یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۸
۰ نفر

سال نو میلادی نزدیک است و این مناسبت بهانه‌ای شده تا یکی از نشریات تخصصی حوزه فرهنگ و هنر با انتشار گزارشی درباره بزرگترین و مهم‌ترین رویدادهای عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۱۹، مروری بر این اتفاقات داشته باشد.

کلیسای نوتردام پاریس در آتش سوخت

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از "آرت نیوزپیپر" در باره این رویدادها آورده است:

«لئوناردو داوینچی» از جمله هنرمندانی است که در سال ۲۰۱۹ بارها تیتر خبرهای رسانه‌های بزرگ جهان شد. برگزاری نمایشگاه بزرگ موزه لوور در پانصدمین سالروز درگذشت این هنرمند چیره‌دست ایتالیایی توجه بسیاری را به خود جلب کرد. مسئله حاضر شدن تابلو نقاشی ۴۵۰ میلیون دلاری «سالواتور موندی» در نمایشگاه لوور از جمله مباحث پررنگ عرصه هنر بود که در نهایت به غایب بودن این اثر هنری در این نمایشگاه بزرگ ختم شد. هویت مالک «سالواتور موندی» ‌ و مکان نگهداری آن علی‌رغم انتشار گزارش‌های فراوان هنوز هم نامشخص باقی مانده است؛ اگر چه شایعاتی مبنی بر خریداری شدن این تابلو نقاشی توسط «بن سلمان» ولیعهد عربستان مطرح شد.

«لئوناردو داوینچی» از جمله هنرمندانی است که در سال ۲۰۱۹ بارها تیتر خبرهای رسانه‌های بزرگ جهان شد.

 آتش‌سوزی مهیب پانزدهم آوریل کلیسای نوتردام بی‌شک از مهم‌ترین رویدادهای سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود. این حادثه می‌تواند یادآور آسیب‌پذیری بناهای تاریخی مخصوصا در زمان مرمت باشد. حالا این آتش‌سوزی سبب شده این اثر تاریخی به بهترین شکل ممکن بازسازی شود. پس از آتش‌سوزی موزه ملی برزیل در سپتامبر سال ۲۰۱۸، برزیل نیز ساخت مجموعه جدیدی را آغاز کرده است.

آتش‌سوزی مهیب پانزدهم آوریل کلیسای نوتردام

با اینکه مرمت ساختمان‌ها و آثار تاریخی برای مدت‌ها از مباحث داغ رسانه‌ها بوده اما از برجسته‌ترین رویدادهای فرهنگی امسال می‌توان به توجه نشان‌دادن موزه‌های اروپایی نسبت به هویت مجموعه آثارشان و استرداد آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا اشاره کرد. این مبحث با شروع تحقیقات «فلوین سار» اقتصاددان اهل سنگال و «بندیکت ساووی» متخصص فرانسوی تاریخ هنر، درباره آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا آغاز شد. «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه پس از آنکه بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای صاحب اثر را از اولویت‌های خود اعلام کرد، «سار» ‌ و «ساووی» را برای نوشتن گزارشی درباره آثار تاریخی دوره استعمار مامور کرد. با وجود اینکه قدم‌های مثبت بسیاری تاکنون در رابطه با این موضوع برداشته شده است اما، بیشتر حرف‌ها هنوز به مرحله عمل نرسیده‌اند.

فروخته شدن مجسمه «خرگوش فولادی» اثر «جف کونز» ‌ به قیمت ۹۱ میلیون دلار

فروخته شدن مجسمه «خرگوش فولادی» اثر «جف کونز» ‌ به قیمت ۹۱ میلیون دلار در حراجی ساتبیز را شاید بتوان از دیگر رخدادهای مهم عرصه هنر در سال ۲۰۱۹ محسوب کرد. به این ترتیب «جف کونز» موفق شد رکورد گرانترین هنرمند زنده دنیا را که پیش از این به «دیوید هاکنی» ‌ برای تابلو نقاشی «دو مرد» تعلق داشت را به خود اختصاص دهد.

در اواسط همین سال بود که مشهورترین اسلحه تاریخ هنر یعنی اسلحه‌ای که به زندگی «ونسان ونگوگ» نقاش مشهور آثار پست امپرسیونیست خاتمه داد، فروخته شد. کارشناسان قیمت فروش این اسلحه زنگ‌زده را بین ۴۰ هزار تا ۶۰ هزار یورو تخمین زده بودند، اما این اثر در نهایت به قیمت ۱۶۲۵۰۰ یورو فروخته شد.

مشهورترین اسلحه تاریخ هنر یعنی اسلحه‌ای که به زندگی «ونسان ونگوگ» نقاش مشهور آثار پست امپرسیونیست خاتمه داد.

پنجاه‌ و هشتمین دوره از بینال ونیز نیز از جمله مهم‌ترین رخدادهای دنیای هنر بود که در سال ۲۰۱۹ شاهد بودیم. موضوعات «تغییرات اقلیمی» و «بحران جهانی مهاجرت» نیز از جمله موضوعات اصلی این رویداد بزرگ هنرهای تجسمی محسوب می‌شدند. «کریستوف باچل» ـ هنرمند سوئیسی ـ  از جمله هنرمندانی بود که با «چیدمان» قایق غرق شده حامل هزار مهاجر، به بحران جهانی مهاجرت پرداخت.

پنجاه‌ و هشتمین دوره بینال ونیز «کریستوف باچل» ـ هنرمند سوئیسی ـ  که با «چیدمان» قایق غرق شده حامل هزار مهاجر، به بحران جهانی مهاجرت پرداخت.

 تور بزرگ نمایشگاه «توت عنخ آمون: گنجینه فرعون طلایی مصر» ‌ که نمایشگاه بزرگی از مجموعه آثار کشف شده در مقبره «توت عنخ آمون» فرعون مصر باستان است را نیز می‌توان از اتفاقات برجسته سال جاری محسوب کرد. این نمایشگاه رکورد بازدیدکنندگان را برای یک نمایشگاه در فرانسه شکست.  
 

تور بزرگ نمایشگاه «توت عنخ آمون: گنجینه فرعون طلایی مصر» ‌

کد خبر 470073

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha