همشهری آنلاین: خورشید یکی از پاک‌ترین و قابل اعتمادترین منابع انرژی‌های تجدیدپذیر است که می‌توان آن را به اشکال مختلف در خانه و کسب و کارهای مختلف استفاده کرد.

nrc

به گزارش مهر، آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۱۴ میلادی تخمین زد با توجه به رشد ادامه‌دار استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی تا ۲۰۵۰ میلادی، پنل‌های خورشیدی می‌توانند ۱۶ درصد الکتریسیته مصرف جهانی را تامین کنند. در همین راستا آمار نشان می‌دهد در  ۲۰۱۷ میلادی پنل‌های خورشیدی ۱.۷ درصد از الکتریسیته تولیدی جهان را تامین کرده‌اند.

این در حالی است که ساخت خانه‌هایی با پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان در حال افزایش است. پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک انرژی نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند.

پنل‌های خورشیدی منبع انرژی خانگی می‌شوند

 پنل‌ها خورشیدی فتوولتائیک در اصل منبع تولید الکتریسیته برای مقاصد کوچک و متوسط هستند. این در حالی است که طی سال‌های اخیر هزینه‌های استفاده از پنل‌های خورشیدی در سراسر جهان کم شده و اکنون در بسیاری از کشورها خانه‌ها از این پنل‌ها برای تامین انرژی خود استفاده می‌کنند.

 در حال حاضر بسیاری از کشورهای صنعتی مقدار قابل توجهی از ظرفیت شبکه توزیع برق خود را به وسیله انرژی خورشیدی تامین می‌کنند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز برای کاهش واردات سوخت به خورشید روی آورده‌اند.

در حال حاضر در خانه‌ها و مزرعه‌ها بیش‌تر از سیستم‌های فتوولتائیک استفاده می‌شود. این سیستم شامل پنل‌های خورشیدی هستند که روی سقف خانه یا مزرعه‌های خورشیدی نصب می‌شوند و انرژی خورشیدی را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند.

به هر حال پنل‌های سقفی خورشیدی روی سقف ساختمان‌های مسکونی و تجاری نصب می‌شوند.

این سیستم شامل بخش‌های مختلفی مانند ماژول فتوولتائیک، سیستم نصب، کابل و مبدل‌های خورشیدی و دیگر تجهیزات الکتریکی است. سیستم‌های فتوولتائیک سقفی برای خانه‌های مسکونی به طور معمول قابلیت تولید ۵ تا ۲۰ کیلووات برق را دارند اما پنل‌های خورشیدی که روی سقف ساختمان‌های تجاری ظرفیت تولید ۱۰۰ کیلووات برق یا بیشتر را دارند.

پنل‌ها باید در مکانی نصب شوند که سایه نباشد و به خصوص از ساعت ۹ صبح تا ۳ بعداز ظهر در مقابل نور خورشید قرار گیرد. همچنین یک پنل خورشیدی رو به جنوب بیشترین میزان انرژی برای سیستم را فراهم می‌کند.

 بسیاری از خانه‌هایی که با کمک پنل خورشیدی انرژی خود را تامین می‌کنند، مازاد برق تولیدی خود را به شبکه توزیع برق محلی می‌فروشند. این ترتیبات به نوعی هزینه سرمایه‌گذاری را برای صاحب پنل‌های خورشیدی فراهم می‌کند. بسیاری از مصرف‌کنندگان در سراسر جهان از این سیستم استفاده می‌کنند.

هزینه نصب سیستم خورشیدی در حال کاهش است

نصب این سیستم در خانه‌ها و در کشورهای مختلف هزینه‌های متفاوتی دارد. به عنوان مثال هزینه یک سیستم خورشیدی ۵ کیلوواتی در استرالیا از ۵۵۰۰ دلار شروع می‌شود و ممکن است به ۷ هزار دلار نیز برسد.

این در حالی است که هزینه استفاده از سیستم‌های خورشیدی در سراسر ایالت کالیفرنیا در حال کاهش است. در سال ۲۰۱۱ میلاد هزینه نصب یک سیستم خورشیدی با ظرفیت ۴ کیلووات در کالیفرنیا بیش از ۳۴ هزار دلار بود. اما در ۲۰۱۸ میلادی این رقم به کمتر از ۱۳ هزار دلار رسیده است.

 این در حالی است که هند به انرژی خورشیدی زیادی دسترسی دارد و طی سال‌های اخیر بیشتر از این منبع انرژی استفاده می‌کند. در این کشور هزینه یک سیستم خورشیدی ۵ کیلوواتی حدود ۳تا ۴.۵ لاخ (معادل ۱۰۰ هزار روپیه) است.

خانه‌های کالیفرنیا خورشیدی می‌شوند

در همین راستا خانه‌های خورشیدی مختلفی در سراسر جهان ساخته می‌شود و حتی کالیفرنیا نخستین ایالت در آمریکا است که قانون خورشیدی را برای خانه‌های جدید وضع کرده است.

کمیسیون انرژی این ایالت استانداردهایی تصویب کرده که باید روی سقف خانه‌ها پنل‌های خورشیدی نصب شود. خانه‌هایی که از ۲۰۲۰ در این ایالت ساخته می‌شوند مجهز به سیستم‌های انرژی خورشیدی خواهند بود. با تصویب این استاندارد، به هزینه احداث خانه ۹۵۰۰ دلار افزوده می‌شود اما حدود ۱۹ هزار دلار در انرژی و هزینه‌های نگه‌داری طی ۳۰ سال صرفه‌جویی می‌شود.

در استرالیا نیز خانه‌های خورشیدی زیادی ساخته می‌شوند. این کشور نیز به انرژی خورشیدی زیادی دسترسی دارد.

کد خبر 424216

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha