همشهری آنلاین: خوتکاهای ابرو سفید، پیش قراولان پرندگان مهاجر با عبور از فراز و فرود امواج خزر، بار دیگر خود را به تالاب زیبای انزلی رساندند.

پیشقراولان پرندگان مهاجر در تالاب انزلی

این چاووش خوان‌های خزان، در میان نی‌زارهای تالاب خانه کرده و فضا را از آواز خود آکنده ساختند.

به گزارش ايرنا، رئیس اداره حفاظت محیط زیست انزلی روز دوشنبه گفت: در بررسی پرندگان در مجموع 243 گونه پرنده شامل 112 گونه آبزی، 131 گونه کنار آبزی و 243 گونه خشکی‌زی در تالاب بین‌المللی شناسایی شده‌اند.

اکبر میغی با اشاره به انجام مطالعات مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (جایکا) اظهار کرد: نتیجه مطالعه پرندگان نشان داد که بیش از 140 هزار پرنده عبوری و زمستان‌گذران در فصل پاییز و زمستان به تالاب انزلی می‌آیند.

وی ادامه داد: بر اساس این تحقیقات حدود یک هزار و 300 قطعه پلیکان خاکستری فصل زمستان گذشته را در تالاب انزلی سپری کردند که این تعداد پنج تا 10 درصد جمعیت کل این پرنده را در جهان شامل می‌شود.

میغی تصریح کرد: همچنین در این مطالعه دو هزار و 725 آشیانه جوجه‌آوری پرستوی دریایی تیره ثبت شده که این تعداد، یک درصد از کل جمعیت جهانی دارای معیارهای لازم جهت ثبت در سایت کنوانسیون رامسر را داراست.

وی افزود: پس از خوتکای پر سفید، مرغابی سانان، چنگر و غاز به تالاب می‌آیند و با سردتر شدن هوا اواخر پاییز شاهد حضور قو و پلیکان هستیم.

وی با اشاره به وجود 45 درصد گونه‌های پرندگان کشور در تالاب انزلی خاطر نشان کرد: حضور و تنوع پرندگان از شاخصه‌های اصلی ادامه حیات این اکوسیستم پویا است.

رئیس اداره محیط زیست انزلی متذکر شد: تمام تلاش مجموعه برای فراهم‌آوری محیطی مناسب برای این پرندگان با همراهی و همسویی جامعه محلی است.

تالاب انزلی محل تخم‌ریزی گونه‌های مهمی از آبزیان خزر و محل زمستان‌گذرانی پرندگان مهاجر و ذخیره‌گاه طبیعی بسیاری از گیاهان ارزشمند از جمله لاله تالابی و نیلوفر آبی است.

کد خبر 347646

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha