شیوع ویروس کرونا در کشور موجب افزایش تقاضا برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی و به دنبال آن کمبود این محصولات و افزایش قیمت آنها در بازار شده است.

ماسک‌های پارچه‌ای

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا،  اگرچه وزارت صمت و بهداشت به مردم اطمینان دادهاند که تولیدکنندگان با همه توان نیاز کشور را تامین میکنند، با این وجود در فضای مجازی دیده می شود برخی به صورت خانگی به تولید ماسک با قیمت های متفاوت اقدام میکنند، اما باید دید این گونه تولیدات از لحاظ بهداشتی مورد تایید است یا خیر؟

رئیس اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی اصفهان در این‌باره گفت: اگر فردی از مکان هایی که به توزیع ماسک به صورت غیربهداشتی اقدام میکنند، مطلع است، می‌تواند با دادن اطلاعات به بازرسان اتحادیه تجهیزات پزشکی از این امر جلوگیری کند.

امین الله برخی با تاکید بر اینکه توزیع ماسک بدون هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و دیگر دستگاه‌های اجرایی به طور قطع ممنوع و غیربهداشتی است و احتمال دارد استفاده از این گونه ماسک ها موجب انتقال بیماری شود، چراکه روند تولید و توزیع ماسک باید در اماکن بهداشتی انجام شود.

کمبود ماسک تنها مختص اصفهان نیست

وی در مورد تیم های بازرسی موجود، بیان کرد: حدود ۱۰ تیم بازرسی در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند که این تعداد با توجه به شکایات مردمی افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی اصفهان با اشاره به کمبود ماسک در استان اصفهان، گفت: با توجه افزایش تقاضای مردم، کمبود ماسک تنها مختص اصفهان نیست و کل کشور و حتی کشورهای اروپایی و آسیایی با این مشکل مواجه هستند.

وی در ارتباط با افزایش قیمت تجهیزات پزشکی همچون ماسک و دستکش، تاکید کرد: همواره گرانی ها به سبب رعایت نکردن قوانین کشور است و باید فرهنگ ما به گونه‌ای باشد که از قوانین سرپیچی نکنیم و اگر کسی در این شرایط اقدام به گرانفروشی کند بویی از انسانیت نبرده است.

برخی بیان کرد: در هفته‌ای که گذشت بسیاری از واحدهایی که در توزیع ماسک و دیگر تجهیزات پزشکی مقابله با کرونا گرانفروشی کرده بودند از سوی تعزیرات حکومتی جریمه شدند و حتی برخی از انبارهای آنان مورد بررسی قرار گرفت.

چندین میلیون ماسک پارچه‌ای روانه بازار می شود

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این‌باره گفت: با توجه به کمبود ماسک در کشور از هفته گذشته با همکاری وزارت صمت اقدام به شناسایی پارچه مناسب برای تولید ماسک کرده‌ایم.

آرش نجیمی با بیان اینکه هر پارچه‌ای مناسب تولید ماسک نیست، گفت: وزارت صمت با کمک انجمن دوزندگی شروع به تولید ماسک‌های پارچه ای کرده که این ماسک‌ها بعد از تولید توسط وزارت بهداشت ضدعفونی و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: این ماسک‌ها پارچه مشخص و مناسبی دارند و افراد می توانند چندین بار از آن استفاده کنند به این نحو که ماسک‌ها قابل شستشو بوده و اتو کشیده می‌شوند و با توجه به اینکه نیاز برخی افراد چند ماسک در روز است، می تواند هر شب آنها را شستشو و بعد از خشک شدن، اتوکشی کرده و مجددا استفاده کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اینکه آیا دانشگاه علوم پزشکی بر تولید ماسک‌هایی که در برخی منازل تولید می شود، نظارت دارد یا خیر؟ اظهار کرد: ماسک هایی که در منزل تولید می شود به طور قطع پارچه های آن مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی یا وزارت بهداشت نیست، از سوی دیگر ما بر روند تولید بهداشتی ماسک و اینکه پارچه آلوده است یا خیر نظارتی نداریم.

وی تاکید کرد: اگر مردم از این گونه ماسک‌ها استفاده می کنند، با توجه به اینکه نظارت بهداشتی بر روی تولید آنها نیست، باید پیش از استفاده آنها را شستشو، ضدعفونی و اتوکشی کنند، اما با این کار حتی ممکن است نوع پارچه ماسک مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی نباشد و احتمال انتقال ویروس کرونا وجود دارد.

نجیمی بیان کرد: با اقدام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تولید ماسک‌های پارچه ای، تا پایان هفته جاری چندین میلیون ماسک پارچه ای روانه بازار می شود که در این شرایط مشکل کمبود ماسک در استان حل خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به تولید انبوه ماسک پارچه‌ای در اصفهان نه تنها مشکل استان حل می‌شود، بلکه می توانیم پاسخگوی دیگر شهرها و استان‌های کشور نیز باشیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص قیمت این ماسک‌ها، توضیح داد: هنوز بر روی موضوع قیمت گذاری این ماسک‌ها تصمیمی گرفته نشده اما با توجه به قابل شستشو بودن آن، استفاده از آنها به صرفه تر از ماسک‌های معمولی خواهد بود.

ورود اتحادیه پوشاک برای تولید ماسک پارچه‌ای

البته روز گذشته  ۱۳ اسفند نیز رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک دوخته اصفهان با اشاره به ورود این اتحادیه برای تولید ماسک‌های پارچه ای اشاره کرد و گفته بود که بعد از رایزنی با دانشگاه علوم پزشکی، روز جمعه هفته گذشته جلسه‌ای با تولیدکنندگان پوشاک برگزار شد و ۱۰ کارگاه تولید پوشاک با رعایت شرایط خاص در حال تولید ماسک و لباس‌های بیمارستانی هستند که طبق پیش بینی دو کارگاه می توانند حدود ۴ هزار ماسک تولید داشته باشند.

 ابراهیم خطابخش توضیح داد: در این ۱۰ کارگاه حدود ۲۰ چرخکار توانمند و به طور میانگین ۲۰۰ چرخکار برای تولید ماسک در اصفهان فعالیت می کنند که بخشی از هزینه های این طرح از سوی خیرین پرداخت می‌شود و در حال حاضر تمرکز ما برای رفع نیاز استان اصفهان است.

کد خبر 489261

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • A IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
    0 0
    خدا کنه هرچه زودتر از شر کرونا خلاص شیم.
  • IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۲
    0 0
    هیچکدام از ماسک های موجود در بازار استاندارد ندارند . وقتی ماسک نیست هر کسی در خانه خودش می تواند تهیه کند ضمن آنکه جنس اکثر ماسکها از پروپیلن است و با ماسک پارچه ایی تفاوت معنا داری ندارد.