رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به «تقلب مخابراتی» به عنوان جدیدترین روش مجرمانه کلاهبرداران سایبری، به شهروندان در این خصوص هشدار جدی داد.

اگر گوشی‌تان با رجیستری قطع شده، بخوانید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علی‌محمد رجبی با اشاره به‌ ادامه شگردهای مجرمانه با هدف کلاهبرداری‌های مالی مجرمان سایبری گفت: کسب درآمدهای غیرقانونی از مشترکان اپراتورهای مختلف را می‌توان یکی از جدیدترین روش‌های مجرمانه‌ای دانست که به تازگی رواج یافته و گزارش‌های زیادی مبنی بر کلاهبرداری در این حوزه منتشر شده است.

وی افزود: این روش با سوءاستفاده از مشترکان اپراتورهای مختلف و با استفاده از سرویس‌های مخابراتی صورت می‌گیرد، که معمولاً با عنوان Communications Fraud یا تقلب مخابراتی شناخته شده که از تماس‌گیرنده‌های خودکار (Auto Dialers) و از شماره‌های ویژه (Premium) با کاربران ارتباط برقرار می‌کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: این تماس‌ها معمولاً از پیش‌شماره‌هایی نظیر ۶۷۸+، ۹۶۰+ و... که متعلق به کشورهایی کم نام و نشان هستند، صورت می‌گیرد و برقراری تماس با این شماره‌ها، هزینه نسبتاً بالایی برای کاربران در برخواهد داشت؛ هرچه مدت زمان مکالمه بیشتر شود، هزینه نیز افزایش خواهد یافت.

وی در خصوص روش انجام این شگرد مجرمانه تصریح کرد: در این روش ابتدا به صورت سیستمی با افراد و شماره‌های مختلف تماس‌های کوتاه و متعدد برقرار شده به نحوی که به صورت تماس بدون پاسخ در دستگاه گیرنده ثبت می‌شود و سعی بر ترغیب کاربر نسبت به برقراری تماس مجدد دارند که بلافاصله بعد از برقراری تماس، هزینه‌های اضافه و بین‌المللی برای مخاطب به همراه دارد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در ادامه یادآور شد: صحبت در خصوص برنده شدن لاتاری، برنده شدن جایزه‌ هنگفت و موارد مشابه، از جمله موضوعاتی است که می‌تواند موجب طولانی‌تر شدن مکالمه و در ادامه افزایش هزینه شود.

سرهنگ رجبی از قابلیت تماس با زبان فارسی در این شگرد مجرمانه خبر داد و گفت: در گذشته تماس‌های صورت‌گرفته به صورت خارجی و با زبان انگلیسی صورت می‌گرفت اما در روزهای اخیر برخی تماس‌ها به زبان فارسی ماشینی (که توسط نرم‌افزار خوانده می‌شود) پخش شده که این مورد روند فریب خوردن کاربران را افزایش می‌دهد.

وی نادیده گرفتن این گونه تماس‌ها را بسیار مهم و لازم دانست و گفت: در صورت نیاز به برقراری تماس با بستگان در خارج از کشور، شماره آن‌ها را در حافظه گوشی خود ذخیره کنید؛ در غیر این صورت اگر منتظر تماس از شخصی خارجی نبودید، تماس را نادیده بگیرید.

سرهنگ رجبی تاکید کرد: با توجه به این که تعداد تماس‌های برقرار شده بسیار بالاست و گاهی بیش از ۵ هزار مکالمه در ساعت انجام می‌شود، هیچ راهکاری نمی‌تواند بهتر از کنترل از سوی خود مشترکان باشد؛ بنابراین به تماس‌های مشکوک توجه نکنید.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا به هم‌وطنان عزیز توصیه کرد در صورت مواجهه و دریافت تماس‌های مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www. Cyberpolice. ir گزارش دهند.

کد خبر 466072

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha