همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت از ابلاغ آیین‌نامه‌ای جدید درباره چگونگی ارایه خدمات پرستاری در منزل خبر داد.

مدیر کل خدمات پرستاری وزارت بهداشت

احمد نجاتیان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت فعالیت مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل گفت: آمارها ‌نشان می‌دهد بیش از 80 درصد این خدمات، توسط افراد فاقد صلاحیت یا مراکز فاقد تخصص ارائه می‌شود که اتفاقات ناگواری در پی داشته است. این موضوع به علت مراقبت‌های غیر علمی، باعث به خطر افتادن جان و مال مردم می‌شود.

وی همچنین از ابلاغ آیین نامه جدید از سوی وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت این مراکز خبر داد و افزود: آیین‌نامه قبلی ارائه خدمات مراقبت پرستاری در منزل حدود 18 سال گذشته در وزارت بهداشت تصویب شد. از همان زمان توجه جدی بر گسترش و نظارت بر این مراکز انجام نشده بود. در دولت یازدهم با دستور وزیر بهداشت، کارگروه ویژه‌ای در بحث ساماندهی پرستاری در منزل تشکیل و مدل‌های روز این سطح از مراقبت در دنیا بررسی شد. چندی پیش نیز آیین‌نامه جدید توسط مقام عالی وزارت تصویب و ابلاغ شد. با این آیین‌نامه می‌توان گام بزرگی را در جهت ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل برداریم.

نجاتیان تصریح کرد: امروز با تغییر بار بیماری‌ها، نیاز به مراقبت در منزل بیش از پیش احساس می‌شود. بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها دوره کوتاهی را باید در بیمارستان بستری شوند، اما بیشتر آنان باید در منزل تحت مراقبت قرار گیرند. این مراقبت‌ها باید علمی باشد و توسط افراد دارای صلاحیت ارائه شود. امیدواریم بتوانیم با این آیین‌نامه و همچنین توسعه این مراکز توسط وزارت بهداشت، در یک برنامه زمانی چهار تا پنج ساله تعداد مراکز و همچنین نظارت‌ بر آنها را گسترش دهیم.

  • تعرفه‌های پیشنهادی بسیار کمتر از نرخ فعلی خدمات است

مشاور معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره تعرفه این خدمات نیز توضیح داد و گفت: بحث تعرفه‌ها یکی از موضوعات جدی در این زمینه بود که در این چند سال به آن توجهی نشده بود. ما می‌دانیم که مردم از این نظر در رنج بودند و مبالغ زیادی از آنها دریافت می‌شد. به همین دلیل قرار است این تعرفه‌ها ساماندهی شود و امیدواریم به روزی برسیم که بیمه‌ها این خدمات را تحت پوشش قرار دهند.

نجاتیان، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور را مسئول نظارت بر این مراکز عنوان و تصریح کرد: در خصوص تعرفه‌گذاری این خدمات، از نهادهای حرفه‌ای در این زمینه نیز کمک خواهیم گرفت. در حال حاضر هیچ نرخ مشخصی برای این خدمات وجود ندارد، اما کارگروه‌هایی در وزارت بهداشت با همکاری معاونت پرستاری و درمان ایجاد شده است. پیشنهادات نیز در شورای عالی بیمه مطرح شده است که در صورت تصویب،‌ اعلام می‌شود. اما این تعرفه‌ها از رقم‌های فعلی که برخی مراکز برای ارایه خدمت دریافت می‌کنند، بسیار کمتر است.

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد: برخی از این مراکز اصلا ثبت شده نیستند و مجوز خود را از وزارت بهداشت دریافت نکرده‌اند. به مردم توصیه می‌کنیم حتما توجه کنند که این مراکز از سوی وزارت بهداشت مجوز داشته باشند. همچنین افرادی که از طریق این موسسات به منزل مردم می‌آیند باید فارغ التحصیل رشته پرستاری از یک دانشگاه یا کمک پرستار که دوره‌های خاصی را دیده‌اند، باشند.

  • مراکز خدمات پرستاری در منزل حق آموزش نیرو ندارند

نجاتیان با تاکید بر اینکه این مراکز حق آموزش نیرو ندارند، اظهار کرد: این مراکز به هیچ عنوان وظیفه‌ای در قبال آموزش و تربیت نیرو ندارند. مراکز آموزشی مجاز تربیت کمک پرستار مشخص شده‌اند و تعدادی از آنها در حال تربیت کمک پرستار هستند. همچنین از قبل نیز کمک بهیارانی وجود دارند که صلاحیت فعالیت در این حوزه را دارا هستند. مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل، صرفا وظیفه آموزش و مشاوره به بیماران و مردم و ارائه خدمات پرستاری در منزل را دارند.

به گفته مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت ، مردم می‌توانند تخلفات این مراکز و شکایات خود را به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین سامانه رسیدگی به شکایت وزارت بهداشت 1690 اعلام کنند.

کد خبر 342536

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha