مجموع نظرات: ۲
سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶
۰ نفر

حدود چهارماه از شیوع ویروس کرونای جدید می‌گذرد و چالش‌های پیش روی بشر از حوزه بهداشت و درمان، به اقتصاد و اکنون اجتماع گسترش پیدا کرده‌است. چالش‌هایی که روبروشدن با آنها شاید حتی دشوارتر از روبروشدن با بیماری کووید۱۹ باشد.

پساکرونا

همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: باور طولانی شدن زمان درگیری با بیماری جدید حتی برای افرادی که اخبار عضو جدید خانواده کرونا را از انتهای سال گذشته میلادی پیگیری می‌کردند نیز دشوار بود. درگیری روزافزون بیش از دویست کشور جهان با وجوه مختلف این پاندمی، از حوزه بهداشت و درمان فراتر رفته و علاوه بر نیاز به حل و فصل معضلات اقتصادی، مسائل روانی و اجتماعی متعددی را پیش روی بشر قرار داده است. به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده، اگر دیر نشده باشد!، که باید برای مواجهه موثر با ابعاد گوناگون این رویداد جهان شمول فکر کنیم، مجهز شویم و اقدام کنیم.

باید به خاطر داشته باشیم که هر شوک اقتصادی میراثی به جا می‌گذارد؛ به گزارش بلومبرگ، این بار یک فوریت بهداشت عمومی است که اقتصاد جهان را تکان داده است. فقط در عرض چند هفته، مردم مناطق آسیب دیده از ویروس کرونای جدید، عادت کرده‌اند که ماسک بپوشند، لوازم مورد نیاز خود را ذخیره کنند، اجتماعات مدنی و تجاری را لغو کنند، برنامه های سفر را کنسل و از خانه کار کنند. حتی کشورهایی که موارد نسبتاً کمی از ابتلا به ویروس جدید را گزارش کرده‌اند نیز بسیاری از این اقدامات احتیاطی را انجام می‌دهند.

اثر این عادت‌های جدید حتی بعد از تسهیل وضعیت اضطراری فعلی نیز باقی خواهد ماند و مانند ترمزی در برابر تقاضاهای مصرف‌گرایانه عمل خواهد کرد. از دیگر سو، تولیدکنندگان باید به فکر راهکاری تازه جهت تهیه مواد اولیه و تولید محصولات خود باشند. به گزارش پولیتیکو، کارمندان و شرکت‌ها به استفاده از دورکاری ترغیب شده‌اند؛ مدارس و دانشگاه‌ها آموزش‌های آنلاین و از راه دور را جدی گرفته‌اند؛ جلسات کاری و قرارهای پزشکی از طریق ایمیل‌ها پیگیری می‌شوند و موارد دیگری از این دست همگی نشان می‌دهد در ایام بحران فرصت‌هایی نیز وجود دارد.

استفاده پیشرفته‌تر و انعطاف‌پذیر از فناوری، قطبیت کمتر، قدردانی دوباره از فضای باز و سایر لذت‌های ساده زندگی، همه حاصل تامل در موقعیت بحرانی فعلی است. هیچ کس دقیقاً نمی داند چه پیش خواهد آمد، اما واضح است که جوامع، دولت‌ها، مراقبت‌های بهداشتی، اقتصاد، سبک زندگی و بسیاری چیزها تغییر خواهد کرد. فارین پالیسی نوشت، درست همانطور که این بیماری باعث از بین رفتن حیات برخی افراد شد، بازارها را مختل کرد و صلاحیت دولت‌ها در اداره موقعیت‌های بحرانی را در معرض نقد و سنجش قرار داد، منجر به تغییر و تحولات دائمی در قدرت سیاسی و اقتصادی از راه‌هایی خواهد شد که در طول زمان آشکار می‌شوند.

به گفته جامعه‌شناسان آنچه کروناویروس جدید در حوزه اجتماع برای ما به همراه آورد تغییر رفتار انسان آینده است. ایده‌ عدم مالکیت انسان بر سیاره زمین در این دوران بیش از هر زمان دیگری جدی گرفته خواهد شد و بشر شاهد تغییرات شگرفی خواهد بود. چیزی که به گفته گاردین تا چند ماه قبل تصوری محال به نظر می‌رسید!

کد خبر 496780
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس US ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    1 1
    فعلا تا تمام شدن کرونا راهمان طولانی است و قرنطینه بایدبیشتر از یکسال ادامه یابد
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۳
    1 0
    قشنگ بود... ان‌شاءالله که دنیا زودتر از شر این ویروس خلاص بشه..