که انشاا... در خصوص رویدادهای علمی، موثر و عملیاتی و اجرایی همچون ایجاد قُرق، احیا و کاشت پوشش گیاهی سازگار با محیط و تهیه و راه اندازی ایستگاه‌های سنجش هوا، تحقیقات کاربردی و ... در آینده‌ای نزدیک (چند ماه آینده) اخبار خوبی به سمع و نظر خواهد رسید.

کد خبر 510511

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha