همشهری آنلاین: فصل هفتم پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با همکاری هیاتی از باستان‌شناسان بین‌المللی و به سرپرستی ابرهارد سوئر و حمید عمرانی رکابندی با هدف بررسی ساختار قلعه‌های متصل به دیوار گرگان شروع شد.

Wall

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، جبرئیل نوکنده مدیر پروژه پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با اعلام این خبر گفت: هیات دانشگاه ادینبورگ طی تفاهم‌نامه‌ای با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری هفتمین فصل از پژوهش‌های باستان‌شناسی را در دیوار بزرگ تاریخی گرگان درحالی آغاز می‌کنند که این کاوش‌ها تا 15 آذرماه سال جاری ادامه دارد.

او با اشاره به اینکه دراین فصل قرار است ارتباط ساختار قلعه‌های متصل به دیوار گرگان بررسی شود، تاکید کرد: در این کاوش‌ها که با همکاری پژوهشگرانی از کشور‌های آلمان، روسیه، گرجستان، آفریقای جنوبی، کانادا، ایتالیا و فرانسه انجام می‌شود، گمانه‌زنی قلعه شهرهای وابسته به دیوار گرگان انجام می‌شود.

به گفته نوکنده: این قلعه شهرهای وابسته به دیوار تاریخی گرگان شامل، گبری قلعه، دشت قلعه و قلعه پل گنبد کاووس است.

این باستان‌شناس خاطرنشان ساخت که همچنین در این فصل از کاوشهای دیوار گرگان، مطالعات ژئوفیزیک، جانور باستان‌شناسی، گاهنگاری، گیاه باستان‌شناسی، مطالعات معماری و شهرسازی و مطالعه باستان‌شناسی منظر با تغییر تصاویر هوایی و ماهواره‌ای ادامه دارد.

به گفته مدیر پروژه پژوهشهای باستانشناسی دیوار بزرگ گرگان، علاوه بر مطالعات داده‌های حاصل از کاوش‌های باستان‌شناسی، مطالعه ساختار خندق‌های قلعه شهرها با خندق‌های متصل به دیوار گرگان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

او در همین حال تاکید کرد که بررسی سازه‌های آبی و سیستم‌های آبرسانی دیوار بزرگ گرگان و همچنین کاوش‌های باستان‌شناسی زیر آب از اهداف دیگر این فصل از کاوش‌ها محسوب می‌شود.

گفتنی است، دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در متون قدیمی مار سرخ نامیده می‌شد، نخستین بار در سال 1316 توسط اریک اشمیت خلبان آمریکایی شناسایی شد و عکس‌های هوایی او سندی برای تحقیقات باستان‌شناسان ایرانی و خارجی قرار گرفت.

قدمت این دیوار به دوره ساسانی باز می‌گردد که برای مقابله با قوم هون و سایر اقوام شمالی ایران ساخته شد.

این دیوار به طول 200 کیلومتر، پس از دیوار چین بزرگترین دیوار دفاعی جهان است که در 29 تیرماه سال 1387 به ثبت ملی رسید.

کد خبر 311839

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha