همشهری آنلاین: سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یک سوال کوتاه مطرح می‌کنیم و آن این است، پولی که از کارگران گرفته می‌شود آیا برای سلامت آنها هزینه میشود یا خیر؟

دکتر ایرج حریرچی

به گزارش وبدا، دكتر ايرج حريرچي  در نشست خبري افزود: همچنین درخواست داریم که افرادی که خود در این مسند در سال‌های گذشته بودند و همچنین سازمان های مربوطه باید در این زمینه پاسخگو باشند.

وي گفت: پرسش اصلی ما این است منابعی که از کارگران اخذ می‌شود و طبق قانون پول‌هایی که از کارگران و کارفرمایان اخذ شده باید صرف بهداشت و درمان کارگران شود، علاوه بر این مهم هر منابع دیگری که در تامین اجتماعی و شرکت های سرمایه ‌گذاری قرار دارد نیز باید به همین نسبت در حوزه سلامت هزینه شود در سال‌های گذشته و در حال حاضر کجا هزینه شده است؟

حریرچی یادآور شد: محاسبات ما بر این نکته اشاره دارد که در دو دهه گذشته سهم بیمه درمان کارگران در جای خود هزینه نشده است و همچنین از سال 92 تا 95 از 9 بیست و هفتم، 11 هزار و 105 میلیارد تومان در غیر بهداشت و درمان هزینه شده است، به گونه ای که 2 هزار و 15 میلیارد تومان در سال 92 ، 2 هزار و 195 میلیارد تومان در سال 93، 2 هزار و 556 میلیارد تومان در سال 94 و پیش بینی می‌شود که حدود 4 هزار و 340 میلیارد تومان در سال 95 در درمان کارگران هزینه نشده است حال درخواست ما این است که این موضوع شفاف سازی شود.

وی با رد صحبت‌های مطرح شده در خصوص عدم اجرای احکام برنامه پنجم تاکید کرد؛ وزارت بهداشت متعهدترین وزارتخانه در پایبندی به قانون برنامه در طول دوران برنامه‌های توسعه است و برنامه پزشک خانواده که در برنامه پنجم به آن اشاره شده از سوی این وزارتخانه تثبیت شد و این طرح به شهرهای زیر 100 هزار نفر و حاشیه شهرها توسعه پیدا کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع تعرفه‌ها نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه باید با شفافیت توضیحاتی ارائه داد؛ به عنوان مثال در 6 ماهه اول سال 93 رشد تعرفه K صفر درصد بوده است. در 6 ماهه دوم نیز افزایش، 98 درصد بوده است، و در سال 94 این رشد صفر درصد و در سال 95 نیز رشد تعرفه‌ها برابر با 5 درصد بوده است. حال چرا عده ای آدرس اشتباه می‌دهند و اذهان را به طرف مطالب غیر صحیح سوق می‌دهند؟

حریرچی درباره هزینه تعرفه تخت روز، تاکید کرد: در صحبت‌های آقای دکتر مصری اشاره شده هتلینگ 570 درصد رشد داشته است درحالی که تعرفه تخت روز اتاق سه تخته به عنوان شاخص هتلینگ در سال 92 معادل 48 هزار و 600 تومان، در سال 93 معادل 90 هزار تومان، در سال 94 معادل 108 هزار و 300 تومان و در سال 95 معادل 133 هزار و 200 تومان بوده است که در همان سال 94 سازمان‌های بیمه گر صورت جلسه امضا کردند که هزینه تمام شده 206 هزار تومان است یعنی هنوز به رقم قیمت تمام شده خدمات نرسیده ایم.

وی افزود: تبدیل 48 هزار و 600 تومان به 133هزار تومان طی این چند سال با توجه به تورم موجود و برای نزدیک شدن به قیمت تمام شده واقعی خدمات بوده است حال بر چه اساسی ادعا می‌شود 570 درصد رشد داشته است؟ من معتقدم هر کسی که در حوزه سلامت اظهارنظر می‌کند، سلامت همه افراد و کارگران باید اولویت اول وی باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت با یادآوری برخی اظهارات نسبت به اینکه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های تابعه سپرده دارند، گفت: این وزارتخانه و دانشگاه‌های تابعه آن یک ریال سپرده ندارند که این مهم از سوی وزیر بهداشت بخشنامه شده است و دستگاه‌های قانونی مربوطه هم نظارت دقیق دارند اکنون نیز حساب‌ها نیز شفاف بوده و قابل رسیدگی است.

دکتر حریرچی در پایان بر رعایت اخلاق و انصاف در بیان مواضع تاکید کرد و گفت نمي‌شود خود را‌ حامی کارگر و جامعه کارگری معرفی کرد ولی از بدیهی‌‌ترین حقوق کارگر که استفاده کامل از سهم بیمه درمان در دریافت خدمات است دفاع نکرد.

وي ، همچنين به تشریح وضعیت حوادث در ایران و جهان پرداخت و گفت: طبق آمار جهانی مرگ ناشی از حوادث بیش از دو برابر مرگ ناشی از سه بیماری عفونی ايدز، سل و مالاريا در جهان است.

وي افزود: علت اصلي سال‌هاي از دست رفته عمر در کشور ما ناشي از حوادث ترافيكي است.

دکتر حریرچی با بیان این که 9 درصد كل مرگ‌ها و 12 درصد بار بيماري‌ها در جهان به دلیل حوادث است، گفت: بیش از 50 درصد از مرگ ها در گروه سني ١٥تا ٤٤ سال ناشي از حوادث است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سوانح و حوادث نهمين علت فوت در سال ٢٠١٢ در دنیاست است و علیرغم این که کشورهای توسعه یافته در صدد کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث هستند، پیش بینی می‌شود مرگ ناشی از حوادث همچنان افزایش یافته و به هفتمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل شود.

دکتر حریرچی گفت: برخلاف این که مرگ و مير ناشي از خودكشي در زنان بیشتر از مردان است در مورد حوادث برعکس است و مردان بیشتر از زنان به دلیل حوادث فوت می‌کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که در ايران سالانه حدود ٣٣هزار و ٥٠٠ نفر به دلیل حوادث مختلف جان خود را از دست می‌دهند، گفت: در حال حاضر از نظر مرگ به دلیل حوادث ترافیکی هشتمین رتبه جهان را به نسبت جمعیت دارا هستیم.

دکتر حریرچی از کاهش آمار مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در کشور خبر داد و گفت: مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ از ۱۶ هزارو ۸۷۲ نفر به ۱۶ هزار و ۵۸۴ نفر کاهش یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت یکی از اهداف توسعه پایدار را کاهش ۵۰ درصدی مرگ و آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی تا سال۲۰۳۰ عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف دیگر توسعه پایدار دستیابی به سیستم حمل و نقل ایمن و مقرون به صرفه و دسترسی پایدار برای کلیه کاربران است.

دکتر حریرچی یادآور شد: در كشور ما علت اصلي سال هاي از دست رفته عمر ناشي از حوادث ترافيكي است و حوادث ترافیکی سومين علت مرگ پس از سكته‌های قلبي و مغزي است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: کاهش ميانگين سرعت ترافيك به ميزان يك كيلومتر ٤ تا ٥ درصد تصادفات را كاهش مي‌دهد و بستن کمربند ایمنی نیز باعث کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی صدمات می‌شود.

به گفته دکتر حریرچی استفاده از صندلی کودک 71 درصد مرگ ناشی از تصادفات را کاهش می‌دهد همچنین استفاده موتورسواران از کلاه ایمنی مرگ ناشی از تصادف را 70 درصد کاهش می‌دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان این که به طور متوسط هر ٣١ دقيقه يك ايراني بر اثر حوادث ترافيكي از بين مي‌رود گفت: تلفات حوادث ترافيكي در دراز مدت حدود ٥ درصد از درآمد ناخالص ملي را از بين مي‌برد.

کد خبر 354588

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha