مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۸
۰ نفر

شولی‌آش معروف یزدی‌ها با قدمت حداقل ۵۰۰ سال در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آش شولی یزد

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، آش شولی غذای محلی و مقوی یزدی‌هاست که در فصول مختلف سال طبخ و با چاشنی‌های مختلف سرو می‌شود، اگرچه تاریخچه تولید شولی یزدی بسیار کهن است ولی تاریخ مدونی برای تولید آن وجود ندارد و تنها می‌توان برای تاریخ‌گذاری آن تنها به اطلاعات سینه به سینه‌ای اتکا کرد که از این طریق می‌توان حداقل تاریخ ۵۰۰ ساله برای این آش سنتی یزدی در نظر گرفت.

«علی اصغر صمدیانی»، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: شولی معروف‌ترین آش یزدی است که در عموم میهمانی‌های مردم یزد پخته و مصرف می‌شود، این آش عموماً عصرها به عنوان میان‌وعده استفاده می‌شود و جنبه وعده غذایی ندارد.

وی افزود: این آش خواص درمانی بسیاری دارد و مردم یزد در فصول مختلف و برای درمان بیماری‌های مختلف از شولی با چاشنی‌های مختلف و سبزیجات مختلف استفاده می کنند.

صمدیانی در رابطه با تهیه این آش یزدی اظهار کرد: در تابستان‌های گرم و خشک یزد، شولی را با شلغم و مقداری نخود سالم یا نیم‌کوب و در زمستان‌های سوزناک و مرطوب آن را با برگ چغندر به جای اسفناج طبخ داده و گاهی کدو زرد اضافه و از رب انار نیز برای چاشنی استفاده می‌کنند.

معاون میراث فرهنگی استان، افزود: استان یزد تنوع غذایی بالایی با توجه به اقلیم و آب و هوایش دارد که آش‌ها، از جمله‌ی این غذاهای مقوی و لذیذ به شمار می‌آیند.

البته در یزد آش گندم (حلیم)، آش ماش، آش شلغم، آش کلم، آش سمبوسک، آش عدس، آش کدو، آش آلو، آش آبغوره، آش انار و آش سبزی از دیگر آش‌های رایج هستند.

کد خبر 486574

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha