اگر طعم گل‌کلم را دوست دارید و در ضمن زمان زیادی هم برای پخت شام ندارید، می‌توانید از این سبزی زمستانی همراه سبزیجات دیگر خوراک سریع و خوش‌طعمی درست کنید.

 زمان آماده‌سازی مواد آن 10دقیقه و زمان لازم برای پخت آن داخل فر اجاق گاز، 30 تا 40 دقیقه است.

مواد لازم:

- نیم کیلوگرم گل‌کلم (به گل‌های کوچک تقسیم شده)

- 2 عدد سیب‌زمینی

- 100گرم گوجه‌فرنگی ریز

مواد لازم برای سس:

- 25گرم کره

- یک عدد تره‌فرنگی (خرد شود)

- یک حبه سیر (له شود)

- 25 گرم یا 3 قاشق سو‌پ‌خوری آرد گندم

- یک و یک‌چهارم پیمانه شیر

- 75 گرم یا سه‌چهارم پیمانه مخلوط پنیر چدار و پنیر پارمسان (رنده شود)

- نوک قاشق چای‌خوری فلفل قرمز

- 2 قاشق سوپ‌خوری جعفری خردشده

- نمک و فلفل سیاه

- جعفری خردشده برای تزئین

  طرز تهیه:

1 - گل‌کلم‌ها را در قابلمه‌ای حاوی آب به مدت 10دقیقه بپزید، سپس آن را داخل سبدی آبکشی کنید. سیب‌زمینی‌ها را نیز در قابلمه دیگری آب‌پز کنید، بعد پوست آنها را کنده و به قطعات متوسط خرد کنید.

2 - برای آماده کردن سس، کافی است کره را در تابه متوسطی ریخته و روی شعله اجاق گاز آب کنید؛ پس از آن، تره‌فرنگی خردشده و سیر له‌شده را در کره آب‌شده ریخته و یک دقیقه تفت دهید، سپس آرد را اضافه کرده و آن را نیز مرتب به مدت یک دقیقه هم بزنید.

حالا تابه را از روی حرارت بردارید و شیر، 50گرم از پنیر، فلفل قرمز و جعفری را کم‌کم به غذا اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. پس از آن، تابه را دوباره روی شعله بگذارید تا مواد به جوش آید. سپس کمی نمک و فلفل روی مواد بپاشید؛ بدین ترتیب سس آماده است.

3 - حالا ظرف سرامیک یا پیرکس مستطیل گودی را آماده کرده و گل‌کلم را کف ظرف چیده و مخلوط سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را به آنها اضافه کنید، سپس سس را با باقیمانده پنیر رنده‌شده روی مواد بریزید.

4 - ظرف حاوی این گراتن را به مدت یک ربع در دمای 180درجه سانتی‌گراد داخل فر قرار دهید تا بپزد.

نکته یک: پیش از سرو کردن مواد، با مقداری جعفری خردشده، روی خوراک را تزئین کنید.

نکته2: این خوراک را به جای گل‌کلم با کلم بروکلی یا حتی با مخلوطی از هر دوی این کلم‌ها نیز می‌‌توانید بپزید.

نکته3: فر را پیش از قرار دادن ظرف، به مدت یک ربع گرم کنید.

کد خبر 42593

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار