سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدرس انجمن خوشنویسان گیلان از کتابت قرآن برای اولین‌بار در این استان خبر داد و گفت: یک‌ونیم سال است که کتابت قرآن را به خط نسخ شروع کرده‌ام و تا کنون نگارش ۱۳ جزء اول به خط نسخ ایرانی به پایان رسیده است.

خوشنویسی

به گزارش ايسنا؛ احمد قربانی اظهار کرد: 20 سالی است که در حوزه هنر خوشنویسی قرآن فعالیت می‌کنم و رشته تخصصی‌ام، نقش ثلث قرآنی است. پس از گذراندن دوره نستعلیق، رشته نقش ثلث را به‌صورت تخصصی دنبال کردم. با این‌که رشته تحصیلی من در دبیرستان تجربی بود، اما به‌دلیل علاقه‌ای که به هنر خوشنویسی قرآن داشتم، در این زمینه ورود کردم و از سن 27 سالگی به‌صورت حرفه‌ای خوشنویسی قرآن انجام می‌دهم و تا قبل از آن فقط به‌صورت تفریحی خوشنویسی می‌کردم.

او گفت: در حال حاضر دوره‌ خوشنویسی ممتاز را تدریس می‌کنم، البته شغل اصلی من چیز دیگری است و صرفا از روی علاقه‌ای که دارم، خوشنویسی می‌کنم و آموزش می‌دهم.

مدرس انجمن خوشنویسان گیلان ادامه داد: خوشنویسی قرآن را نزد اساتیدی مانند خوشبخت، نژاد تولمی و سهیل لطفی در استان گیلان فراگرفتم و دوره تخصصی نگارش خط ثلث را نزد استاد فاضلی‌مقدم در تهران آموختم. همچنین دوره نگارش خط نثر قرآنی را نزد استاد خزایی در تهران آموختم و همچنان برای فراگیری بیشتر خط نثر نزد ایشان می‌روم.

وی با بیان این‌که همیشه از دوران جوانی آرزویم این بود که بتوانم یک قرآن را نگارش کنم، تصریح کرد: خوشبختانه پس از 20 سال این آرزو به مرحله تحقق نزدیک شده و 5 / 1 سال است که کتابت قرآن را به خط نثر شروع کرده‌ام. در گیلان به‌عنوان اولین نفر، افتخار دارم که کار کتابت قرآن را انجام دهم.

قربانی ادامه داد: پیشنهاد کتابت قرآن از سوی سازمان مرکز نشر قرآن تهران مطرح شد، چون کلاس‌هایی که در تهران می‌گذرانیم، تحت نظر این سازمان است. بنابراین با پیشنهاد آن‌ها، من و تعدادی از دوستان در استان‌های دیگر، شروع به این کار کردیم که از نظر نوع علامتگذاری، شیوه جدیدی است. تا کنون نیز نگارش 13 جزء اول قرآن انجام شده و ان‌شاءالله تا یک سال دیگر به پایان می‌رسد.

قربانی درباره برگزاری نمایشگاه خوشنویسی قرآنی، گفت: در چند سال اخیر، یک نمایشگاه انفرادی و سه نمایشگاه گروهی در رشت برگزار کرده‌ام. در جشنواره‌های کشوری و بین‌المللی نیز حضور داشته‌ام و سه مقام اول استانی و دو مقام کشوری دارم. موضوعات نمایشگاه با خودمان است، چون تخصص ما خطوط قرآنی است. بنابراین ایجاب می‌کند تا از آیات و روایات قرآنی در نگارش برای نمایشگاه‌ها استفاده کنیم.

این مدرس انجمن خوشنویسان گیلان با تأکید بر این‌که هنر خوشنویسی، هنر ذاتی و خدادادی است، بیان کرد: هر هنری که در درون فردی قرار دارد، یک موهبت الهی است که باید توسط آن فرد ترویج یابد. خداوند عنایت داشته که آن هنر را در آن فرد قرار داده و استعدادی است که باید قدر آن را بداند. عده‌ای از این استعداد استفاده می‌کنند، آن را پرورش می‌دهند و به تعالی می‌رسند و برخی هم نمی‌توانند بنا بر مشکلاتی که دارند، آن را به ظهور برسانند.

وی با اشاره به این‌که بیشتر هنرها آرامش‌بخش هستند، اظهار کرد: افراد اگر استعداد و علاقه به هنر خوشنویسی دارند، حتما به‌دنبال فراگیری آن بروند، چون آرامش روحی به آن‌ها می‌دهد که قابل مقایسه با هیچ چیزی نیست.

قربانی همچنین معتقد است: بازی‌های کامپیوتری به پرورش استعداد درونی افراد ضربه زده است. قبل از اختراع کامپیوتر، هنر خوشنویسی جایگاه والایی داشت و خیلی از افراد، مشتاقانه در کلاس‌های خوشنویسی حاضر می‌شدند؛ اما از زمانی که کامپیوتر آمده، کلاس‌ها رفته‌رفته خلوت شده‌اند. به‌تازگی نیز با وجود شبکه‌های اجتماعی، وضعیت فراگیری دوره‌های هنری بدتر شده، زیرا استقبال از فراگیری هنرها کم شده است.

کد خبر 311093

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha