همشهری آنلاین: نهمین نشست دو روزه شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی که با حضور شخصیت‌ها و و علمای دین شیعه و سنی ۲۲ کشور در بغداد برگزار شد، در بیانیه پایانی، در خصوص مسائل بحرین، یمن، سوریه و عراق، آشکارا اعلام موضع کرد و تهاجم به کشور یمن را از مصادیق جنایت جنگی دانست.

بیانیه پایانی اجلاس بیداری اسلامی در بغداد | تهاجم به یمن از مصادیق جنایت جنگی است

به گزارش ايرنا، در این بیانیه که نسخه ای از آن روز یکشنبه و پیش از پایان رسمی اجلاس در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: بازگشت به خویشتن که در واقع بازگشت به ارزش ها و مبانی اسلام ناب محمدی (ص) است، تنها راه علاج مشکلاتی است که امروز ملت های مسلمان دست به گریبان آن هستند.

در این بیانیه که در هفت بند تنظیم شده است، از جنگ عراق علیه تروریسم و نابودی تروریست ها حمایت شده و با هرگونه دخالت در امور داخلی در این کشور با هدف 'بازگشت به آرمان های موهوم امپراتوری های گذشته'، مخالفت شده است.

بیانیه همچنین از دخالت در امور سوریه انتقاد و اعلام کرده که تعیین آینده سیاسی سوریه فقط به عهده مردم این کشور است و 'کشورهای اسلامی فقط باید نقش تسهیل کننده' داشته باشند.

در بیانیه به شدت از حملات هوایی عربستان سعودی علیه مردم مظلوم یمن انتقاد شده و اعلام شده است که 'حملات عربستان به یمن از مصادیق جنایات جنگی است' و خواستار توقف حملات سعودی ها علیه مردم مظلوم یمن شده است.

بیانیه همچنین خواستار توقف تعرض ها به رهبران دینی در بحرین و نیجریه شده و افزوده است که رهبران نهضت بیداری اسلامی در بحرین و نیجریه از مصادیق نهضت بیداری اسلامی در جهان اسلام هستند و خواستار تلاش مجمع جهانی بیداری اسلامی برای آزادی این رهبران شده است.

شرکت کنندگان در نهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در بیانیه خود از فلسطین به عنوان اصلی ترین موضوع پیش روی جهان اسلام و کشورهای اسلامی یاد کرده اند.

  • متن بیانیه به شرح زیر است:

موج بیداری اسلامی که منادی بازگشت به ارزشها و آرمانهای والا و راستین اسلامی است ، شگرف ترین جنبشی است که از دهه های گذشته آغاز شده و با فراز و فرودهایی در طی ادوار مختلف زمانی در حال رشد و گسترش بوده است.

بدون تردید در خلال دهه های گذشته، دین به نقش آفرینی سیاسی بسیار مهمی در صحنه زندگی نایل آمده وبررسی اجمالی جایگاه «دین» در مناسبات بین المللی حکایت از آن دارد که «اسلام» به طور خاص در عرصه بین المللی مطرح بوده است و نمی توان دوره یا مقطعی را سراغ گرفت که دغدغه های دینی اندیشمندان مسلمان مطرح نبوده باشد؛ بیداری اسلامی به عنوان یک حقیقت روشن امروز و به برکت اسلام و ارزش های اسلامی با پرچمداری امام خامنه ای(مدظله العالی) به وضوح در سطح منطقه در حال شکوفایی است.

بازگشت به خویشتن که در واقع بازگشت به ارزش ها و مبانی اسلام ناب محمدی (ص) می باشد، تنها راه علاج مشکلاتی است که امروز ملت های مسلمان دست به گریبان آن هستند. واقعیت این است که علیرغم تلاش های مذبوحانه نظام صهیونیزم بین الملل نه تنها بیداری اسلامی دچار رکود نشده بلکه روز به روز زنده تر و کمال یافته تر با جلوه های جدید و روشهای متنوع در حال پیش روندگی است.

جهان اسلام امروز با چالش ها وبحران های گوناگونی روبه رو است.چالش ها و تهدیداتی که می طلبد بار دیگر کشورهای اسلامی با هم اندیشی و تبادل نظر، راههای برون رفت از این بحران های گوناگون را با نیم نگاهی به آینده جهان اسلام بررسی و ارائه کنند در همین راستا به دعوت مجمع جهانی بیداری اسلامی، نهمین اجلاس شورای عالی با حضور بیش از 50 نفر از نخبگان و علمای برجسته دینی از 22 کشور جهان در 20 محرم الحرام 1438 هجری قمری مصادف با22 اکتبر2016 میلادی و 1 آبانماه 1395 هجری شمسی در شهر بغداد برگزار گردید.
نخبگان و علمای جهان اسلام با مدنظر قرار دادن اصول اسلامی و منافع امت اسلامی و بر اساس تعبیر قرآنی «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤمِنُونَ بِاللّه‏»، به بررسی آخرین تحولات، چالشها و چشم انداز جنبش بیداری اسلامی و اوضاع امت اسلامی پرداخته و حول محورهای زیر بیانیه پایانی اجلاس را صادر نمودند:

1- حرکت امت اسلامی ، حول محور قرآن کریم و سنت پیامبر اعظم(ص) به عنوان ارزشهای مشترک و بنیادین اسلامی موجبات وحدت جوامع مسلمان را در عین کثرت فرهنگی، زبانی و قومی فراهم می آورد. حفظ هویت اسلامی، ارزشهای اساسی و منافع والای مسلمانان ، بازگشت به اسلام راستین و تعهد بر ارزشها و مبانی واقعی آن و حفظ انسجام جهان اسلام امکان پیشرفت همه جانبه امت اسلامی را فراهم می سازد.

2- امروز، چالشهای نوینی پیش روی جهان اسلام و کشورهای اسلامی قرار دارد چالشهایی که هویت، فرهنگ و ارزشهای دینی و معنوی را بویژه در جهان اسلام به مخاطره انداخته است؛ ترویج اسلام هراسی و اسلام ستیزی ، فعالیت جریان های فرقه ای یا نژادی در جهان اسلام، سوءتفاهم ها، ضعف هویت جمعی اسلامی، اقدامات تفرقه افکنانه ، عدم آگاهی کافی از اشتراکات دینی بین مذاهب مختلف امت مسلمان و موانع تهدیدهای موجود بر سر راه وحدت امت اسلامی است اساس تعالیم و آموزه های وهابیت نه به عنوان یک مذهب یلکه به عنوان یک تفکر انحرافی ساخته و پرداخته دشمنان اسلام است؛ بنیانش بر تکفیر و اعمال مغایر با آموزه های دین مبین اسلام است دینی که اساسش برپایه وحدت و پرهیز از خشونت و سطح نگری و ظلم به دیگران است . توجه به اهمیت حفظ اصل اسلام و ارزشهای والای تمدنی و فرهنگی آن، رفع تهدیدها و چالشهای مذکور با بهره گیری از روشهای نوین آموزشی، علمی و فرهنگی امکان پذیر بوده و این امر نیازمند توجه ویژه و ایفای نقش تاریخی سیاستمداران، علما، اندیشمندان، دانشمندان و نخبگان جهان اسلام در این برهه مهم از تاریخ می باشد.

3- عراق به عنوان دولتی دارای حاکمیت ملی، کشوری مستقل و عضو سازمان ملل متحد و صاحب تاریخ و تمدن عمیق و دمکراسی ریشه دار ، امروز در جبهه مقابل پدیده شوم تروریسم قرار دارد و در یک جنگ تمام عیار با داعش و حامیان پیدا و پنهان نظامی، مالی و ایدئولوژیک آن ، با اراده آهنین نیروهای نظامی خود شامل ارتش ،پلیس و نیروهای مردمی توانسته است پیروزی های مثال زدنی در صحنه نبرد علیه گروه های تکفیری و تروریستی رقم بزند. بدیهی است هر گونه مساعدت و حمایت از دولت عراق در راستای مبارزه با تروریسم باید بر مبنای اصل احترام به حاکمیت ملی وتمامیت ارضی و جلوگیری از هرگونه بازگشت به آرمانهای موهوم امپراتوری های گذشته و فارغ از هر گونه مداخله در امور داخلی و بر مبنای رضایت دولت عراق صورت پذیرد.

4- سوریه به عنوان بخش مهمی از دنیای اسلام امروز تبدیل به جولانگاهی برای فعالیت های گروه های تکفیری و تروریستی شده و متاسفانه حمایت برخی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای و گسیل نیروهای تکفیری از سراسر دنیا موجب طولانی شدن جنگ و کشتار مسلمانان و غیرنظامیان در این کشور شده است.ضمن تاکید بر حفظ وحدت، تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت ملی سوریه تنها راه پایان دادن به خشونت و بحران در سوریه راه حل سیاسی است که از طریق گفت و گو و مذاکره میان همه طرف های سوری محقق می گردد. در این راستا هرگونه اصلاح و تغییر سیاسی در سوریه و تصمیم گیری درباره سرنوشت این کشور نیز بایستی تنها از سوی مردم آن کشور رقم خورده و کشورهای اسلامی با ایفای نقش تسهیل کننده، حمایت خود را از روند صلح در سوریه اثبات نمایند .

5- تهاجم نامشروع عربستان سعودی به یمن و مورد حمله قرار دادن ملت مظلوم یمن از طریق حملات هوایی و کشتار کودکان ، زنان وبی گناهان طی سال گذشته تاکنون نشان داده است که این گونه حملات ناکام بوده و فقط منجر به کشتار غیر نظامیان شده است. مقاومت و خستگی ناپذیری مردم آگاه و بصیر یمن و هزیمت آل سعود نمادی از جلوه های جدید بیداری اسلامی در جهان اسلام است . عربستان سعودی باید ضمن پایبندی به اصول منشور سازمان ملل متحد مبنی بر حق تعیین سرنوشت این موضوع را به عنوان موضوع داخلی بر عهده مردم وجریانات داخلی یمن قرار داده و از ادامه جنگ و بمباران کور هوایی قلمرو سرزمینی یمن پرهیز کند. چرا که مصادیق فوق جزء جنایت های جنگی است و دولت سعودی به عنوان جنایتکار جنگی معرفی خواهد شد. بدیهی است که هر گونه انتخاب ملت یمن قانونی و قابل احترام است و باید مورد پذیرش سایر کشورها قرار گیرد.

6- آرمان فلسطین و آزادی قدس شریف هنوز هم به عنوان اصلی ترین موضوع پیش روی جهان اسلام و کشورهای اسلامی قرار دارد.طی دهه های گذشته گسترده ترین و حیرت آورترین عرصه نقض حقوق بشر،ظلم و تجاوز در سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی شکل گرفته است.رژیم صهیونیستی با به کارگرفتن انواع جنایت ها و اقدامات ضد بشری و پایمال کردن ابتدایی ترین حقوق مردم فلسطین، حقوق و کرامت انسانی آنان را پایمال کرده است . در برابر این روند قتل و غارت و تجاوز جوامع غربی نیز منافقانه واکنش موثری از خود بروز نداده است. کشورهای اسلامی با در نظر گرفتن رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن اصلی جهان اسلام ، باید تمام تلاش های خود را صرف تحقق آرمان آزادی سرزمین فلسطین از نهر تا بحر و قدس شریف نمایند.

7- در نهمین نشست شورای عالی بیداری اسلامی جا دارد از شهدای پیشتاز در امر بیداری اسلامی یاد شود و راه آنان به عنوان اسوه و الگوی هدایت سر لوحه جوامع اسلامی خصوصاً نسل آینده چراغ راهی باشد. همچنین از رهبران نهضت بیداری اسلامی در بحرین و نیجریه که امروز در اسارت دولتهای مستبد خود هستند یاد نماییم و مجدانه از دبیرخانه مجمع جهانی بیداری اسلامی برای آزادی این دو تن تمامی اهتمام و تلاش خود را به کار گیرند.

8- امروز نهضت بیداری اسلامی و جهان اسلام به موازات توجه به جنگ های نیابتی نظام سلطه و صهیونیسم بین المللی نباید از جنگ های نرم دشمن که با ابزارهایی مانند دیپلماسی عمومی و رسانه ای که با سرمایه گذاری های کلان در مقولات فرهنگ و هنر ایجاد می شود ، غفلت نماید و برای مقابله با آن باید چاره اندیشی کند . همچنین پیشنهاد مقابله با دو راهبرد دشمنان اسلام یعنی اختلاف و نفوذ باید وحدت و بصیرت مسلمانان را به عنودان پادزهر برای خنثی سازی توطئه شوم آنان به کار گرفت .

در پایان بیانیه از سید عمار حکیم رییس ائتلاف ملی بزرگترین فراکسیون در پارلمان و فراگیرترین مجموعه سیاسی در عراق که دولت را در اختیار دارد، برای پذیرایی و میزبانی این اجلاس تقدیر شده است.

همچنین بیانیه از حیدر العبادی نخست وزیر، سلیم الجبوری رییس پارلمان و نوری المالکی نخست وزیر سابق و رییس فراکسیون دولت قانون که با حضور خود در این اجلاس و سخنرانی، به غنا بخشیدن و جلوه زیبایی از وحدت اسلامی را در عراق به نمایش گذاشته اند، تقدیر و سپاسگذاری شده است.

کد خبر 350358

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha