همشهری آنلاین: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بر لزوم تغییر الگوی مصرف برای کاهش تولید زباله و استفاده از پلاستیک تاکید و اظهار کرد: ما باید بتوانیم الگوی مصرف خود را تغییر دهیم.

كيومرث كلانتري

به گزارش ایسنا، صبح دیروز همزمان با گرامیداشت روز جهانی زمین و هفته زمین پاک، با شعار «حفاظت از گونه‌های زیستی، نه به زباله و پلاستیک» بخش‌هایی از ارتفاعات تهران با حضور علاقه‌مندان به طبیعت و محیط زیست، گروه‌های خودجوش و با همراهی مردم از وجود زباله پاکسازی شد.

کیومرث کلانتری در حاشیه این مراسم با اشاره به این که زباله‌های رهاسازی شده در طبیعت هم به لحاظ بصری و هم به لحاظ آلودگی‌های محیط زیستی، مضرات فراوانی برای منظر و سلامت مردم دارند، گفت: بسیاری از این زباله‌ها سال‌ها در طبیعت باقی می‌مانند و به هیچ‌وجه تجزیه نمی‌شوند و در واقع آفت و آسیب بسیار جدی در حوزه آب و خاک محسوب می‌شوند.

وی با تاکید بر این که داشتن محیط زیست پاک و سالم و زیبا حق همه شهروندان است، گفت: رهاسازی و ریختن زباله‌ها در طبیعت علاوه بر این که با فرهنگ و ارزش‌های دینی و اخلاقی ما ایرانیان منافات دارد، زمینه کار مضاعف عده‌ای را برای برداشتن و پاکیزه کردن محیط اطراف فراهم می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: ما باید با الگوسازی فرهنگی و اجرای  برنامه‌های نمادین پاکسازی محیط‌های طبیعی بتوانیم این تفکر نادرست را که ریختن زباله‌ها در طبیعت و جاده‌ها، خیابان‌ها و دیگر اماکن حق ماست و جمع کردن آنها وظیفه دیگران و رفتگران زحمتکش است را تغییر دهیم.

کلانتری با توضیح این که آلوده کردن طبیعت در کیفیت چرخه طبیعی حیات موجودات زنده اثر نامطلوبی دارد و پیامدهای زیانباری برای زندگی انسان، حیوانات و گیاهان خواهد داشت، گفت: یکی از مصادیق این موضوع نامگذاری شعار جهانی روز زمین با عنوان حفاظت از گونه‌های زیستی است که این عنوان در کشور ما با نریختن زباله و پلاستیک در طبیعت پیوند خورده و مبین این است که آلودگی محیط زیست، زیست گونه‌های مختلف را تهدید می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تغییر الگوی مصرف برای کاهش زباله و استفاده از پلاستیک تاکید و اظهار کرد: ما باید بتوانیم الگوی مصرف خود را تغییر دهیم و تا جای ممکن از پلاستیک و ظروف پلاستیکی زیست تخریب‌ناپذیر استفاده نکنیم و از طرفی بتوانیم فرهنگ تفکیک زباله از مبدا را در زندگی روزمره خود تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: به هر حال بخشی از زباله‌های رهاسازی شده در طبیعت قابلیت بازیافت و بازگشت به چرخه تولید را دارند و می‌توانند صرفه اقتصادی به همراه داشته باشند و این موضوع در قدم اول با تفکیک زباله از مبدا و نریختن زباله در طبیعت امکان‌پذیر است.

کلانتری همچنین با اشاره به برگزاری برنامه‌های پاکسازی در سطح شهرستان‌های استان تهران در هفته گذشته و همزمان با گرامیداشت زمین پاک گفت: این اقدامات بصورت نمادین و برای توجه به فرهنگ حفاظت محیط زیست صورت می‌گیرد ولی متاسفانه در همین برنامه‌های نمادین نیز مقادیر قابل توجهی زباله جمع‌آوری شده و از طبیعت خارج می‌شود.

وی در پایان از همه مردم و شهروندان خواست تا به موضوع حفظ محیط زیست و طبیعت به عنوان یکی از چالش‌های مهم کنونی توجه کنند و هنگام سفر به طبیعت هیچ چیز به طبیعت اضافه نکنند و هیچ چیز دیگری غیر از زباله از آن خارج نکنند.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، در این مراسم که به همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران و با همکاری مترو و شهرداری تهران و انجمن امداد کوهستان برگزار شد، بخش هایی از طبیعت ارتفاعات دربند تهران پاکسازی شد.

کد خبر 438518

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha