متخصصان انگلیسی معتقدند اگر قرار است وضعیت قرنطینه‌ای برداشته شده و افراد به مرور بر سر کارهای خود بروند باید تست‌های سریع، ردیابی ویروس و فاصله‌گذاری اجتماعی به عنوان یک برنامه اصلی دنبال شود وگرنه وضعیت خراب خواهد شد.

كرونا انگليس

به گزارش همشهری آنلاین دکتر، نیما فاتح و دامون افضلی در سیزدهمین مطلب مربتط با اقدامات کشورها در خصوص کرونا، اینبار یادداشت راوِنا مِیسن،  قائم مقام دبیر سیاسی گاردین را ترجمه و در اختیار همشهری آنلاین قرار داده‌اند در این یادداشت به شروط لازم برای لغو محدودیت‌های رفت‌وآمدی در شرایط شیوع کرونا اشاره شده است. این یادداشت با عنوان " متخصص ارشد کرونا: لزوم ’تست وسیع و ردیابی ویروس‘ برای تغییر وضعیت ’منع تردد‘ " پنجشنبه ۲۸ اسفند منشتر شده است.

دولت بریتانیا باید برنامه‌ریزی برای خروج از منع ترددِ ناشی از کروناویروس را تسریع کند، چون ردگیری تماس‌های مبتلایان، تست‌گیری و فاصله‌گذاری اجتماعی، ’به مدت نامعلومی‘، تا زمان کشف یک واکسن، لازم خواهد بود؛ این‌ها را نیل فرگوسن، یکی از مهم‌ترین اپیدمی‌شناس‌های مشاور دولت، گفته است.

فرگوسن، که تیم او در ایمپریال کالج با تهیه‌ی یک مدل‌پردازیْ موجب [تغییر سیاست] دولت به سوی منع تردد شد، می‌گوید داده‌ها نشان می‌دهد موارد ابتلا رو به‌ کاهش است ولی زندگی، فوراً، پس از کاسته‌شدن از محدودیت‌ها، به وضعیت عادی برنمی‌گردد.

درحالی‌که وزرای بریتانیا آماده می‌شوند منع تردد را به سه هفته گسترش دهند، توجهات حالا به سوی این مسئله معطوف می‌شود: حالا که ممکن است از محدودیت‌ها کاسته شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟

روز چهارشنبه وقتی در مصاحبه‌یی تلویزیونی از مت هنکوک، وزیر بهداشت، خواسته شد که استراتژی خروج بریتانیا را توضیح دهد، واکنش خشم‌آلودی بروز داد و گفت: ’’همه می‌خواهند بدانند آینده چطور خواهد بود. پرسش [اصلی ولی] این است که این بحران را چطور، به بهترین شکل، پشت سر بگذاریم و چطور میزان [مرگ‌ومیر و موارد ابتلا] را پایین بیاوریم‘.

او افزود: ’مسئله این است: نحوه‌ی اطلاع‌رسانی ما، در مقام دولت و وزرا، تأثیر مستقیمی بر مبتلایان‌مان و مردمی که می‌میرند دارد. به همین دلیل است که به وضوح به مردم می‌گوییم باید در خانه بمانند... د. چون این کار زندگی‌شان را نجات می‌دهد. پیام اصلی ما این است و این تأثیر مستقیمی بر تعداد افرادی خواهد داشت که توصیه‌های ما را دنبال می‌کنند. دانشمندان می‌توانند هر چه میل‌شان است بیان کنن، تحلیل‌گران می‌توانند هر چه دل تنگ‌شان می‌خواهد بگویند، ولی ما با درگیرشدن با این ویروس همه‌ی سعی‌مان را خواهیم کرد‘.

فرگوسن می‌گوید دولت باید هر چه سریع‌تر طرحی برای آنچه پس از برداشته‌شدنِ بخشی از محدودیت‌ها رخ می‌دهد، تهیه می‌کند، ولی واقعیت آن است که برنامه‌ریزی بیشتری برای برگزیت وجود دارد [تا برای خروج از این وضع].

شمار افرادی که تاکنون در بریتانیا و آمریکا از کوویدـ‌۱۹ مُرده‌اند نشان می‌دهد میزان مرگ‌ومیر روزانه در این دو کشور ممکن است به اوج خود رسیده باشد
 

روزهایی که بطور متوسط سه مورد فوت در روز اتفاق افتاده است

فرگوسن به برنامه‌ی Today رادیوی ۴ بی‌بی‌سی گفت: ’بحث‌های زیادی هست. باید سریع‌تر اقدام کرد. من اطلاع دقیقی از آنچه در دولت می‌گذرد ندارم، ولی لازم است تصمیم‌گیری‌ها تسریع شود. لازم است یک زیرساخت، یک ساختار فرماندهی و نظارت، یک سازمان نو برپا کنیم. یادآور می‌شوم که ما در دولت برای برگزیت اداره‌یی برپا کردیم. البته آن هم یک مسئله‌ی ملی فوری بود ولی حالا با چیزی مواجه‌ایم که حتی از برگزیت هم گسترده‌تر است. هنوز هم هیچ چیزی که بر آن سطح از سازماندهی دلالت کند، به چشم‌ام نمی‌خورَد. به اقدامات سریع‌تری نیاز داریم‘.

گاردین روز چهارشنبه گزارش داد هنوز هیچ برنامه‌ی مرکزی برای خروج از منع تردد وجود ندارد، علی‌رغم این که وزرا ایده‌های متغیری درباره‌ی این که نخست محدودیت‌های چه بخشی از جمعیت رفع شود دارند: از جمعیت جوان‌تر تا ایمنی یا بخش‌های مختلف اقتصاد.

فرگوسن می‌گوید لازم است همین حالا از محدویت‌ها کاسته شود: ’ما مجبور خواهیم بود که برخی سطوح فاصله‌گیری اجتماعی را برای مدت نامعلومی، تا زمانی که به یک واکسن برسیم، ادامه دهیم‘.

به گفته‌ی او لازم است ’قاطعانه بر افزایش تست‌گیری و ردگیری تماس‌های مبتلایان تأکید کنیم‘.

او ضمن اشاره به مدل موفق کره‌ی جنوبی در سرکوب موج‌های بعدی شیوع، استدلال می‌کند باید زیرساخت عظیمی برای تست‌گیری و ردگیری تماس‌های مبتلایان برپاشود تا بتوانیم بدون پیک‌های بیشتر، منع تردد را برداریم: ’ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد بدون چنین زیرساختی، کار زیادی از دست ما برنمی‌آید. در صورت فقدان این زیرساخت، اگر تمهیدات [کنترلی] را خیلی زود برداریم، شاهد بازگشت دوباره‌ی انتقال بیماری خواهیم بود. ‘

نظرات فرگوسن حاکی از آن است که به عقیده‌ی او بریتانیا برای پرداختن به نگرانی متخصصان سلامت عمومی باید به استراتژیِ مهار برگردد؛ سیاستی که در اوایل این پاندمی توسط نخست‌وزیر و مشاوران علمی و پزشکی ارشد او کنار گذاشته شد.

جرمی هانت، وزیر سابق بهداشت، یکی از افرادی است که هفته‌هاست استدلال می‌کنند تست فراگیر جمعی و ردگیری تماس‌های مبتلایان ضروری است؛ در حالی‌ که دولت در آن مرحله اصرار داشت مهم‌ترین استرتژی چیزی جز تست پادتن برای اثبات ایمنی نیست. حالا ثابت شده نتایج تست پادتن چندان دقیق نیست.

وزرای بریتانیا از اوایل ماه مارس تلاش کرده‌اند تا تعداد تست‌ها را بالا ببرند و هدف‌شان این است که تا میانه‌ی آوریل به ۲۵ هزار تست در روز و تا پایان ماه به ۱۰۰ هزار تست در روز برسند. هنکوک روز چهارشنبه هدف‌گذاری برای ۲۵ هزار تست روزانه را ردّ کرد، ولی پنجشنبه مدعی شد دولت به کمک مراکز جدیدِ خدمات سواره [drive-through centers؛ مراکزی که از مردم، بدون این که از خودروهای‌شان خارج شوند، تست می‌گیرند. م.] برای کارکنان NHS [سرویس سلامت همگانی بریتانیا] به قابلیت انجام ۲۵ هزار تست در روز دست یافته است.

  • این مقاله ترجمه‌یی است از:

https://www.theguardian.com/world/۲۰۲۰/apr/۱۶/uk-needs-lockdown-exit-strategy-says-key-coronavirus-adviser#maincontent

از این مترجمان منتشر شده است:

دکتر نیما  فاتح، پزشک و فارغ‌التحصیل مدیریت سلامت | دامون افضلی کارشناس علوم اجتماعی

کد خبر 502424

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha