همشهری آنلاین: مدیر کل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالاب‌های میقان در استان مرکزی، میانکاله و فریدونکنار در استان مازندران درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

سه تالاب کشور درگیر آنفلوآنزای حاد پرندگان

به گزارش ایرنا، مجید خرازیان مقدم روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان این که اکنون 45 کشور دنیا درگیر آنفلوآنزای حاد پرندگان هستند، افزود: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی در 11 استان کشور این بیماری مشاهده شده است.

وی اظهار کرد: بنا به اعلام سازمان دامپزشکی، پرندگان مهاجر منشاء این بیماری هستند که در این صورت 250 سایت پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور در معرض خطر قرار دارند و بر این اساس، سازمان محیط زیست برای انجام اقدامات پیشگیرانه نیاز به اعتبار دارد.

وی گفت: آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که هزار و 540 قطعه پرنده در تالاب میقان تلف شده و تلفات در تالاب‌های دیگر کم‌تر است.

وی ادامه داد: سازمان محیط زیست برای جلوگیری از شیوع این بیماری بلافاصله بعد از دریافت گزارش مبنی بر بروز این بیماری، شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی را ممنوع کرد اما موضوع این است که ابلاغ ممنوعیت شکار فقط روی کاغذ است و اجرای آن نیاز به افزایش حفاظت فیزیکی دارد که این کار هم مستلزم افزایش محیط بان و ماموران یگان حفاظت است که عملا چنین کاری ممکن نیست.

خرازیان مقدم گفت: فقط بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان نیست، بلکه با طاعون نشخوارکنندگان و یا تب برفکی در حیات وحش هم مواجه هستیم؛ بنابر این مقابله و پیشگیری از آن‌ها نیازمند تامین اعتبار و حمایت است، شاید تلف شدن یک دام اهلی به‌راحتی جبران شود اما حیات وحش گنجینه کشور است و تلف شدن مثلا یک گربه‌سان به این راحتی جبران نمی‌شود.

وی تاکید کرد: بر اساس دستورالعمل پیشگیرانه‌ای که به استان‌ها ابلاغ کردیم، خواسته شد به محض مشاهده علائمی از بیماری به محیط زیست اطلاع‌رسانی کنند، از دست زدن به لاشه حیوان تلف شده خودداری کنند و همچنین بر نحوه صحیح امحای لاشه‌ها تاکید شد.

مدیر کل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به این که گفته می‌شود این بیماری توسط پرندگان مهاجر وارد شده است بنابر این با توجه به کریدورهای مهاجرتی که پرندگان وارد کشور می‌شوند باید هر لحظه امکان داد که منطقه جدیدی درگیر شود.

وی افزود: از سال 1385 که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گزارش می‌شود، برای پیشگیری و مقابله با آن همواره مشکل کمبود اعتبارات بوده است اما محیط بانان با تمام کمبودها و کاستی‌ها همواره همکاری خوبی داشته و دارند.

خرازیان مقدم گفت: این گونه ویروس‌ها معمولا جهش می‌یابند بنابر این کنترل آنها به راحتی انجام نمی‌شود؛ تحت تیپی که امسال شیوع یافته تاکنون گزارشی از ابتلای انسان به آن گزارش نشده است اما به این معنا نیست که نباید اقدامی جدی صورت گیرد.

وی به بازار فروش پرندگان در فریدونکنار هم اشاره کرد و افزود: اگر شکار نباشد، بازاری هم نخواهد بود بنابر این برای ساماندهی این بخش نیازمند یاری هستیم.

خرازیان مقدم تاکید کرد: در شکار پرندگان و زنده‌گیری آنها در تالاب فریدونکنار و میانکاله دیگر بحث معیشت مد نظر نیست بلکه زیاده‌خواهی مطرح است.

کد خبر 357964

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha