همشهری آنلاین: محققان در مطالعه‌ای هشدار دادند تغییرات اقلیمی عامل انباشت جیوه در خوراکی‌های دریایی شده است.

ماهي و ميگو

به گزارش ایسنا  به نقل از روزنامه ایندیپندنت، به گفته محققان تغییرات اقلیمی می‌تواند موجب شود سطح جیوه در خوراکی‌های دریایی از جمله ماهی تن و ماهی روغن افزایش پیدا کند. حدود چهار پنجم از جیوه موجود در اتمسفر از عوامل طبیعی و انسانی از قبیل سوخت ذغال سنگ ناشی می‌شود که به اقیانوس‌ها راه پیدا می‌کند. این ترکیب‌ها در فرآیندی توسط موجودات بسیار ریز به ترکیب‌های خطرناکی موسوم به متیل جیوه تبدیل می‌شوند.

به گفته محققان آمریکایی از آنجایی‌که موجودات کوچک دریایی توسط گونه‌های بزرگتر شکار می‌شوند، ترکیب جیوه در زنجیره غذایی انباشته می‌شود. همچنین با افزایش دمای دریاها گونه‌های ماهی همچون ماهی روغن برای شنا کردن به کالری بیشتری نیاز دارد در نتیجه میزان خوراکی بیشتری مصرف و مقدار بیشتری مواد سمی در بدن خود ذخیره می‌کند.

متیل جیوه بر عملکرد مغز انسان تاثیر می‌گذارد همچنین کودکانی که در دوران جنینی در معرض این ترکیب قرار داشته‌اند با خطر بیشتری روبرو هستند و ممکن است سیستم عصبی و مغزی آنان رشد لازم را نداشته باشد.  

کد خبر 451046

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha