معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۱۴۰ هزار دانش‌آموز به درمان در حوزه‌های مختلف روانی، اجتماعی و ناشی از مصرف مواد مخدر نیاز دارند، گفت: همچنین ۳۰ درصد دانش‌آموزان نیازمند توانمندسازی هستند که در غیراینصورت در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

هشدار پلیس به دانش آموزان/ برای مدرسه رفتن خودرو‌های گذری سوار نشوید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا کاظمی با اعلام اینکه ۱۰ درصد دانش‌آموزان کشور در معرض آسیب قرار داشته و نیازمند مداخله و کمک هستند، افزود: آسیب‌های اجتماعی را می‌توان به دو بخش آسیب‌های ناشی از مصرف مواد مخدر و دوم آسیب‌های ناشی از مشکلات و فشارهای روحی و روانی تقسیم‌بندی کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در هر دو حوزه نیازمند کار فراوان هستیم و شاید بخش اعظم آسیب‌ها به بخش اول و ناشی از مصرف مواد مخدر برگردد، گفت: آسیب‌هایی که خانواده‌ها در حوزه مواد مخدر دارند باعث می‌شود اختلالاتی متوجه فرزندان آنها شود.

کاظمی ادامه داد: اولین کاری که باید در آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های مربوط انجام دهیم مشخص کردن وضعیت است؛ با استفاده از سه درگاه، اطلس آسیب‌های اجتماعی را تدوین کردیم. درگاه اول، غربالگری سه میلیون دانش‌آموز متوسطه اول بود. اکنون مطلع هستیم که کدام مدرسه در کدام منطقه و استان گرفتار بیشترین آسیب است.

وی افزود: درگاه دوم، سامانه نماد است. طبق این طرح ملی، دانش‌آموزان در مسیر شناسایی قرار می‌گیرند و با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف تحت توانمندسازی یا درمان قرار می‌گیرند. درگاه سوم نیز سامانه پایش آسیب‌های اجتماعی یا سامانه مدیریت مورد در آموزش و پرورش است. بر این اساس، مدیران مدارس باید در این طرح فرم‌هایی را پر کرده و موردی به ما اطلاع دهند.

کاظمی به نتایج غربالگری‌ها و پایش‌های آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: نتایج کلی نشان‌دهنده آن است که یک درصد دانش‌آموزان نیازمند درمان هستند؛ یعنی کاملا آسیب دیده‌اند و نیاز به درمان دارند. به عبارتی ۱۴۰ هزار دانش‌آموز به درمان در حوزه‌های مختلف روانی، اجتماعی و ناشی از مصرف مواد مخدر نیاز دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آسیب‌ها ۲۴ شاخص در پنج محور داریم که به عنوان مثال در حیطه سلامت روان شامل اضطراب، افسردگی، خشم، عزت نفس، امید، خوشبینی، نشاط و ... می‌شود، گفت: ۳۰ درصد دانش‌آموزان ما نیازمند توانمندسازی هستند و اگر آنها را توانمند نکنیم در معرض آسیب قرار می‌گیرند. ۱۰ درصد هم در معرض آسیب قرار دارند که نیاز به مداخله و کمک دارند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال شاخص اضطراب در شاخص‌های اختلالات روان رتبه بالاتری نسبت به دیگر اختلالات دارا است و استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، گلستان و کرمان در صدر هستند و بیشترین آمار را دارند. در اختلالات یادگیری نیز استان‌های گلستان، خراسان رضوی، تهران، کرمان و فارس در صدر جدول هستند.

کاظمی به تهیه نقشه سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌ها و تدوین استراتژی‌ها، راهکارها و اولویت‌ها اشاره کرد و گفت: برنامه‌های پیشگیرانه آسیب‌های اجتماعی در حال اجرا است.

کد خبر 462977

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha