چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۵
۰ نفر

فتانه انفرادی: یک مقام مسئول در وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به‌احتمال شیوع موج اول آنفلوآنزا به گروه‌های پرخطر توصیه کرد حتما واکسن بزنند.

بیماری-آنفلوانزا

معاون مركز بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت با هشدار نسبت به موج اول آنفلوآنزا گفت: گروه‌هاي پر خطر حتي اگر مبتلا به آنفلوآنزا شدند واكسن بزنند تا از موج‌هاي بعدي در امان باشند.

دكتر محمود نبوي با بيان اينكه در حال حاضر آنفلوآنزا در مرحله اپيدمي فصلي قرار دارد، افزود: مهم آن است كه مورد غيرعادي از اين بيماري مشاهده نشده و ميزان شيوع آنفلوآنزا در كشور حتي نسبت به سال قبل كمتر است.

معاون مركز بيماري‌هاي واگيردار وزارت بهداشت در معرفي بيشتر اين بيماري گفت: معمولا 3تيپ ويروس آنفلوآنزا در كشور سالانه گزارش مي‌شود. موج اول اكنون شروع شده و احتمالا تا اواخر بهمن ادامه مي‌يابد. موج دوم معمولا از اواخر بهمن آغاز و تا اواخر اسفند ادامه مي‌يابد. موج سوم هم گاهي با شروع فروردين‌ماه، آغاز خواهد شد. البته اين آغاز و پايان موج‌هاي آنفلوآنزا با توجه به شرايط آب و هوايي متغير و متفاوت خواهد بود.

نبوي به شهروندان توصيه كرد: گروه‌هاي پرخطر ازجمله مبتلايان به ضعف سيستم ايمني، ديابت با تزريق انسولين، برونشيت حاد، بيماران ريوي و قلبي و افرادي كه از داروهاي شيمي‌درماني استفاده مي‌كنند حتي اگر دچار آنفلوآنزا شده‌اند، واكسن آنفلوآنزا را تزريق كنند تا از موج‌هاي بعدي اين بيماري در امان باشند. تزريق واكسن براي ساير افراد، ضرورت ندارد و همين كه بهداشت عمومي را رعايت كنند، كافي است. توصيه به استفاده از واكسن آنفلوآنزا در حالي است كه تهيه اين واكسن نسبت به سال‌هاي گذشته آسان‌تر است و اكنون تقريبا به‌طور كامل در دسترس قرار دارد. واكسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها با قيمت بين 25 تا 30هزار تومان فروخته مي‌شود.

  • پيشگيري به‌جاي درمان

درحالي‌كه مسئولان و كارشناسان پزشكي كشور از اپيدمي آنفلوآنزايB خبر مي‌دهند و توصيه به تزريق واكسن مي‌كنند، متخصصان تغذيه همواره بر اهميت پيشگيري تأكيد دارند و معتقدند كه براي پيشگيري از آنفلوآنزا و درمان‌هاي دارويي، مردم بايد از راهكارهاي افزايش تقويت سيستم ايمني بدن آگاه باشند. آنها به مردم توصيه مي‌كنند كه سيستم ايمني خود را تقويت كنند تا يا اصلا مبتلا نشوند و يا كمتر به آنفلوآنزا مبتلا شوند.

دكتر منصور رضايي، متخصص تغذيه و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به همشهري مي‌گويد:آنفلوآنزا يك بيماري ويروسي است كه براي درمان آن غالبا آنتي بيوتيك، تأثير چنداني ندارد و درمان‌هاي حمايتي تأثير گذار‌تر است چرا كه با درمان‌هاي حمايتي، عفونت‌هاي فرصت طلب كمتر سوار بر بيماري مي‌شوند. تغذيه خوب سبب ارتقاي سيستم ايمني بدن مي‌شود و فردي كه بدنش سيستم ايمني بالايي دارد، كمتر دچار بيماري‌هاي عفوني مي‌شود. چنين فردي حتي اگر به بيماري‌هاي ويروسي و يا عفوني مبتلا شود، طول مدت بيماري، شدت علائم و عوارض داروها برايش كمتر خواهد بود.دكتر رضايي، فهرست غذاهايي كه سبب ارتقاي سطع ايمني بدن مي‌شوند را چنين توضيح مي‌دهد: برخي از مواد غذايي به‌طور اختصاصي سبب ارتقاي سطح ايمني بدن فرد مي‌شود. ويتامين A، D، E و B از اين جمله هستند. انواع ريز مغذي‌ها، املاح و همچنين روي و سلنيوم هم مي‌توانند به ارتقاي سطح ايمني بدن كمك كند. روي و سلنيوم هم در پروتئين‌هاي حيواني و گياهي، شير، گوشت، ماست، تخم مرغ، ماكيان و ماهي وجود دارد.عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد پزشكي اضافه مي‌كند كه در كنار اين مواد غذايي، مصرف برخي از مواد غذايي به عمل سم‌زدايي در بدن كمك مي‌كند و چون سم‌زدايي سبب خروج مواد مضر و آلاينده از بدن مي‌شود سيستم ايمني بدن تقويت خواهد شد.

دكتر رضايي مي‌گويد: مواد غذايي كه به عمل سم زدايي در بدن كمك مي‌كند در 6گروه غذايي يافت مي‌شود كه اين 6گروه شامل ميوه، سبزي، غلات، حبوبات، گوشت و لبنيات است. بنابراين توصيه مي‌شود كه افراد براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا، از تمام اين 6گروه مواد غذايي به‌طورمتنوع، مصرف كنند. مصرف انواع ميوه‌ها و سبزي‌هاي رنگي تازه و فرآوري‌نشده، انواع‌ آش و سوپ‌ها، ماست، سير، پياز و انواع گروه گوشت‌ها هم براي اين كار ضروري است. در گروه آجيل‌ها هم مصرف بادام، پسته، فندق تازه و بي‌نمك هم كه حاوي منبع غني پروتئين گياهي خوب و اسيدهاي چرب غيراشباع شده هستند توصيه مي‌شود. اما توصيه مهم ديگر دكتر رضايي اين است كه مردم براي ارتقاي سيستم ايمني بدن حتما هر روز 2حبه سير تازه مصرف كنند. او مي‌گويد: بزرگان علم پزشكي قديم همواره توصيه مي‌كردند كه انسان سالم كسي است كه روده سالم دارد و مصرف سير سبب سلامت روده مي‌شود. مصرف سير، توصيه جدي است اما متأسفانه مردم به‌دليل بوي سير از اين ماده غذايي بسيار مفيد، خود را محروم كرده‌اند. مواد غذايي حاوي منيزيم مثل اسفناج، كرفس، برگ مو و پوست خيار، بوي سير را از بين مي‌برد.

  • چند توصيه براي پيشگيري و درمان

2راه عمده انتقال آنفلوآنزا تنفس و دست است.
هنگام خروج از منزل دست‌هايتان را خوب شست‌وشو دهيد.
دستمال همراه داشته باشيد تا هنگام سرفه كردن يا عطسه كردن جلوي دهان را بگيريد.
افرادي كه دچار سرماخوردگي شدند از دست دادن و روبوسي پرهيز كنند.
بعد از استحمام، در معرض هواي سرد قرار نگيرند. به‌طور كلي مراقب باشيد سرد و گرم نشويد.
درصورت بيمار شدن استراحت كرده و به پزشك مراجعه كنيد و اگر بعد از مراجعه به پزشك تا 3روز بهتر نشديد، مجددا به پزشك مراجعه كنيد.

کد خبر 284911

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha