سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۳۸۶ - ۰۷:۳۰
۰ نفر

حسنا مرادی - بهاره آقایی: هر چیزی حکمتی دارد! قصد دارید زندگی مشترک‌تان را شروع کنید اما قبل از هر چیزی، به یک خانه و مقداری وسایل زندگی احتیاج دارید.

حکمت جهیزیه هم دقیقا همین وسایل لازم برای شروع زندگی است؛ بماند که ما، طی این سال‌ها چه بلایی بر سر این رسم حکیمانه آورده‌ایم!

به هر حال، تهیه جهیزیه، آن‌قدر کار پردردسر و طولانی‌ای است که به نظر، داشتن یک راهنمای کوچک برای آسان‌کردن این ماراتن نفسگیر لازم باشد.

در ضمن آقایان محترم، فکر نکنند که این همه تلاش ما  اصلا به درد آنها نمی‌خورد! دانستن این مسائل هم موجب همدلی با همسرشان می‌شود و هم اینکه همیشه که در به روی یک پاشنه نمی‌چرخد! شاید در آینده نه‌چندان دور، تهیه جهیزیه، به‌عهده داماد بیفتد! پس سرسری از این سبک زندگی رد نشوید.

( البته تعدادی از رجال تحریریه می‌گویند کجای کارید که خیلی وقت است ما را در این امر خطیر، شریک کرده‌اند!)

کفش آهنی بپوش!
پدرها وقتی دخترشان هنوز کوچولوست، خیالبافی می‌کنند که این دختر، 7 تا ماشین (کامیون) جهاز دارد(!) اما فکرش را نمی‌کنند وقت خرید، کی می‌تواند این همه بار را بخرد و یک گوشه خانه انبار کند؛ به همین خاطر، در طول سالیان حضور بشر روی کره زمین، قلق‌ها و ترفندهای خاصی برای مقابله با مشکلات تهیه بودجه و خرید جهیزیه به‌دست آمده که سعی کردیم اینجا دسته‌بندی‌شان کنیم.

حالا کو تا شوهر؟
خیلی از پدر و مادرها از همان روزی که می‌فهمند نورسیده آینده دختر است، آینده‌نگری‌شان گل می‌کند و از پیش از تولد صبیه محترم، یعنی همزمان با خرید لباس بچه و پمپرز و لاستیکی(!) جهیزیه جمع می‌کنند.

 نتیجه این می‌شود که در عصر اینترنت، جهیزیه عروس شامل اتوزغالی و قابلمه مسی و لگن روحی می‌شود. پس بهتر است قبل از هر چیز به همه پدر و مادرهای نگران بگویید که به‌جای جمع کردن اثاث و لحاف و تشک و...، به فکر یک سرمایه باشند که هر وقت لازم شد، برای تهیه جهیزیه سریع به پول نقد تبدیلش کنند.

چقدر پول داری؟
 برای خرید جهیزیه، باید از دو چیز دید روشنی داشته باشید. اولین چیز، وضعیت جوی جیب پدر برای خرید است. باید بدانید در کل چقدر پول توی دست و بال‌تان است و عاقلانه برنامه‌ریزی کنید. حتی اگر 10دست سرویس چینی و آرکوپال و تفلون هم بخرید، یک روز زندگی بدون یخچال و گاز ممکن نیست!

 نکته دوم، ابعاد خانه‌تان است. خیلی بهتر است که در زمان تهیه جهیزیه ابعاد خانه بخت را بدانید. اگر  هنوز آماده نشده، به چیزهای اصلی و حداقل اکتفا کنید تا بعد. وگرنه امکانش هست که بعدا، جا برای شما و آقای «همسر» نباشد و مجبور شوید توی راهرو جلوی خانه، یا حتی جلوی در خانه‌تان در کوچه، چادر بزنید و به زندگی شیرین مشترک ادامه دهید!

برج هم دارد
همیشه خرج جهیزیه از چیزی که از قبل روی کاغذ حساب کرده‌اید بیشتر می‌شود؛ اولا مغازه‌دارها قیمت‌هایشان را با قیمت‌های تخمینی شما، هماهنگ نمی‌کنند و ثانیا که کلی برج (نوع دیگری از خرج است)، مثل پول وانت و کارگر و خشکشویی و شیرینی و... هم خواهید داشت که قبلا به فکرتان نرسیده بوده! بنابراین، قبل از اینکه پول کم بیاورید و برای آبروی بربادرفته‌تان جلوی قوم شوور(!) آبغوره بگیرید، برای تا قران آخر پول‌ها برنامه‌ریزی نکنید! بگذارید یک‌چیزی هم آن ته برای این برج‌ها باقی بماند.

اصلا بی‌خیال شوهر!
اگر می‌خواهید پابه‌پای مادر عزیزتان در خرید جهیزیه شرکت کنید، اول یک کفش آهنی برای خودتان دست و پا کنید چون آن‌قدر باید بروید و بیایید که دست آخر این احتمال وجود دارد از خیر شوهر بگذرید! در ضمن، با مادر هم خیلی بحث نکنید؛ تجربه نشان داده در نهایت هر آنچه را که او آرزو دارد، خواهید خرید. پس بی‌خیال!

توی طرح نمونی
بورس بیشتر چیزهایی که باید بخرید، در محدوده طرح ترافیک یا طرح زوج و فرد است. بهتر است در روزهای عادی هفته، غیر از پنجشنبه‌ها، فکر استفاده از ماشین شخصی را از ذهنتان بیرون کنید و به استقبال مترو و اتوبوس و تاکسی بروید! مشکل پنجشنبه‌ها هم این است که قسمت‌هایی از بازار در روزهای پنجشنبه تعطیل‌اند یا تا ظهر بیشتر باز نیستند. بهتر است قبل از اینکه ضایع شوید، ساعت کار آنها را چک کنید.

تخفیف می‌دهند
هر سال چندین نمایشگاه مختلف از مبلمان گرفته تا وسایل خانه در تهران برگزار می‌شود. معمولا قیمت این نمایشگاه‌ها به‌صرفه‌تر است. گوش به‌زنگ آنها باشید!

گردنه می‌گیرند
دم عید، تب جوگیری و تورم و سرگردنه‌گیری به بازار اثاث خانه و مبلمان هم می‌رسد. خریدهایتان را برای دم عید نگذارید.

همت می‌خواهد
بیشتر چیزهایی که تا به‌حال گفتیم، به درد تهرانی‌ها می‌خورد ولی می‌شود به عروس‌های ساکن شهرهای نزدیک تهران هم توصیه کرد برای خرید جنس‌های اصلی و بزرگ جهیزیه‌شان به تهران بیایند. خرید اینها از تهران و کرایه یک کامیون برای حمل آنها به شهرشان، اغلب از قیمت تمام‌شده اجناس در شهر خودشان کمتر می‌شود؛ فقط کمی همت و وقت بیشتر می‌خواهد.

خودشان می‌آورند
بیشتر چیزهایی که می‌خرید، با سرویس حمل و نقل است؛ یعنی لازم نیست کاناپه را با یک دست و میز ناهارخوری را با دست دیگرتان تا خانه بیاورید. خودشان می‌آورند و شما فقط باید دست توی جیب پدر گرامی بکنید (این کار را نکنید، خودش این کار را می‌کند) و هزینه حمل‌و‌نقل را حساب کنید. در ضمن، بهتر است آدرس خانه آینده را (اگر معلوم است) بدهید تا دوباره‌کاری نشود.

برنامه‌ریزی چیز خوبی است
اگر می‌خواهید مجبور نشوید یخچال و فریزر و مبل‌های استیل عزیز و چشم مادرشوهرکورکن‌تان را گوشه خیابان، زیر باد و باران، انبار کنید، لازم است برای خرید جهیزیه یک برنامه‌ریزی زمانی مناسب داشته باشید. بهتر است از اول به فکر چیزهای بزرگ (مثل سرویس چوب و یخچال و...) باشید اما خرید آنها را به اولین زمانی که خانه آینده‌تان آماده است (معمولا چند هفته پیش از عروسی) واگذار کنید.

امضا بگیرید!
از آنجا که مردها همه سر و ته یک کرباس‌اند، بنابر اصل غیرقابل پیش‌بینی بودن آنها، بهتر است از جهیزیه‌تان یک سیاهه تهیه کنید و امضا بگیرید؛ البته نه خودتان بلکه پدر باید با کلی خنده و تعارف « من بمیرم شما نمیری» این کار را بکند.

کد خبر 40653

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز