پخش مستند «مه‌شکن» و انتشار تقطیع شده سخنان حسن روحانی در زمانی که نماینده مجلس بوده است، واکنش علی ربیعی سخنگوی دولت و حسام الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری را به همراه داشت.

مه شکن روحانی

به گزارش همشهری آنلاین، صداوسیما باز هم به دلیل حمله به رئیس جمهوری حاشیه‌ساز شده است. این بار نه در برنامه‌ای طنز که با برنامه‌ای مستند. «مه شکن»  مستندی که قرار است تاریخ انقلاب را نشان دهد، اما با پخش تقطیع شده سخنان حسن روحانی در سال‌های نخست انقلاب که نماینده مجلس بوده است، به نظر می رسد سازندگان بیشتر قصد تخریب رئیس جمهوری را داشته‌اند تا روایت تاریخ.

  • چرا تلویزیون ۱۱ بار حرف‌های روحانی پس از کودتای نوژه را پخش کرد؟

روزنامه خراسان در این زمینه نوشت: در حالی که کشور درگیر جنگ اقتصادی و بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت است، یک مستند تلویزیونی با ۱۱ بار بازپخش، به صراحت دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور فعلی و نماینده مجلس اول را هدف قرار داده است.

این مستند روایت مذاکرات مجلس است از خنثی‌سازی عملیات خرابکاری یک زاغه مهمات در حاشیه تهران که توسط برخی عناصر باقی‌مانده از کودتای نوژه در حال انجام بود. حسن روحانی در صحبت‌های خود با تشریح اهمیت این موضوع از اعدام خرابکاران در نماز جمعه و قطع حقوق برخی بازنشستگان ارتشی صحبت می‌کند و با حمایت آقای خلخالی همراه می‌شود.

در مقابل آقایان هاشمی رفسنجانی و دکتر مصطفی چمران به حمایت از کلیت ارتش می‌پردازند، اما آن چه محل سؤال است، این است که توجیه تلویزیون برای پخش چنین مستندی که به صراحت شخص اول دولت مستقر را تخریب می‌کند، آن هم در زمانی که کشور نیازمند وحدت، انسجام و یکپارچگی نیروی نظامی خود است، چیست؟ آیا اختلاف‌های مالی و سیاسی با دولت توجیه مناسبی برای این رفتار ضد امنیت ملی صداوسیماست؟

طبعاً این برنامه در حالت عادی آن چنان مهم نیست، اما حالا که حسن روحانی رئیس‌جمهور است، تمرکز بیش از حد روی این بحث در مجلس آن زمان ممکن است به نوعی مخالفت دولت مستقر جمهوری اسلامی را با یکی از ارکان امنیت کشور تصویر کند. در حالی که باید توجه داشت هر صحبتی در ظرف زمانی و مکانی خودش قابل تحلیل است و چه بسا در زمانی متفاوت، تحلیل نادرستی به دست دهد.

عجیب آن که نریشن مستند هم کاملاً سعی دارد روحانی و خلخالی را در یک طرف قرار داده و مخالف ارتش نمایش دهد.

اگر سازمان صداوسیما با دولت دوازدهم اختلاف دارد، این مسئله، دستاویز خوبی برای استفاده نیست. به ویژه آن که در فضای کنونی، پس از ماجراهای «گاندو» و پخش نصفه نیمه نشست خبری وزیر امور خارجه، عده‌ای تلاش می‌کنند صداوسیما و دولت را وارد یک تقابل جناحی کنند. به علاوه در حالی که بارها گفته شده مسئله کشور، وحدت است و مسئولان کشور، باید فریادهای خود را بر سر آمریکا بکشند، تولید و پخش مستند تلویزیونی با این رویکرد، جای تأمل دارد.

با این که اصل تولید و پخش سریال مستند «مه‌شکن» برای پرداختن به تاریخ انقلاب، اقدامی لازم و شایسته تحسین است، اما قسمت ۳۳ در شرایطی پخش شده که می‌دانیم ماجرای کودتای نوژه در تیر ماه اتفاق افتاده و این روزها صحبت درباره آن مناسبتی ندارد؛ همان طور که در متن مستند هم آمده است. پخش نکردن یک قسمت از این مستند، در حالی که ماجرای هر قسمت، ارتباطی با قسمت‌های قبلی و بعدی ندارد، کاملاً منطقی‌ است، آن هم در شرایطی که ممکن است دستاویز اختلاف‌انگیزی سیاسی شود. پخش قسمت ۳۳ مستند به روال معمول شبکه خبر، از جمعه عصر آغاز شده و هرروز لابه‌لای بخش‌های خبری، در چند نوبت روی آنتن رفته است. این مستند تا دیشب با احتساب بازپخش‌ها، دقیقاً ۱۱ بار پخش شده و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.

واکنش ربیعی و آشنا به تقطیع و تحریف سخنان روحانی در یک مستند | هدف «مه شکن» چه بود؟

به گزارش همشهری آنلاین، پخش این مستند علاوه بر انتقادهای برخی رسانه ها و نیز شخصیت‌ها مانند علی ربیعی و حسام‌الدین آشنا، انتقاد پایگاه اطلاع‌رسانی نمایندگی قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما را هم در پی داشت. چنانکه این شورا در اطلاعیه‌ای نوشت: «در مستند مه‌شکن با تقطیع صحبت‌های حسن روحانی و نیز حذف برخی جملات سایر نمایندگان، تلاش می‌شود تا میان روحانی و وزیر دفاع وقت، تقابلی ایجاد و روحانی را فردی معرفی کند که خواهان انحلال کل ارتش و اعدام ارتشیان در ملاءعام است. مه‌شکن با برجسته کردن یک جمله از روحانی و با حذف کردن جملات قبل و بعد آن، روحانی را خشن و بی‌منطق تصویر می‌کند.»

این شورا در ادامه تاکید کرده است که «صداوسیما برخلاف قانون، از پخش این جوابیه امتناع کرده‌است.»

توییت حسام الدین آشنا خطاب به صدا و سیما در مورد مستند مه شکن

از سوی دیگر حسام الدین آشنا، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری هم در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:

«از سازمان صداوسیما/شبکه خبر می‌خواهیم با استناد به بند ۳۰ اساسنامه‌اش،

۱. جوابیه تصویری دولت به قسمت ۳۳ مستند مه‌شکن را حداقل به تعداد باز‍‍‍‍‍‍‍‍پخش آن یعنی ۱۳ بار پخش کند،

 ۲. فیلم کامل جلسه ۱۷ مجلس شورای اسلامی اول را به‌طور کامل منتشر کند.

۳. امکان بررسی تحلیلی کودتای نوژه و آن چه را در مجلس گذشت پس از حدود چهل سال در میز گردی با حضورتحلیل گران و دست اندرکاران خنثی سازی آن توطئه فراهم کند.

آرشیو صداوسیما، سرمایه‌ و امانت ملی نزد این سازمان است. اجازه ندهیم  با حافظه تاریخی  ملت بازی شود.»

در ادامه خلاصه‌ای از جوابیه تصویری به مستند مه شکن را ببینید:

کد خبر 474210

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    1 0
    متوجه نشدیم که ته حرفهای این به ظاهر آشنا چی بود
  • داوود TR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 1
    واقعا باید تاسف خورد به حال برخی افراد. در حالیکه تمامی دنیا بفکر آینده هستند ما هنوز درگیر مسایل چندین سال قبل هستیم. چرا به فکر آینده نیستیم؟