همشهری آنلاین: دموکرات‌های سنای آمریکا روز سه شنبه برای دومین بار از رای گیری درباره قطعنامه‌ای که قرار بود علیه توافق هسته‌ای ایران به تصویب برسد جلوگیری کردند.

تسنیم و به نقل از رویترز نوشت: دموکرات‌های سنای آمریکا روز سه شنبه برای دومین بار از رای گیری درباره قطعنامه‌ای که قرار بود علیه توافق هسته‌ای ایران به تصویب برسد جلوگیری کردند. بدین ترتیب این اقدام دموکرات‌های سنای آمریکا باعث محافظت از یکی از مهمترین ابتکار عمل‌های سیاست خارجی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا شد.

تلاش برای تصویب این قطعنامه روز سه شنبه نتوانست حمایت دستکم 60 عضو سنا را جلب کند. شمار سناتورهایی که از این قطعنامه حمایت کردند 56 نفر و شمار سناتورهای مخالف با آن 42 نفر اعلام شد.

با وجود آن که ادامه این تلاش متوقف شده است، جمهوریخواهان سنای آمریکا سعی کردند این رای گیری را برگزار کنند تا بدین ترتیب دیدگاه سیاسی خود را علیه دموکرات‌ها آشکارا بیان و همچنین خود را برای رقابت‌های آینده در سنا آماده کنند. استناد آنها برای انجام این تلاش‌ها، نتایج نظرسنجی‌هایی است که در آمریکا برگزار شده است و نشان می دهد مردم آمریکا درباره این توافق نگرانی‌هایی دارند.

پنج‌شنبه هفته پیش نیز سناتورهای مخالف برجام نتوانستند آراء لازم برای پیش بردن "قطعنامه‌ عدم تأیید" برنامه جامع اقدام مشترک را کسب کنند.

برای اینکه طرح و یا قطعنامه‌ای در سنای آمریکا از مرحله بحث خارج شده و به رأی‌گیری برسد، باید 60 نفر از سناتورهای در یک رأی‌گیری اعلام کنند که بحث‌ها کافی است و زمان رأی دادن به طرح یا قطعنامه فرا رسیده است.

اما پنج‌شنبه پیش و با توجه به اینکه 42 سناتور دموکرات و مستقل از تفاهم هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 حمایت می‌کنند، مخالفان برجام نتوانست به 60 رأی لازم در سنایی که 100 عضو دارد دست یابند.

در صورتی که سنا تا روز 26 شهریور (دو ماه پس از دریافت برجام در 26 تیر) نتواند درباره "قطعنامه عدم تأیید"‌ رأی‌گیری کند، دولت آمریکا می‌تواند این تفاهم را بدون منع قانونی اجرایی سازد.

البته باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشتر وعده داده در صورتی که کنگره آمریکا شامل مجلس نمایندگان و سنا قطعنامه عدم تأیید را تصویب کنند، آن را وتو خواهد کرد اما ظاهرا حامیان تفاهم هسته‌ای قصد ندارند اجازه دهند این قطعنامه حتی بر روی میز اوباما قرار گیرد.

کد خبر 307452

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha