سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۳
۰ نفر

رییس کل بانک مرکزی گفت: با تعیین واحد پولی جدید ایران هر تومان معادل صد قران خواهد بود.

اسکناس - دستمزد - حقوق

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: جایگزینی واحد پولی جدید با توجه به پیش‌بینی‌ها این امر بسته به شرایط و آماده‌سازی از دو تا پنج سال به طول می‌انجامد.

این مقام مسئول گفت: بر این اساس هر تومان جدید برابر با ۱۰ هزار ریال فعلی خواهد بود . به گفته وی سکه ۵ تومانی به جای ۵ هزار تومانی و سکه دو تومانی به جای اسکناس دو هزار تومانی ضرب خواهد شد.

 وی افزود: ما هزینه بالایی برای چاپ و امحای اسکناس پرداخت می‌کنیم. ما هشت میلیارد اسکناس داریم که پنج میلیارد آن زیر ۲۰۰۰ تومان است. در حال حاضر مسکوکات ما از وعده خارج می‌شوند و سالانه یک میلیارد اسکناس امحاء می‌شود که این هرسال ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

کد خبر 508191

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Bahman IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
    4 1
    اینکه تومان جای ریال را می‌گیرد تورم راهم کاهش میدهد یا خیر البته فکرنکنم .واگرازریال به تومان ویابه هراسم دیگری که باشد هیچ فرقی درآورم واقتصاد کشوروگرانی هیچ تاثیری ندارد این را همه میدانند همه
  • ماسرا IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
    1 0
    تومان و قران (به گویش عامیانه: تُمَن و قِرون) واحدهای تاریخی پول در ایران هستند که با وجود دشمنی حکومت پهلوی با تاریخ کشور و حذف این دو واحد پولی همچنان پابرجا ماندند و مردم به جای ریال همچنان از تومان و قران استفاده کردند. به تازگی لایحه تغییر واحد پولی کشور به تومان و قران تصویب شده است که اتفاق بسیار خوبی است و جالب اینکه تومان در معنای واقعی خود یعنی ده هزار به کار رفته و ده هزار ریال تبدیل به یک تومان خواهد شد. در دانشنامه جهان اسلام آمده است: تومان واحد شمارش معادلِ ده هزار است. ریشه واژه تومان را مغولی، ترکی ـ مغولی و ترکی آذری دانسته‌اند و بعضی بر آن‌اند که این واژه از زبان چینی کهن یا پیش از چینی به زبان تُخاری راه یافته‌است. تومان در تخاری کهن با ضبط تمان و در تخاری متأخر به شکل تومانه در معنای ده هزار به کار رفته‌است. به نوشته بوداگوف، تومان در اصل بر رقمهای کلان دلالت می‌کرده و تُومانْمَقْ به معنای ثروتمند شدن و زیاد شدن، از همین کلمه مشتق شده‌است. شواهد کاربرد تومان در این مفهوم به دوره مغول بازمی‌گردد. در دوره‌های آق‌قوینلو و قراقوینلو و صفویه و افشاریه و زندیه، علاوه بر
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۷
    2 0
    به تومان و قرآنش کار نداشته باش، از ارزشش بگو!