همشهری‌آنلاین: شهردار تهران گفت: کاری ندارد که شهر را بفروشیم و بیلان مالی را بالا ببریم و مجوزهایی دهیم که قابل دفاع نباشد، اما این که بتوانیم تغییری ایجاد کنیم و شرایطی را فراهم سازیم که مردم بتوانند آرام‌تر و بهتر زندگی کنند و در یک دوره ده ساله آلودگی شهر را کنترل کنیم، اتفاق بهتری است.

حناچي در مراسم افتتاح موزه پمپ‌بنزين

به گزارش شهرنوشت، پیروز حناچی در مراسم افتتاح موزه پمپ بنزین دروازه دولت که عصر شنبه اول تیر برگزار شد، گفت: بسیار خوشحالم امروز فضایی فراهم شد تا به یکی از ارزش‌های شهر تهران بپردازیم و آن را در معرض دید عموم قرار دهیم. ضمن این‌که خوشحالم بر خلاف معمول امروز یکی از دستگاه‌های متولی این کار را انجام داده است؛ صنعت نفت که باعث شد تا بخش عمده ای از کشور ساخته شود، امروزه نقش زیادی در حفظ اسناد خود برای توسعه کشور دارد که این امر مایه مباهات است و از همکارانم در وزارت نفت تشکر می کنم.

او افزود: اگر از مردم کلانشهرها سوال کنیم که ارزش‌های شهر چیست و ما باید به چه چیزی در شهر به عنوان ارزش افتخار کنیم، شاید عده‌ای عنوان کنند که مال‌های تجاری، ساختمان های بلند و برج های مسکونی و اداری ارزش‌های شهر محسوب می شوند. البته تمام اینها لازمه زندگی در شهر هستند، اما نمی‌توانیم اینها را ارزش های شهر تلقی کنیم. تمامی این فضاها الی الابد مسئولیت برای مدیریت شهری ایجاد می کنند و واجد ارزش برای شهر نیستند.  
شهردار تهران گفت: به اعتقاد من ارزش‌های یک شهر تعداد صفحات شناسنامه آن شهر است. موضوعاتی که سیر تحول یک شهر را در طول تاریخ به نمایش می‌گذارند و امروز ما در کنار یکی از این ارزش ها قرار داریم که دوره ای از تاریخ تهران را یادآوری می کند.  

حناچی ادامه داد: متاسفانه اولین پمپ بنزین شهر تهران که در خیابان امیریه بود تخریب شده است و از ده پمپ بنزین اولیه در تهران، تنها دو عدد باقی مانده است که یکی از آن ها در خیابان ۱۵ خرداد هنوز کار می‌کند.  

او گفت: معنای امروزی حفاظت ارزش‌ها این است که چگونه می‌توانیم برای حفظ ارزش ها، شیوه مدیریت شهر را تغییر دهیم. امیدواریم در دوره معاصر و با این نگاه، خاطرات خوبی در شهر به یادگار باقی بماند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: من اینجا به نمایندگی از همکارانم در میراث، مدیریت شهری و شورای شهر از مدیران صنعت نفت تشکر می‌کنم که به خوبی به برگه‌های شناسنامه خود توجه می کنند و این توجه باعث شده است شهرهایی مثل آبادان و مسجد سلیمان تبدیل به جاذبه های گردشگری شوند.

او به تجربه تبدیل کارخانه‌های بزرگ در جهان به مراکز فرهنگی اشاره کرد و گفت: در لندن یک نیروگاه در مرکز شهر تبدیل به مرکز فرهنگی شده است یا کارخانه ذغال سنگ در آلمان تبدیل به مرکزی فرهنگی می شود. در ایران هم علاوه بر تجربیات قبلی مثل فرهنگسرای بهمن، امروز تلاش داریم تا کارخانه سیمان ری را مورد حفاظت و مرمت قرار دهیم تا به شیوه فرهنگی از آن استفاده کنیم.  

حناچی در ادامه تصریح کرد: محدوده دروازه دولت یک سایت موزه است؛ در کنار خانه عروسک و کوچه فیات، موزه پمپ بنزین هم ساخته شده است و این نشان می دهد که ما در این محدوده شاهد یک سایت موزه هستیم.  

شهردار تهران گفت: امیدوارم بیش از قبل به ارزش‌های فرهنگی منطقه ١٢ پرداخته شود. این منطقه، منطقه تاریخی تهران است و آثار باستانی و فرهنگی آن زمانی تنه به تنه اصفهان می زد. امیدوارم بیشتر از گذشته به این آثار به جا مانده و به ارزش‌های شهرمان توجه کنیم.

او افزود: کاری ندارد که شهر را بفروشیم و بیلان مالی را بالا ببریم و مجوزهایی دهیم که قابل دفاع نباشد، اما این که بتوانیم تغییری ایجاد کنیم و شرایطی را فراهم سازیم که مردم بتوانند آرام تر و بهتر زندگی کنند و در طی یک دوره ده ساله آلودگی شهر را کنترل کنیم، اتفاق بهتری است.  

حناچی با اشاره به گزارش کیفیت هوا در سال ٩٧، خاطرنشان کرد: این گزارش، علائم خوبی دارد؛ کاهش ذرات معلق و ازن در شهر تهران نشانه خوبی است و حکایت از آن دارد که علاوه بر بارش ها، تلاش مدیران شهری برای جدی گرفتن موضوع معاینه فنی خودروها و وزارت نفت برای بهبود کیفیت سوخت تأثیرگذار بوده است.

او در پایان گفت: به عنوان شهردار تهران از دستگاه هایی مثل وزارت نفت، بانک ملی و ارتش که بخش‌هایی از فضاهای تاریخی را در معرض دید عموم قرار می‌دهند، قدردانی کنم. امیدوارم روزی تمامی دستگاه‌ها برگه های شناسنامه خود را بهتر از قبل حفظ کنند چراکه این اقدامات باعث افزایش جاذبه‌های شهر تهران می شود و این شهر را مقصد گردشگری تبدیل می‌کند. شهرهای دنیا در این زمینه ها با یکدیگر رقابت می‌کنند و اگر برجی هم می‌سازند، درعین حال ارزش‌های تاریخی و فرهنگی خود را حفظ می‌کنند.

کد خبر 445046

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha