تثبیت نرخ نان موجب رواج کم فروشی و عرضه چند نرخی در سایه نان خشخاشی شده است.

نان

تثبیت قیمت نان با وجود رشد هزینه تمام شده تولید و درخواست‌های مکرر نانوایان برای افزایش قیمت‌ها، موجب تشدید پدیده کم فروشی(کاهش حجم و وزن چانه خمیر) و عرضه چند نرخی نان با پوشش برخی افزودنی‌ها مانند خشخاش، سبوس و ... شده است.

به گزارش همشهری، تفاوت قیمت نان در واحدهای آزادپز و آرد یارانه‌ای درحالی موجب عرضه دونرخی نان شده بود که برخی نانوایی‌ها برای همخوانی دخل و خرجشان به کم فروشی و عرضه چند نرخی نان با استفاده از برخی افزودنی‌ها یا حجم چانه خمیر و اندازه نان را در دستور کار قرار داده‌اند. رواج این تخلفات در حالی است که معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری ۷ خردادماه امسال خود از توقف فعالیت نانوایی‌های آزادپز خبر داده و اعلام کرده بود،

امروز همه نانوایی ها با استفاده از سامانه بانک سپه، گندم یارانه ای دریافت می کنند و بنابراین دیگر نانوایی نمی تواند ادعا کند که آزادپز است. یزدان سیف درباره نرخ های متفاوت در نانوایی‌ها تاکید کرده بود، برخی واحدهای نانوایی مدعی هستند که براساس درخواست مشتری در اندازه و تنوع نان پول دریافت می کنندکه باید دستگاه های نظارتی نسبت به تخلف‌های نانوایی ها رسیدگی کرده و اجازه فروش نان به قیمت های بالاتر از نرخ های مصوب را ندهند. نانوایی‌ها اجازه افزایش قیمت نان را ندارند گرچه برخی اتحادیه‌ها چند سالی است که نرخ جدید نگرفته و همراهی دارند، اما دلیلی ندارد که از قیمت های مصوب تخطی کنند.

  • آب رفتن وزن چانه و نرخ دلخواه نان خشخاشی

تاکید بر برخورد با گرانفروشی نان در حالی ادامه دارد که کم‌فروشی و گران‌فروشی برخی واحدهای نانوایی به بهانه‌هایی همچون افزودن کنجد، سبوس و سبزی همچنان ادامه دارد. علاوه بر آن هر چند وقت یک بار به بهانه‌ای وزن چانه و کیفیت خمیر و پخت نان کاهش می یابد به‌گونه‌ای که در یک سال اخیر به صورت هماهنگ در برخی واحدهای نانوایی، کیفیت پخت نان و وزن چانه آن آب رفته است.

از سوی دیگر طی چند سال اخیر، برخی نانوایی‌ها با استفاده از روش‌های خاصی مانند کاهش وزن چانه، کاهش کیفیت خمیر نان، اجبار مشتری به خرید نان‌های سفارشی و عرضه نان تنها به شیوه سفارش پذیری روی آورده‌اند. علاوه بر آن در برخی مناطق کیفیت نان به خصوص نان‌های سنگک کاهش یافته و میزان سوختگی نان‌ها افزایش یافته یا قسمت‌هایی از نان خمیر می‌ماند که این موارد به دلیل کاهش کیفیت خمیر و پخت نان است. این در حالی است که طی چند ماه اخیر دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و سازمان حمایت  هیچ خروجی نسبت به بازرسی و نظارت بر فعالیت نانوایی‌ها ارائه نکرده‌اند.

کد خبر 443178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =