مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۵
۰ نفر

دست‌بافته‌های قم این روزها همه جا معروفند و با قدمت ۱۰۰ ساله‌شان جایگاه ویژه‌ای را برای خود در حوزه صنعت فرش باز کرده‌اند، اما امروز مزد قالیبافان قمی رقم قابل‌توجهی نیست و بازارشان دیگر رونق گذشته را ندارد.

فرش

همشهری‌آنلاین - مریم رضوی: همین موضوع سبب شده این کالای صادراتی نفیس از فهرست کالاهای صادر شده از استان خارج شود. عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی استان قم وضعیت صادرات فرش ابریشم را نامطلوب می‌داند و می‌گوید: با کاهش بی‌سابقه صادرات فرش ابرایشم در ۶ ماه نخست امسال، تجربه تلخی برای فرش قم رقم خورده است.

هادی راد با اشاره به آسیب شناسی انجام شده دراین زمینه عوامل زیادی را دخیل می‌داند و می‌افزاید:‌ مهم‌ترین عامل کاهش صادرات فرش قم، اخذ تعهدات ارزی است. با توجه به زیرساخت‌های بانکی که در کشور داریم، انتقال یک دلار پول در کشور برای ما سخت است؛ چطور مسئولان توقع دارند صادرکننده تعهد ارزی داشته باشد؟

وی ادامه می‌دهد: در سال‌های گذشته یکی از صادرکنندگان فرش، همیشه در رأس صادرات استان بوده اما امسال آن‌قدر افت ارقام داشتیم که حتی آمار دقیقی از صادرات فرش نداریم.

راد با بیان اینکه بیشتر فرش استان از گمرک تهران و اصفهان صادر می‌شود و از قم اصلا صادراتی انجام نمی‌شود، تاکید می‌کند:‌ یکی از علت‌های این موضوع ضعف زیرساخت‌های فیزیکی در گمرک استان است. این موضوع موجب شده صادرکنندگان ترجیح دهند فرش خود را از استان‌های دیگر صادر کنند.

وی به احیا شدن یارانه صادراتی در کشور اشاره می‌کند و می‌افزاید: در سه چهار سالی که یارانه صادراتی احیا شده، استان قم دراین زمینه عملکرد چندان خوبی نداشته و همین موضوع سبب کاهش انگیزه صادرکنندگان قمی شده است.

به نام قم به کام استان‌های دیگر

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت قم نیز کل صادرات استان در نیمه اول سال جاری را ۱۱۷ میلیارد تومان اعلام می‌کند و می‌گوید: سال گذشته در همین بازه زمانی، ۱۵۱ میلیون دلار صادرات از قم صورت گرفت.

مجتبی فرهادی قمی می‌افزاید: بخشی از کاهش صادرات فرش دستباف قم را باید به حساب صادرشدن این کالا از استان‌های دیگر دانست.

مشکلات بانکی

ازسوی دیگر رئیس اتاق بازرگانی قم نیز معتقد است یکی از مسائلی که صادرات فرش را پیچیده کرده، نبود بانک‌های مورد تایید بانک مرکزی در ۲ کشور عراق و افغانستان است.

ابوالفضل خاکی با بیان اینکه قرار بود ۷ بانک را در عراق معرفی کنند، می‌افزاید: ۵۵ درصد صادرات سال گذشته ارز به سیستم بانکی کشور برنگشته است و فضایی ایجاد شده که به ضرر صادر کننده است. وی با اشاره به اهمیت تبادل مالی و رفع این مشکل برای حفظ ارقام صادراتی، اضافه می‌کند: بدون حل کردن این مشکلات، نمی‌توانیم انتظار بهبود وضعیت تمام کالاهای صادراتی استان ازجمله فرش را داشته باشیم.

کد خبر 469843

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha