سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه به اظهارنظرهای گوناگون داخلی و خارجی درباره مستعان پاسخ داد و گفت: مستعان ۱۱۰ «دستاورد بزرگ و منحصربه‌فردی است که به دست متخصصان و ظرفیت‌های دانش‌بنیان بسیج علمی کشور رقم خورده» و آن را نمونه‌ای از «موفقیت‌های جدید» جمهوری اسلامی در حوزه علم و فناوری دانست.

سامانه مستعان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، چهارشنبه ۲۷ فروردین بود که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم رونمایی از دستگاه کرونایاب «مستعان ۱۱۰» شرکت کرد و این دستگاه را «دستاورد جدید با قابلیت تشخیص هوشمند کرونا» خواند؛ دستگاهی که البته شکل کارکرد و نحوه معرفی و جزئیات آن بلافاصله با انتقادات و پرسش‌هایی مهم مواجه شد.

بااین‌حال، حسین سلامی در این مراسم و در توضیح عملکرد این دستگاه گفته بود: «دقت ۸۰‌درصدی آن در بیمارستان‌ها اثبات شده و به این شیوه کار می‌کند که با استفاده از ایجاد میدان مغناطیسی یعنی استفاده از ویروس دوقطبی که داخل این دستگاه تعبیه می‌شود، هر نقطه‌ای از محیط تا شعاع صد متر که آلوده به ویروس باشد، آنتن این دستگاه درست مقابل این نقطه قرار خواهد گرفت و در مدت حدود پنج ثانیه موفق به کشف محیط آلوده می‌شود».

سردار سرلشکر حسین سلامی در مراسم رونمایی از این دستگاه با تشریح نحوه کارکرد آن گفته بود: اساس آن این است که با استفاده از ایجاد میدان مغناطیسی یعنی استفاده از ویروس دوقطبی که داخل این دستگاه تعبیه می‌شود، هر نقطه‌ای از محیط تا شعاع صد متر را که آلوده باشد، آنتن این دستگاه در مقابل آن قرار می‌گیرد و در عرض پنج ثانیه موفق می‌شود که نقطه آلوده را کشف کند. به گفته سلامی این یک پدیده علمی شگفت‌انگیز در بیمارستان‌های مختلف تست شده و بیش از ۸۰ درصد دقت و صحت آن جواب داده است و مبنای خیلی خوبی برای هر نوع ویروسی خواهد بود.

فرمانده سپاه پاسداران، همچنین درباره این دستگاه که نام «مستعان۱۱۰» برای آن انتخاب شده، گفته است این دستگاه نیاز به گرفتن خون ندارد و قابلیت بسیار بالایی برای تشخیص سطوح و انسان‌های آلوده دارد؛ به‌طوری‌که در عرض پنج ثانیه می‌تواند نقطه آلوده را کشف کند.پس از رونمایی از این دستگاه بود که انتقادات و شک و شبهه‌هایی درباره این دستگاه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها منتشر شد.

بااین‌حال سردار رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط‌عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنجشنبه به اظهارنظرهای گوناگون داخلی و خارجی درباره مستعان پاسخ داد. به گفته او مستعان ۱۱۰ «دستاورد بزرگ و منحصربه‌فردی است که به دست متخصصان و ظرفیت‌های دانش‌بنیان بسیج علمی کشور رقم خورده» و آن را نمونه‌ای از «موفقیت‌های جدید» جمهوری اسلامی در حوزه علم و فناوری دانست.

سردار رمضان شریف همچنین ضمانت داده است که دستگاه ویروس‌یاب پیش از رونمایی رسمی «بیش از ۱۰ روز در دست‌کم ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی درگیر بیماران کرونایی در کشور» آزمایش شده است.

او می‌گوید:‌ فرایند تولید و قابلیت‌های فنی سامانه «مستعان» با حضور اصحاب رسانه تشریح می‌شود. او همچنین از متخصصان خواست از شتاب‌زدگی در قضاوت درباره این سامانه پرهیز کنند؛ چراکه به تعبیر او غالب واکنش‌هایی که بیشتر از سوی رسانه‌های بیگانه طراحی و ضریب داده شده، ناشی از احساس ضعف، حقارت و استیصال آنان از اقتدار و اراده ایرانی است.

بااین‌حال حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور و عضو هیئت نظارت بر صداوسیما در فضای مجازی، در یک پیام توییتری در واکنش به این موضوع نوشت: «در شرایطی که جامعه هر روز با اخبار عجیب روبه‌رو می‌شود، از پخش رپرتاژ آگهی در بخش‌های خبری خودداری کنید و بدون تأیید رسمی وزارت بهداشت، برای واکسن‌ها، داروها، کیت‌های تشخیصی و ویروس‌یاب‌های ابتکاری و بی‌نظیر تبلیغ نکنید».

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، نیز در نشست خبری ویدئویی خود در پاسخ به خبرنگار آناتولی درباره ساخت این دستگاه گفت: اگر این دستگاه از سوی وزارت بهداشت تأیید شده بود، حتما در گزارش رونمایی آن اعلام می‌شد. مرجع تأیید وزارت بهداشت است. تا این لحظه بسیاری از این زحمات کشیده شده و تلاش‌های زیادی شده؛ ولی مواردی که تأیید نهایی گرفته، بسیار کم بوده است. به این دستگاه سازمان غذا و دارو تأییدیه‌ای نداده است. اگر تأیید بشود، مجوز تولید انبوه می‌دهیم.

  • بیشتر بخوانید:

نظر رسمی وزارت بهداشت درباره دستگاه ویروس‌یاب کرونا

سخنگوی سپاه: از قضاوت شتاب زده در مورد سامانه تشخیص کرونا پرهیز کنید | قابلیت‌های «مستعان» تشریح می‌شود

عکس و ویژگی‌های جدیدترین سامانه ضد کرونایی سپاه پاسداران


انجمن فیزیک ایران جزء گروه منتقدان بود. این انجمن در بیانیه‌ای عنوان کرد: در روزهای اخیر خبرهایی از بعضی از رسانه‌های رسمی درباره اختراع بدیع وسیله‌ای برای تشخیص آلودگی به‌ ویروس کرونا از راه دور منتشر شده است. در بیان این خبر به‌ عبارت‌های با ظاهر علمی مانند امواج الکترومغناطیس، دوقطبی‌های مغناطیسی و الکتریکی و دیگر عبارت‌هایی از حوزه فیزیک اشاره شده است. با وجود اینکه روش‌های تشخیص و شناسایی با استفاده از مشخصه‌های فیزیکی مواد در علم فیزیک بسیار پرکاربرد هستند؛ ولی دانش بشری درحال‌حاضر توان شناسایی و آشکارسازی ذراتی با ابعاد حدود صد نانومتر را از راه دور ندارد و چنین ادعایی باورناپذیر و در حد داستان‌های علمی‌ و تخیلی است.

این ادعا آن‌قدر از علم دور است که انجمن فیزیک ایران آن را در مجموعه ادعاهای شبه‌علم دسته‌بندی می‌کند. اگر با احتمال نزدیک به‌ صفر این وسیله کار کند؛ ازآنجاکه با دانش روز بشر همخوانی ندارد، مخترعان نه‌تنها برای آشکارسازی یک ویروس؛ بلکه برای جابه‌جاکردن مرزهای دانش بشری باید مورد تشویق مجامع علمی در جهان قرار گیرند.

انجمن فیزیک ایران در راستای رسالت علمی خود و درصورتی‌که مخترعان وسیله یادشده هنوز بر ادعای خود مُصر هستند، اعلام آمادگی می‌کند که در صورت دریافت مستندات مرتبط با شیوه کار و آشکاریابی وسیله ادعایی، آن را در اختیار متخصصان و دانشمندان این حوزه برای داوری علمی قرار دهد.

همچنین سازمان غذا و دارو اعلام کرد که این دستگاه اصلا برای گرفتن تأییدیه سراغ سازمان غذا و دارو نرفته. دبیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت شبکه آزمایشگاهی کرونا در کشور، درباره دستگاه ویروس‌یاب کرونا که به‌تازگی از آن رونمایی شده، گفت: هر چیزی که بخواهد در سیستم آزمایشگاهی و تشخیصی ما استفاده شود، حتما باید از سوی سازمان غذا و دارو تأیید شود.

سمیعی در پاسخ به سؤالی درباره دستگاه ویروس‌یابی که به‌تازگی از آن رونمایی شده است، گفت: از این دستگاه خبر نداریم و آن را ارزیابی هم نکرده‌ایم؛ اما براساس مکانیسم ما هر چیزی که بخواهد در سیستم آزمایشگاهی و تشخیصی ما استفاده شود، حتما باید از سوی سازمان غذا و دارو تأیید شود. سازمان غذا و دارو هم یک اداره کل تجهیزات پزشکی دارد که فرایند را از آنجا آغاز کرده و تمام اقدامات مربوط به ثبت، مطالعه پرونده و... انجام می‌شود و اگر نیازمند آزمایش کیفی باشد، به انستیتوی پاستور که ازجمله بهترین ظرفیت‌های کشور است، رفته و بررسی می‌شود. حال اگر فرایند تأیید این دستگاه در وزارت بهداشت آغاز شود، می‌توانیم درباره آن اظهارنظر کنیم. متخصصان به‌تدریج درباره آن اظهارنظر می‌کنند. وزارت بهداشت جز براساس شواهد و ارزیابی‌های دقیق نمی‌تواند اظهارنظر کند. درحال‌حاضر هم من اطلاعی درباره این سیستم و نحوه کارش ندارم.

  • پیشینه «کرونایاب» و مخترعش

رونمایی و توضیحات درباره این دستگاه که گفته می‌شود قابلیت تشخیص ویروس کرونا در شعاع صدمتری را دارد، آغازی بر یکی از حاشیه‌سازترین خبرهای هفته پیش شد که البته همچنان با واکنش‌هایی روبه‌رو است. برخی معتقدند که این «دستگاه کرونایاب» پیش‌ از این و در سال‌های گذشته به‌ عنوان اختراعی برای کشف بمب یا سوخت قاچاق هم رونمایی شده و کارکردی نخواهد نداشت؛ اما در سمتی دیگر هم همچنان از توانایی و کارایی چنین دستگاهی دفاع می‌شود.

  • «کرونایاب» از کجا آمده ‌است؟

در مراسمی که هفته پیش برای رونمایی از این دستگاه پرحاشیه برگزار شد، از فردی خاص به‌عنوان مخترع نام برده نشد؛ اما فرمانده سپاه درباره سازندگان آن گفت که این دستگاه «در کشور به دست بخشی از بسیجیان دانشمند و بااخلاص توسعه پیدا کرده است». این توضیحات در حالی است که بلافاصله پس از مراسم رونمایی، تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از شباهت چنین دستگاهی با مواردی در گذشته گفتند.

کامبیز گلشنی
  • کامبیز گلشنی کیست؟

گفته می‌شود که «کرونایاب» جدید مشابه آن‌ چیزی است که اردیبهشت ۹۷ در ارومیه به‌ عنوان یک اختراع مهم خبرساز شد. در آن سال فردی در گفت‌وگو با تلویزیون به توضیح اختراع جدید خود با عنوان «ردیاب هر نوع ماده جامد و مایع» پرداخته بود که حالا برخی رسانه‌های داخلی این اختراع جدید و همچنین فرد توضیح‌دهنده را به همان ماجرای دو سال پیش نسبت می‌دهند.

به نظر می‌رسد شخصی که دو سال پیش به‌عنوان مخترع «ردیاب هر نوع ماده جامد و مایع» با تلویزیون مصاحبه کرده، همان فردی است که روز ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ با لباس فرم بسیج به تن و با ماسک روی صورت در تلویزیون ظاهر شده و نحوه کار «دستاورد جدید» را در پیش‌زمینه مصاحبه فرمانده کل سپاه نشان می‌دهد که پیش‌ازاین نام او «کامبیز گلشنی» اعلام شده است.

آنچه به‌عنوان اختراع جدید در تشخیص ویروس کرونا از آن یاد می‌شود، هم در شکل ظاهری و هم در بسته‌بندی شباهت زیادی به «اختراع» سال ۹۷ همین آقای گلشنی دارد.

کامبیز گلشنی اهل استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه است. او در همین شهر شرکتی به اسم شرکت پویان کاوش دارد که در خبرهای مربوط به اختراعش در باشگاه خبرنگاران جوان آمده بود برای نخستین بار در جهان دستگاه‌های ردیاب هر نوع ماده جامد یا مایع در ارومیه رونمایی شد و این دستگاه برای اولین بار در جهان ساخته شده است و هیچ‌گونه مشابه خارجی ندارد. در بخش دیگری از این خبر همچنین ادعا شده بود متخصصان شرکت سازنده این دستگاه پس از هشت سال تحقیق برای اولین بار در جهان به تکنولوژی ساخت انواع دستگاه‌های ردیاب مواد جامد و مایع دست یافتند.

این تکنولوژی، منحصربه‌فرد و دارای گواهینامه ثبت اختراع بین‌المللی است.

کامبیز گلشنی سال ۹۷ درباره این دستگاه خود مدعی شده بود: «با این دستاورد، شناسایی هرگونه ذخایر طبیعی و غیرطبیعی مانند معادن فلزی و غیرفلزی، منابع نفتی و آبی تا فاصله ۴۲‌کیلومتری سطح زمین و عمیق‌ترین نقطه آب و خاک، امکان‌پذیر است». او همچنین در ادامه ادعاهای خود گفته بود: «در این سیستم به دلیل بهره‌گیری از اثرات الکترواستاتیک و میدان‌های دوقطبی الکتریکی، جهت‌یابی از پشت هر مانع طبیعی و غیرطبیعی امکان‌پذیر بوده و تحت تأثیر هیچ‌یک از نویزهای حاصل از دکل‌های فشار قوی – ایستگاه‌های مخابراتی و انواع مسدودکننده‌ها قرار نمی‌گیرد».

به غیر از این، یک سال قبل‌تر و در خرداد ۹۶، همین دستگاه براساس خبری که در خبرگزاری ایرنا و با عکس کامبیز گلشنی که همین وسیله را در دست دارد، منتشر شده، از آن با عنوان دستگاه سوخت‌یاب یاد شده است. در این خبر هم آمده بود: «مدیر شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه ارومیه گفت: جدیدترین دستگاه سوخت‌یاب الکترونیکی ساخت داخل به منظور کنترل سیستمی و الکترونیکی در راستای مبارزه با قاچاق فراورده‌های نفتی در جایگاه‌های مرزی این شرکت به کار گرفته شد».

علاوه‌براین این دستگاه نمونه پرحاشیه‌ای هم در خارج از ایران دارد؛ دستگاهی با شباهت فراوان به همین مورد حاشیه‌ساز، پیش‌ازاین در عراق و مصر با عناوین بمب‌یاب یا تشخیص‌دهنده ویروس ایدز در چند کشور دیگر فروخته شده و رسوایی به بار آورده است. فروشنده دستگاه بمب‌یاب به عراق درحال‌حاضر دوران محکومیت زندان خود را در بریتانیا می‌گذراند. مشابه بمب‌یاب دروغین و کلاهبرداری حرفه‌ای با آن، پیش‌ازاین و در کشورهای دیگری هم اتفاق افتاده است.

حدود شش سال پیش، ارتش مصر مدعی ابداع دستگاهی شد که برای ردیابی ویروسِ اچ‌آی‌وی و هپاتیت به کار می‌رود. سازندگان دستگاه مصری برای معرفی دستگاه خود توضیحاتی مشابه آنچه بمب‌یاب نامیده می‌شد، ارائه می‌دادند که شباهتی با همین دستگاه کرونایاب در ایران هم دارد.

درباره این اختراع ارتش مصر البته نشریه نیچر در مقاله‌ای با اشاره به نبود هیچ‌گونه مطالعه علمی دیگر در این زمینه نمایش دستگاه ادعایی را «رویدادی شرم‌آور» برای حکومت مصر دانست.

چنین ادعاها و دستگاه‌های بدون کارکرد در دنیا اگرچه با سروصدای فراوان رونمایی می‌شوند؛ اما چندان کارکردی در آینده بشر و علم نخواهند داشت و شاید به‌همین‌دلیل از اصطلاح «شبه‌علم» درباره این ادعاها و اختراعات استفاده می‌شود.

درباره «مستعان» البته درحال‌حاضر نگاه‌های متفاوتی وجود دارد و سازندگان و مطرح‌کنندگان این دستگاه‌، همچنان به‌ طور جدی از آن دفاع می‌کنند و در سمت دیگری هم نهادها و گروه‌های علمی کشور اعتقادی به کارایی چنین دستگاهی ندارند.

کد خبر 502119

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 7
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    53 6
    فکر کنم از نظر علمی صحیح نیست ....ونمیشه تایید کرد
  • مهدی محمدی قناتی IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    40 3
    سلام آقای گلشنی از این دستگاه جهت اکتشاف کرومیت ازمعدن ادعا داشت که می تواند محل ذخایر کرومیت را مشخص کند ولی نتیجه ای حاصل نشد . روش کار دستگاه به گونه ای است که باید ماده ای که جستجو می کند را در درون قسمتی از دستگاه بگذارد و سپس دستگاه مشابه آن را ردیابی کند حال ویروس کرونا که اصلا دیده نمی شود و غیر قابل تفکیک است چگونه در این دستگاه گذاشته می شود
  • مسعود IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    25 0
    درباره توسعه دوربین های حرارت یاب اگر کار میشد شاید به نتایج بهتری برسند
    • IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۸
      1 16
      ویروس کرونا هم دیده می شود و هم قابل خالص سازی است.
  • اسدی IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    19 2
    قبلا هم ادعا شده بود این نوع دستگاه قارد به کشف انواع مواد مخدر است
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    12 78
    روزی که انیشتن اتم را کشفکرد احتمالا منتقدین آن چنین تفکری داشتند
    • اسد IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      21 4
      برادر من لطفا مردم بزار در دوران کرونایی خوش باشن.
    • IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      38 3
      برادر انشتین اتم رو کشف نکرد قبل از او کشف شده بود اول برو مطالعه کن بعد بیا اینجا مطلب بنویس
    • قاسم IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
      19 0
      بی سواد
    • IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
      16 0
      انشین اتم رو کشف کرد؟؟؟ بیسواد.....
  • حبیب IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    19 45
    نباید بی دلیل از اختراع انتقاد کرد باید از سازندگان دستگاه در یکی از بیمارستانها دعوت و نحوه کار آن را مشاهده کرد
  • دانا IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    27 9
    وقتی صد در صد جواب نمی دهد زیاد رویش نمی توان حساب کرد چون یک درصد آلودگی باعث آلوده شدن چند نفر دیگر می شود
    • مهدی IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
      11 1
      نادان جان مراجع وزارت بهداشت وانجمن فیزیک باید اون رو تایید کنند نه کس دیگری
  • هرمز IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    58 8
    اگه این دستگاه می تونه ویروس از فاصله 100 متری تشخیص بده چرا آقایون ماسک زدن!
  • محمد IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    36 94
    خود سپاه این سامانه را در 10 بیمارستان تست کرده و مورد تایید پزشکان قرار گرفته و نیاز به تایید کارشناسان ضعیف وزارت بهداشت نیست معلوم نیست شما طرف ما هستید یا دشمن که اینقدر از فناوری جدید ایرانی ناراحت میشوید
    • NL ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      36 4
      كسي كه اين حرفا رو باور مي كنه هر چيزي رو باور ميكنه
    • ابراهیم رضوانی IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      8 10
      سلام گفتن دستگاه کروناياب .نگفتن دستگاه کرونایاب و همزمان کرونا کش.دقت کن گلم
    • قائم IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
      8 47
      سوال احمقانه ای پرسیدی سپاه هرچیزی تولید کنه باورش برا شما سخته اگه همین تروریست های آمریکایی درست میکردن شما میگفتی آمریکا کشور پیشرفته ای است
  • فرزند وطن IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    16 30
    سلام عزیزان ، خود وزارت دفاع آمریکا کشفیات خود را به ثبت وزارت بهداشت آمریکا می رساند . بعد از 100 سال از کشف GPS تازه ده الی 15 سال پیش و با کشف روشهای سریع و دقیق دیگر عمومی و از طبقه بندی خارج شد . پس سپاه عزیز ما و ارتش ما هم مستثنی از این موضوع نیست . پس باید بالید به فرزندان این مرز و بوم . ما ایرانی هستیم و می توانیم به تبع از نیاکانمان به علوم بالا دست بیابیم . ما از نسل کوروش و از نژاد اصیل آریایی هستیم .
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    14 53
    درود برسپاهیان عزیزاسلام.تاقبل از حمله موشکی سپاه به عین الاسد هم خیلیا توان و اقتدار سپاه عزیز رو درمواجهه با آمریکا به سخره می گرفتن اما بعداز اون دهان خیلی از یاوه گویان خائنین و منافقین بسته شد
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    40 18
    این آقایان مسئول به جای این اختراعات لطف کنند کارت ملی رو که یک سال ونیمه ثبت نام کردیم و پولش رو هم نقد ازمون گرفته اند صادر کنند.مسئول دفتر پستی میگه هنوز مقوای کارت نمیشه تولید کنند.
  • رضا IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    18 8
    کی فکرشو میکرد با اين تجهيزات بتونیم یه ویروس چند نانومتری رو پیدا کنیم
  • IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    24 6
    یک دوستی دارم تا مطلبی پیش می آمد میگفت: ببین گوگلش کن قبلا لابد به عقل کسی دیگه رسیده اگر نبود آنوقت حرف بزنیم. من نمیدانم این آقای "سلامی" یک نفر راه رضای خدا، یک نفر دور و برش نبوده قبل از اینکه خودش رو ویترین اینکار بکنه به او بگه " اینو گوگلش کن"؟
  • حسن IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    24 3
    اینو چند وقت پیش هم رونمایی کردند
  • منوچهر IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    14 5
    درواقع یه ردیاب جیوه ای است که سابقه استفاده ازآن به بیش ازیکصدسال پیش میرسه و درانواع شاقولی،بلبرینگی ومیله ای مرکب قابلیت استفاده داره وبه ردیاب خوراکی معروفه چراکه هرچیزی بهش متصل کنین؛اشیاء مشابه اون ردیابی میکنه.اساس کارش هم به این صورت که داخل یک محفظه استوانه ای باریک مقداری جیوه میریزن.اونوقت این محفظه روداخل یک پایه استوانه ای قائم دیگه که داخلش بلبرینگ تعبیه شده قرارمیدن.ازاونجاکه جیوه به میدانهای مغناطیسی بسیارحساس،به سمت اونها منحرف میشه.
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    15 3
    برخی معتقدند 8 سال پیش در انگلیس دستگاهی شبیه این ساخته شده و به خاورمبانه جهت ردیابی بمب و عناصر دیگر استفاده می شده و این اختراع کپی برداری ناقص از ان دستگاه است
  • بهنام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    16 0
    خوبست گروهی از متخصصین گروه فیزیک دانشگاه وگروه پزشکی بیمارستانها ازمایش میدانی انجام دهند
  • علی IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    12 4
    امیدوارم راست گفته باشن .شوی تبیلیغی نباشه
  • jak IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    18 0
    چرا برا اینکه حتما نشون بدیم که ما پیشرفته ایم بايد اين كارها را بكنيم
  • ا IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    14 33
    اولاً سپاه خودش گفته که آزمایش خواهد شد. ثانیاً اگه در اروپا یا آمریکا با دقت 10% هم ساخته میشد همین اصلاح طلبان در بوق و کرنا میکردن. ثالثاً درد شماها موفقیت ایرانی و بخصوص سپاه است. من از بیگانگان هرگز ننالم ، که با من هرچه کرد آن آشنا کرد.
  • احمد IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    21 11
    برادر 9:47 بزرگترین جوک تاریخ رو گفتی رفیق . مقاسیه این آقا با اینیشتین . لطفا فقط نیم ساعت مطالعه و اطلاعات در مورد اینیشتین سپس قضاوت کنید
  • NL ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    6 10
    این گزارش همشهری به اندازه خبر ساخت این دستگاه غیر مستدل و یک طرفه است. نویسنده این گزارش سعی کرده در و دیوار را بهم بچسبونه دریغ از اینکه به خودش زحمت بده بره این دستگاه رو ارزیابی میدانی کنه یا لااقل نظر و پاسخ سازنده رو هم منعکس کنه. حتی به صورت مستدل و قطعی نمی دونه نام سازنده یا سازندگان چیست
  • منوچهر IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    24 5
    رونمایی از این ردیاب لطمه جبران ناپذیر به اعتبار علمی پژوهشگران سپاه وارد میکند
  • زاگرس انارانی IR ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
    6 12
    لعنت به تو همشهری انلابن چقدر فتنه انگیزی میکنی
  • IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
    5 6
    چیزی که روال شده تو این مملکت. مملکتی که مردم فقیر و نیازمندش برای وام یک میلیون تومنی تو این روزهای کرونایی میرن جلوی امور مشترکین صف می بندن.
  • محمد DK ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
    12 2
    این دستگاه که نام اولیه آن ade651 است توسط یک انگلیسی شیاد فروخته شده که به 10 سال زندان محکوم شده.
  • داریوش رادنهر IT ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۱
    3 2
    خواهش میکنم بجای عجله در این موارد از متخصصان ایرانی که بسیار زبده هستند استفاده شود .
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
    1 4
    هنوز به شكل رسمي اين اختراع رد و يا تاييد نشده بايد منتظر باشيم كه بيمارستانها و سازمانهاي مرتبط به شكلي شفاف در خصوص اين دستگاه اطلاع رساني نمايند . قضاوتهاي جهت دار چه منفي و چه مثبت اصلاً درست نيست