سه‌شنبه ۱ آبان ۱۳۸۶ - ۰۷:۲۸
۰ نفر

ترجمه - سهیل امیری: درباره سریال «زندگی در مریخ» به بهانه پخش در شبکه تهران.

زندگی در مریخ، مجموعه تلویزیونی انگلیسی است که برنده جایزه بین‌المللی امی و همچنین جایزه ویژه برنامه‌های تلویزیونی آکادمی هنر انگلیس بوده است.

این مجموعه نخستین بار در ژانویه سال 2006 از شبکه یک بی‌بی‌سی به روی آنتن رفت. بخش دوم و پایانی این مجموعه نیز 10 آوریل سال 2007 از این شبکه به نمایش درآمد که پخش آن هم اکنون به پایان رسیده است.

زندگی در مریخ داستانی علمی- تخیلی است که سفر به زمان گذشته را در قالب یک مجموعه پلیسی تعقیب می‌کند. شخصیت اصلی داستان سم تایلر، سربازرس شهر منچستر است. سم در جریان پیدا کردن شواهدی برای یک پرونده جنایی که به او ارجاع شده، تصادف می‌کند و به کما می‌رود.

زمانی که در کماست ذهنش زندگی جدیدی را آغاز می‌کند که او را 30 سال به عقب می‌برد و ناگهان خود را در سال 1973 می‌بیند و جالب این که بازرس همان اداره پلیسی است که در دنیای واقعی سربازرس آن بوده و باید رئیس بداخلاقش را تحمل کند. در زندگی ذهنی جدیدی که آغاز کرده است با تضادهای فرهنگی متفاوتی مواجه می‌شود که اغلب در ارتباط با روش کار و احساس مسئولیت او در مقابل وظایفش در مقایسه با دیگر همکارانش است.

این مجموعه همچنین بیانگر ابهاماتی در خصوص وضعیت کنونی سم تایلر است. معلوم نیست که آیا واقعاً‌ سم به گذشته سفر کرده است و در حال کما چنین حوادثی را تجربه می‌کند یا این که از لحاظ ذهنی با مشکل مواجه شده است. در طول زندگی ذهنی‌اش صداهای اطرافش را در بیمارستان می‌شنود و دائم در تلاش است که به نوعی به این درگیری ذهنی پایان دهد و به دنیای واقعی بازگردد. این مجموعه توسط شرکت کودوس برای شبکه بی بی سی تهیه شده است که شامل 2 سری 8 قسمتی یک ساعته است. ایده  اولیه ساخت این برنامه در سال 1998 و هنگامی که گراهام، جوردن وفارولد نویسندگان این مجموعه برای استراحت به سواحل شهر بلاکم پول در شمال غربی انگلیس سفر کرده بودند، مطرح شد و در ابتدا فورد گرانادا  اتومبیل محبوب  دهه 70 میلادی) نام‌گذاری شد.

زندگی در مریخ در آن زمان از سوی مدیران اجرایی شبکه بی بی سی مورد قبول واقع نشد، چرا که در آن زمان چنین موضوعاتی  در دنیای واقعی اتفاق نمی‌افتاد و عوامل غیرواقعی و خیالی از مؤلفه‌های اصلی آن محسوب می‌شد مورد پذیرش مدیران شبکه‌های تلویزیونی نبود. پخش برنامه به شبکه‌های مختلفی پیشنهاد شد که هر یک بنا به دلایلی از قبول آن خودداری کردند. سرانجام پس از مدتی زندگی در مریخ مورد توجه سرپرست بخش برنامه‌های نمایشی شبکه بی بی سی  قرار گرفت و او توانست امکان پخش برنامه را در شبکه یک بی بی سی فراهم کند.

قرار بود شخصیت اصلی داستان سم ویلیامز نامگذاری شود، اما عوامل تولید مجموعه احساس کردند این اسم نمی‌تواند خیلی جذاب باشد و بنابراین از گراهام  یکی از نویسندگان مجموعه خواستند اسم مناسب‌تری را انتخاب کند (که در قسمت آخر سری دوم مجموعه نیز به آن اشاره شده است)‌گراهام هم برای انتخاب نام مناسب از دختر جوانش درخواست کمک کرد و او نام سم تایلر را پیشنهاد کرد که به عنوان اسم شخصیت اصلی داستان انتخاب شد.

طبق برنامه‌‌ریزی‌های انجام شده شهر لندن برای فیلمبرداری مجموعه‌ زندگی در مریخ انتخاب شده بود که سپس به شهر لیدز تغییر مکان داد و سرانجام منچستر انتخاب شد. ساخت سری دوم مجموعه در آوریل سال 2006 آغاز شد و در اکتبر سال 2006 مدیران اجرایی تصمیم گرفتند که سری دوم، آخرین سری داستان زندگی در مریخ باشد و 2 پایان احتمالی برای این مجموعه داستانی ساخته شد.

ماتیو گراهام خاطر نشان ساخته است که نویسندگان همگی بر این باور بودند که سفر سم به دهه 70 میلادی می‌بایست برای مدت زمان محدودی  ادامه داشته باشد و در نهایت به طور واقعی به پایان برسد و پس از پخش سری دوم به نقطه زمانی مناسبی برای به پایان رساندن این سفر خیالی دست یافتند.

به گزارش سایت اینترنتی روزنامه‌ گاردین، قرار بود نسخه آمریکایی مجموعه داستانی زندگی در مریخ برای سال 2008-2007 به سفارش شبکه تلویزیونی ABC ساخته شود. براساس این گزارش دیوید کلی نویسندگی و تهیه‌کنندگی طرح اولیه این مجموعه را در قالب یک داستان پلیس 60 دقیقه‌ای برعهده می گیرد و در صورت موفقیت مجموعه کامل آن برای پاییز سال 2007 به روی آنتن می‌رود.

BBC.COM

کد خبر 34674

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز